شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

چای گیاهی


چای گیاهی

عادات غذایی نامناسب از علل مهم ابتلا به کم خونی به حساب می‌آیند. با کمی توجه به نوع مواد غذایی مصرفی و همچنین نحوه مصرف آنها، گام مؤثری در پیشگیری از کم خونی که عوارض جبران‌ناپذیری …

عادات غذایی نامناسب از علل مهم ابتلا به کم خونی به حساب می‌آیند. با کمی توجه به نوع مواد غذایی مصرفی و همچنین نحوه مصرف آنها، گام مؤثری در پیشگیری از کم خونی که عوارض جبران‌ناپذیری را در رشد کودکان و خستگی‌های مفرط و بی‌حوصلگی دارد، برداشته خواهد شد.

پلی‌فنل‌ها

اسیدفنلیک، فلاونوئیدها و تانین‌ها همه نمونه‌هایی از پلی‌فنل‌ها هستند که اگر در میزان زیاد مورد استفاده قرار بگیرند، باعث کاهش جذب آهن در بدن می‌شوند.

چای، قهوه، نوشابه و برخی از انواع چای گیاهی از جمله مواد غذایی غنی از پلی‌فنل به حساب می‌آیند. برخی از خواص پلی‌فنل در صورت همراه شدن با مواد غذایی دیگر تا حدی کاهش پیدا می‌کند.

از این‌رو جذب آهن در صورت حضور ماده معدنی دیگری مانند روی تحت تأثیر قرار می‌گیرد. در رابطه با روی، این تأثیر از دو جنبه اتفاق می‌افتد. از یک سو مصرف زیاد روی جذب آهن را کاهش می‌دهد و مصرف زیاد آهن نیز، روی را محدود می‌کند.

گفته می‌شود مکمل‌های حاوی روی که مقدار روی بیش از مقدار موجود در مواد غذایی را به بدن می‌رسانند، جذب آهن را کاهش می‌دهند. از این‌رو توصیه می‌شود از مکمل‌هایی که تنها حاوی روی هستند، حداقل هنگام صرف غذا اجتناب شود.