شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

سازمان های خیریه مسلمان آمریکا , در معرض حمله


سازمان های خیریه مسلمان آمریکا , در معرض حمله

سرکوب سازمان های خیریه, در واقع بخشی از یک تهاجم علیه دین مسلمانان است خلیل جاسم, بنیانگذار یک سازمان در میشیگان , خطاب به «نیویورک تایمز» ابراز داشت «مردم می گویند که این موضوع ربطی به این یا آن سازمان ندارد, بلکه هدف, خود اسلام است»

سرکوب سازمان‌های خیریه، در واقع بخشی از یک تهاجم علیه دین مسلمانان است. خلیل جاسم، بنیانگذار یک سازمان در میشیگان ، خطاب به «نیویورک تایمز» ابراز داشت: «مردم می‌گویند که این موضوع ربطی به این یا آن سازمان ندارد، بلکه هدف، خود اسلام است».

لارنس دیویدسون [Lawrence Davidson] ، استاد تاریخ خاورمیانه در دانشگاه «وست چستر» در پنسلوانیا، میگوید: «این یک جنگ صلیبی است که با یک هدف سیاسی آغاز شده است. آن‌ها می‌خواهند مانع از آن شوند که جامعه مسلمان، نفوذ کسب کند».

۲۹ دسامبر گذشته «واشنگتن پست» متذکر شد: «یک دادگاه تجدید نظر آمریکایی، حکمی را که به سازمان‌های مختلف خیریه مسلمان (به اتهام تأمین مالی تروریسم) دستور می‌داد به خانواده یک جوان امریکایی کشته شده در حمله‌ای در کرانه باختری رود اردن غرامت بپردازند ، لغو کرده است».

یک دادگاه در سال ۲۰۰۴ میلادی، «بنیاد سرزمین مقدس برای کمک و توسعه» ـ یک جامعه مسلمان آمریکایی ـ و «انجمن اسلامی برای فلسطین» و مردی به نام محمد صلاح را به پرداخت ۱۵۶ میلیون دلار به خانواده دیوید بوئیم‌‌ ـ که در سال ۱۹۹۶ میلادی در جریان یک حمله کشته شد ـ محکوم کرد. این خانواده خاطرنشان کرده بودکه متهمان، در سال‌های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۴ میلادی هدایایی به حماس داده‌اند که برای فعالیت‌های مبارزاتی استفاده شدند. با این حال، خانم قاضی هانا دایاموند روونو، از دادگاه تجدید نظر حوزه هفتم، خاطرنشان کرد که شواهد دست داشتن حماس در مرگ بوئیم، از منابع «مسأله‌ساز» ، از جمله مقابله یک روزنامه و یک خبر انتشار یافته توسط دولت اسراییل ناشی می‌گردد.

بزرگ‌ترین گروه دفاع از حقوق مسلمانان در آمریکا، شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی (CAIR)‌ ، در بیانیه‌ای حکم دادگاه را تحسین کرد: «این حکم برجسته، موج اخیر شرم‌آور شکایت‌ها علیه مسلمانان آمریکایی را ، که تنها در اختیار قرار دادن کمک بشر دوستانه به فلسطینیان است، قویا غیرقانونی اعلام می‌کند».

حکم دادگاه ، آخرین حکم از یک سری احکام بود که اتهامات را که در برخی موارد بسیار آبکی هستند ـ و علیه سازمان‌های خیریه مسلمان آمریکا صادر شده‌اند - رد می‌کند. به گزارش «اسلام آن لاین» (Islamonline.net) قاضی یک دادگاه منطقه‌ای امریکایی، ماه اکتبر گذشته اتهامات عمده علیه «بنیاد» تیراسانتا» ] سرزمین مقدس[ مستقر در تگزاس را (که زمانی بزرگترین سازمان خیریه در آمریکا بود) در ارتباطات با حمایت از تروریسم، بی‌اعتبار اعلام کرد. با ایجاد سابقه‌ای برای موارد مشابه، این دادگاه تجدید نظر آمریکایی، برخی از دستور‌العمل‌های مندرج در «سند میهن‌پرستی» آمریکا را، که به ارائه کمک مالی به سازمان‌های خارجی، که دولت آمریکا آنها را «تروریستی» توصیف کرده است اشاره دارند، «مغایر با قانون اساسی و مبهم» توصیف کرد.

سازمان‌های خیریه مسلمان، پس از حملات ۱۱ سپتامبر، در اثر اتهاماتی مبنی بر این که در حال کانالیزه کردن منابع به سوی گروه‌هایی هستند که با اشغال سرزمین‌های عربی توسط اسراییل مخالفند ـ نظیر حماس و حزب‌الله ـ تبدیل به هدف مقامات فدرال امریکایی شدند.

در سال ۲۰۰۲ میلادی، مأموران فدرال آمریکایی، وارد مقرهای بیش از ۱۵ سازمان مسلمان خیریه شدند و ۵۰۰ جعبه اسناد را ضبط کردند؛ آنان تأکید می‌کردند که این صندوق‌ها، مدرک وجود شبکه‌ای است که تروریسم جهانی را تأمین مالی می‌کرد با این حال، اتهاماتی علیه سازمان‌های خیریه‌ای که هدف آن اقدام بودند، ارائه نشد.

در سال ۲۰۰۴ میلادی،‌سازمانهای خیریه و بنیاد‌های مسلمان، با آمیزه‌ای از خشم و نگرانی ، به درخواست سنا برای این که آرشیوهای مالی «محرمانه‌شان» از جمله فهرست‌های اهدا کنندگان به آنان بازگردانده شود، واکنش نشان دادند. کمیته مالی سنا از سازمان مالیات‌های داخلی درخواست کرد که اسنادی را که در ده‌ها سازمان خیریه مسلمان اشاره داشت، به این سازمان تحویل دهد. ابراهیم هوپر، سخنگوی «CAIR» ، خطاب به «واشنگتن پست» خاطرنشان کرد: «جامعه اسلامی این درخواست را به عنوان اقدامی جدید علیه مسلمانان امریکا تلقی کرد.» وی خاطرنشان کرد: «آیا آنان اکنون ]به اصطلاح[ شکار جادوگرها را علیه تمام اهداکنندگان سازمان‌های خیریه ـ که اکنون تعطیل شده‌اند ـ آغاز خواهند کرد تا مسلمانان احساس کنند که یک بار دیگر در حال تبدیل شدن به هدف تعرض ، صرفا به خاطر اهدای هدیه‌های با هدف‌های خیریه هستند؟»

در واقع، فشارهای شدید دولتی، بسیاری از سازمان‌های خیریه را برای این که بتوانند در امریکا به فعالیت خود ادامه دهند، به دست برداشتن از انتقال کمک‌هایی چنین ضروری به ایتام و اردوگاه‌های پناهندگان در کشورهای مسلمان، وادار می‌کند.

«واشنگتن پست» خاطرنشان کرده است که بسیاری از مسلمانان امریکایی هر بار کمتر به سازمان‌های خیریه اسلامی کمک اهدا می‌کند، از ترس آنان از این که در فهرست افراد تحت نظر «اف بی‌ آی» قرار گیرند و متهم به کانالیزه کردن پول به «تروریست‌ها» شوند، ناشی می‌‌گردد.

محمد الوماری، مدیر اداری سازمان خیریه «زندگی برای کمک و توسعه، خطاب به خبرگزاری فرانسه (AFP) اظهار داشت: « مردم در درون جامعه مسلمان ، می‌ترسند».

احمد چبانی، رییس سابق اتاق بازرگانی اعراب و امریکا، خطاب به «واشنگتن پست» ابراز داشت: «آن‌ها باید ذکات بدهند. با این حال، چگونه آن را خواهند پرداخت؟ آن‌ها آن را فقط به مسجد بدهند؟ تنها به یک دوست بدهند که آن را به خارج ببرد؟ روش‌های ارائه این کمک ، شدیدا به دلیل ترس کاهش یافته است. مردم، پول داده را با مخاطره ارتباط می‌دهند و این را نمی‌خواهند» در نظام قضایی آمریکا یک عدم اعتماد وجود دارد؛ چون تنها یک اتهام کافی است تا کار شخص به زندان بکشد و شواهدی محرمانه می توانند به عنوان وسیله اتهام، مورد استفاده قرار گیرند.

الوماری خاطرنشان کرد: «فشار شدید دولت روی بنیاد «لایف [Life] ، که در سال ۲۰۰۶ مورد حمله «اف بی آی» قرار گرفت آن را وادار به دست برداشتن از ارسال منابع ضروری به ایتام لبنان و سرزمین‌های فلسطینی اشغالی کرد. حساب سازمان، کمی بعد از آن اقدام، مسدود شد. «لایف» برای نجات دادن منابعش به دادگاه‌ها مراجعه کرد و عجز یا پاسخ منفی دولت فدرال برای ارائه شواهد علیه سازمان‌های خیریه را محکوم نمود. وی خاطرنشان ساخت: «معمولا سازمان‌های بسیاری وجود داشتند. ما یقینا بزرگترین سازمان نبودیم. با این حال، اکنون در نبود آنان ما بزرگ هستیم؛ چون سایر سازمان‌های بزرگتر ، بسته شده‌اند».

تعدادی از مسلمانان معتقدند که سرکوب سازمان‌های خیریه، در واقع بخشی از یک تهاجم علیه دین آن‌هاست. خلیل جاسم، بنیانگذار یک سازمان در میشیگان ، خطاب به «نیویورک تایمز» ابراز داشت: «مردم می‌گویند که این موضوع ربطی به این یا آن سازمان ندارد، بلکه هدف، خود اسلام است».

لارنس دیویدسون [Lawrence Davidson] ، استاد تاریخ خاورمیانه در دانشگاه «وست چستر» در پنسلوانیا، خود را موافق نشان می‌دهد: «این یک جنگ صلیبی است که با یک هدف سیاسی آغاز شده است. آن‌ها می‌خواهند مانع از آن شوند که جامعه مسلمان، نفوذ کسب کند».

مسلمانان آمریکا، در پاسخ به تعطیلی سازمان‌های خیریه و محدودیت‌هایی که برای فعالیت‌شان ایجاد شده بود، در سال ۲۰۰۵ میلادی، «شورای ملی سازمان‌های مسلمان غیرانتفاعی آمریکا»، ـ در تلاشی برای ایجاد یک ساز و کار جهانی که شفافیت عملیات سازمان‌های خیریه و حمایت از تمام آنان را تضمین کند ـ تأسیس کردند. آنان یاد‌آوری کردند که پس از شش سال بررسی اسناد فراوان، پژوهشگران امریکایی قادر به اقامه هیچ گونه شواهدی نبوده‌اند که ادعاهای‌شان را مورد حمایت قرار دهد.

منبع: امانسردال نوئوو سیگلو AMANCER DEL NEUVO SIGLO

محل نشر: اسپانیا

تاریخ نشر: فوریه ۲۰۰۸ (اسفند ۱۳۸۶)