پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

مزاج بدن شما چیست


مزاج بدن شما چیست

با شناسایی مزاج خود روزها و ماه های بدون بیماری را تجربه کنید

● از بلغمی مزاج ها بیشتر بدانید

افراد بلغمی غالبا چهره ای سفید دارند و پوست بدن آنها سرد و نرم است. مردان و زنانی که در این گروه قرار می گیرند افرادی پرحوصله و صبور هستند که درک صبوری بیش از حد آنها برای اطرافیان غیرقابل تحمل است. این افراد معمولا آرام صحبت می کنند و در گروه افراد خوش خواب و کم حافظه محسوب می شوند که تمایل چندانی به کارهای پر جنب و جوش ندارند.بهترین رژیم غذایی برای بلغمی مزاج ها استفاده از گوشت گوسفند به همراه ادویه هایی نظیر زیره و دارچین است. مردان و زنان بلغمی در صورتی که رژیم غذایی خود را رعایت نکنند با اختلال های نظیر پرخوابی، عطسه، سردرد، التهاب لوزه ها و ریفلاکس معده رو به رو می شوند.

● عوارض ناشی از غلبه بلغم

براساس متون طب سنتی، افراد بلغمی استعداد ابتلا به بیماری‌هایی مفصلی-استخوانی مانند روماتیسم را دارند. این افراد علاوه بر این ممکن است اختلال‌هایی نظیر درد معده، سنگینی سر، تنگی تنفس، دیرهضمی، درد زانو، گرفتگی ماهیچه پشت گردن، خواب آلودگی و تپش قلب را نیز در طول زندگی تجربه کنند. از این‌رو لازم است که این افراد برای ایجاد تعادل در بدن‌شان از راهنمایی و مشاوره متخصص طب سنتی در این زمینه کمک بگیرند و با اصلاح رژیم غذایی و گنجاندن برخی از گیاهان دارویی در وعده‌های غذایی برای ایجاد تعادل و هماهنگی در اخلاط بدن‌شان اقدام کنند.

● حافظه ضعیف، ویژگی بلغمی‌ها

حرکات کند، حافظه ضعیف، کندی یادگیری و تمایل به سکون از جمله ویژگی‌های افراد بلغمی است. این افراد عموما کسل‌کننده هستند و در صورتی که در جمع قرار بگیرند، نمی‌توانند آن طور که باید و شاید هم صحبت خوبی برای دیگران باشند. آن‌ها زیاد اهل جنب و جوش نیستند و ترجیح می‌دهند، وقتی در جمعی قرار می‌گیرند بیشتر بیننده و شنونده باشند. این افراد به‌شدت صبور هستند و قابلیت زیادی برای مدیریت و اجرای پروژه‌های بازرگانی و مالی دارند. زیرا این افراد در عین حال‌که گوشه‌گیرند به‌شدت افراد تیزبین و نکته سنج هستند که به راحتی می‌توانند مو را از ماست بیرون بکشند. این گروه اگر چه مانند افراد دموی مزاج عموما چاق هستند و اضافه وزن دارند اما رنگ پوست آن‌ها مانند این گروه برافروخته و سرخ رنگ نیست.

● تا می‌توانید ادویه بخورید

بهترین موادغذایی و خوراکی‌ها برای گروه بلغمی مزاج که طبع سرد و‌تر دارند، گنجاندن گوشت قرمز مانند گوشت شتر و گوشت گوسفند است. پیشنهاد ما این است که اگر تا امروز کمتر از ادویه‌ها استفاده می‌کردید از این به بعد در وعده‌های غذایی و نیم چاشت‌های خود ادویه‌هایی مانند دارچین، هل، زیره، زعفران، سیر و خردل را بگنجانید. تهیه غذا از سبزی‌هایی مانند نعنا، کرفس، ریحان، جعفری، ترخون، مارچوبه و کدوحلوایی نیز از جمله مواردی است که به تعدیل مزاج افراد بلغمی کمک می‌کند. از این‌رو بهتر است در هفته دست کم ۳تا ۴ بار از غذاها و خوراکی‌هایی استفاده کنید که موادغذایی ذکر شده در مواداولیه آن وجود دارد.

● دور این غذاها خط بکشید

افرادی که مزاج آن‌ها بلغم است بهتر است از مصرف غذاها و میان وعده‌هایی که در آن‌ها از موادغذایی چون لبنیات، سیب زمینی، عدس، قارچ، گوشت گاو، گوشت گوساله استفاده شده، پرهیز کنند. این مواد‌غذایی درصورتی که بی‌قاعده و بیش از اندازه توسط افراد بلغمی مورد استفاده قرار گیرد موجب تشدید میزان سردی و رطوبت در بدن آن‌ها شده و مشکلاتی را برای آن‌ها به همراه می‌آورد. علاوه بر این، افرادی که مزاج بلغمی دارند برای پیشگیری از افزایش سردی و رطوبت در بدن‌شان بهتر است درمصرف میوه‌هایی مانند خیار، کیوی، نارنگی، لیموشیرین و اکثر میوه‌های ترش مزه پرهیز کنند یا مصرف آن‌ها را به حداقل برسانند.

● نکات طلایی برای بلغمی ها

▪ رعایت نکاتی ساده و کاربردی در طول روز به شما کمک می‌کند تا با ساده‌ترین شیوه‌ها بتوانید عوارض احتمالی غلبه بلغم بر بدن‌تان را کنترل کنید.

▪ در طول روز دست کم ۲۰ دقیقه ورزش کنید. بهترین راه آن است که صبح زود یا بعد از وعده شام بعد از گرم کردن بدن پیاده‌روی کنید.

▪ ماندن در تختخواب موجب افزایش تولید بلغم در بدن می‌شود. بنابراین بهتر است همزمان با طلوع آفتاب از تختخواب برخیزید.

▪ بهتر است از چرت عصرگاهی به‌ویژه بلافاصله پس از وعده غذایی ناهار خودداری کنید.

▪ از قرار گرفتن در محیط‌های سرد و مرطوب به‌مدت طولانی پرهیز کنید.

▪ برای کاهش و کنترل میزان رطوبت و سردی بدن‌تان در هفته یک تا ۲بار با عصاره بابونه و مرزنجوش حمام کنید.

▪ بهتر است نیم ساعت پیش از مصرف وعده‌های غذایی و یک ساعت پس از آن از نوشیدن آب خودداری کنید.

▪ به این دلیل که دستگاه گوارش در افراد بلغمی ضعیف است بهتر است در مصرف غذا و موادخوراکی زیاده‌روی نکنید. سعی کنید بین وعده‌های غذایی‌تان۱۰ ساعت فاصله زمانی داشته باشید.