جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

انتخاب احمدی نژاد معجزه بود


انتخاب احمدی نژاد معجزه بود

دولت نهم از ابتدا شعار خود را مهرورزی و عدالت طلبی عنوان كرده بود احمدی نژاد در ابتدا اعلام كرد در این راستا سعی دارد پول نفت را بر سر سفره مردم بیاورد احمدی نژاد توزیع سهام عدالت را هم در راستای برنامه های عدالت پروری دولت نهم ارزیابی می كند

«جریان اصلاحات طی ۸ سال اداره این مملكت را از مسیر اصلی اهداف ۱۵ خرداد خارج كرد. در آن دوره توسعه اقتصادی منهای عدالت و اسلام اجرا شد و توسعه سیاسی كشور بدون اسلام نیز از اهم پایه‌ای بود كه در پی برگرداندن نظام اسلامی از درون حكومت بودند.»این بخشی از سخنان غلامحسین الهام سخنگوی دولت و وزیر دادگستری در جمع حامیان دولت نهم مشهد بود.

الهام در ادامه می‌گوید: «در تاریخ معاصر کشورمان نکات متعددی در اعتراض به یک شخص حکومتی وجود داشت و ما در هر دوره‌ای مبارزه با بخشی از مفاسد را به واسطه روحانیت شاهد بودیم. آن مبارزات در رابطه با کوتاه‌کردن دست بخشی از ظلمه از دست قسمتی از سلطه‌گران بوده است که نمونه بارز آن مشروطه و ملی‌شدن صنعت نفت می‌باشد.»

سخنگوی دولت می‌گوید: «ما پس از امام(ره) نیز مشاهده می‌کنیم که دوباره آن تفکرات و اصلاحات مطرح شد و از اسلام بازگرداندنِ نظام اسلامی به وسیله اصلاحات و دست‌گذاری روی مسائل ایدئولوژیک پس از ۱۵ خرداد دوباره در دوم خرداد تکرار شد.

از دوم خرداد به بعد به نام اصلاحات هر اقدامی از پایه اسلامی به عنوان یک بحث ایدئولوژیك تخطئه شد و زمانی که از اقتصاد اسلامی، حقوق اسلامی، جامعه‌شناسی و روانشناسی اسلامی و سایر مسائل اداره جامعه و حكومت به وسیله اسلام صحبت به میان می‌آمد به دنبال حذف این مسائل از عرصه‌های مدیریتی و تفکر جامعه بودند.»الهام معتقد است: «انتخاب دکتر احمدی‌نژاد و تشكیل دولت نهم برای اداره کشور معجزه بود.

در دو سال قبل معجزه بزرگی صورت گرفت و باعث شد تا آرمان‌های ۱۵ خرداد مجدد رویش نمایند و علت اصلی آن نیز توجه مجدد مردم به مسائل معقول و صحیح ۱۵ خرداد سال ۴۲ بود و بار دیگر مردم ما از آن غبارهای فرهنگی و سیاسی و جنگ روانی خارج شده و رجعتی مثبت نمودند.»

پیش از این استاندار تهران هم خبر داده بود احمدی‌نژاد با ۴۰ شبانه‌روز دعاخوانی مردم رئیس‌جمهور شد.وی می‌افزاید: «بحث عدالت در دولت قبل به فراموشی تبدیل شده بود و کم‌کم داشت به سنت تبدیل می‌شد. این تهدیدی عظیم برای کل انقلاب محسوب می‌شد ولی ملت با رای خود توانستند آن فشار عظیم وارده بر نظام را بردارند و با انتخاب خود مجددا انقلاب را در مسیر ۱۵ خرداد قرار دهند.»

الهام درباره شعار عدالت‌محوری دولت نهم می‌گوید: «در دولت نهم گفتمان دولت براساس عدالت محوری از حفظ افراد و اشخاص هم مهم‌تر است و اگر عدالت نداشته باشیم، هیچ کدام هم مشروعیتی در این خصوص نداریم. همان‌گونه که امام(ره) در اول راه با کارشکنی‌های مختلف مواجه بودند، در حال حاضر هم دولت نهم چنین مشکلاتی را پیش رو دارد و ما هم در همان ابتدای راه با مخالفت‌های شدید مواجه بودیم.»

دولت نهم از ابتدا شعار خود را مهرورزی و عدالت‌طلبی عنوان كرده بود. احمدی‌نژاد در ابتدا اعلام كرد در این راستا سعی دارد پول نفت را بر سر سفره مردم بیاورد. احمدی‌نژاد توزیع سهام عدالت را هم در راستای برنامه‌های عدالت‌پروری دولت نهم ارزیابی می‌كند. الهام درباره جوانگرایی دردولت نهم می‌افزاید: «نیروهای موجود در این دولت نیروهایی هستند که اغلب در بطن دولت ناشناخته بودند؛ برای تغییر مدیریت غلط دولت قبل، باید نیروی جدید سر کار می‌آمد که آن نیروها باید از نسل سوم انقلاب انتخاب می‌شدند.

نمی‌شود همان نیروهای دولتی که از اول در امور بوده‌اند همیشه به صورت حکومت‌وار سر کار باشند.دولت نهم به جد بر جوان‌گرایی تاکید دارد و بر این موضوع نیز مصر است که باید جوانان ۱۵ ساله اجازه شرکت در انتخابات را داشته باشند. شرکت این جوانان در انتخابات باعث آشنایی بیشتر آنان با مسائل سیاسی و حکومتی می‌شود، اما افرادی که با این موضوع مخالفند اغلب چون خود دچار احساسات گروه‌گرایی و حزبی هستند، گناه را به گردن این جوانان می‌اندازند.»انتخاب مشاورین جوان كه از جمله برنامه‌های احمدی‌نژاد مطرح شده بود نیز پس از مدتی با واكنش منتقدان مواجه شد.

این انتقادها به‌خصوص از زمان تشكیل ستاد رایحه‌ خوش‌خدمت از سوی مهرداد بذرپاس مشاور عالی جوان رئیس جمهور افزایش یافت.همچنین سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌كه مخالفان دولت نهم، معتقد به ولایت هستند یا نه، می‌گوید: «قضاوت در خصوص این موضوع را به عهده خود مردم می‌گذاریم، ولی مهم مبانی مخالفت یا موافقت این افراد با دولت نهم است.

با توجه به تایید و تاکید مقام معظم رهبری بر این دولت و تایید مردمی از دولت نهم، فکر نمی‌کنم مخالفان آن زیاد با تفکر ولایی و حکومت اسلامی همسان ‌باشند.» وی در ادامه در پاسخ به این‌که آیا افرادی که در ابتدای دولت نهم به ریاست جمهوری جهت اخذ پست وزارت مراجعه کردند و با جواب منفی مواجه شدند و پس از آن اقدام به مخالفت با دولت کردند؟ گفت: «این افراد وجود دارند اما نام‌شان زیاد مهم نیست، ولی باید گفت که این عده با تمامی احکام صادره از سوی دولت به مخالفت می‌پردازند.»

وی می‌افزاید: «درباره مشكلات بازار آهن طی چند وقت اخیر با جست‌وجو در این موضوع متوجه شدیم كه دو بانك خصوصی در بازار سهام، بیشترین اوراق یكی از بزرگترین مراكز تولید آهن در كشور را خریداری نموده و در كنار بسیاری مسائل باعث نوسانات شدید در قیمت آهن شده‌اند كه این نیز از ادامه جریانات ناصحیح دولت قبل است.»

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در مورد صدا و سیما و نحوه پخش اخبار دولت می‌گوید: «چندی است که حمایت‌های مقام معظم رهبری از دولت، در پخش از صدا و سیما سانسور می‌شود و باید این گلایه را از مسوولین صدا و سیما داشت که اگر اطلاع‌رسانی صحیح به جامعه انجام شود به نفع تمام جامعه است.»

وی همچنین درباره جمع‌آوری اموال دولتی در دست مسوولین دولت قبل توسط دولت نهم، گفت: «جمع‌آوری اموال دولتی و گرفتن آنها از اشخاصی که اموال را پس نداده‌اند، از اهداف دولت است و در مورد ۵۰۰ دستگاه موبایلی که از اموال دولت در دست افراد غیرمسوول است ما به این افراد اعلام کرده‌ایم که این اموال را برگردانند و البته با برخورد ناصحیح با این افراد موافق نیستیم.»