شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
چای گیاهی
عادات غذایی نامناسب از علل مهم ابتلا به کم خونی به حساب میآیند. با کمی توجه به نوع مواد غذایی مصرفی و همچنین نحوه مصرف آنها، گام مؤثری در پیشگیری از کم خونی که عوارض جبرانناپذیری را در رشد کودکان و خستگیهای مفرط و بیحوصلگی دارد، برداشته خواهد شد.
پلیفنلها
اسیدفنلیک، فلاونوئیدها و تانینها همه نمونههایی از پلیفنلها هستند که اگر در میزان زیاد مورد استفاده قرار بگیرند، باعث کاهش جذب آهن در بدن میشوند.
چای، قهوه، نوشابه و برخی از انواع چای گیاهی از جمله مواد غذایی غنی از پلیفنل به حساب میآیند. برخی از خواص پلیفنل در صورت همراه شدن با مواد غذایی دیگر تا حدی کاهش پیدا میکند.
از اینرو جذب آهن در صورت حضور ماده معدنی دیگری مانند روی تحت تأثیر قرار میگیرد. در رابطه با روی، این تأثیر از دو جنبه اتفاق میافتد. از یک سو مصرف زیاد روی جذب آهن را کاهش میدهد و مصرف زیاد آهن نیز، روی را محدود میکند.
گفته میشود مکملهای حاوی روی که مقدار روی بیش از مقدار موجود در مواد غذایی را به بدن میرسانند، جذب آهن را کاهش میدهند. از اینرو توصیه میشود از مکملهایی که تنها حاوی روی هستند، حداقل هنگام صرف غذا اجتناب شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست