دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

راهنمای خرید عینک


راهنمای خرید عینک

از نخستین عینکی که سالوینو دارماتی ایتالیایی در سال ۱۲۸۴ میلادی ساخته تا عینک‌های امروزی تغییر و تحولات زیادی در ساختار و کارایی عینک‌ها به‌وجود آمده و این امر به متقاضیان …

از نخستین عینکی که سالوینو دارماتی ایتالیایی در سال ۱۲۸۴ میلادی ساخته تا عینک‌های امروزی تغییر و تحولات زیادی در ساختار و کارایی عینک‌ها به‌وجود آمده و این امر به متقاضیان عینک، این فرصت را می‌دهد که با دقت و میدان انتخابی وسیع، عینک مناسبی را خریداری کنند. اگر می‌خواهید شما هم انتخاب مناسبی داشته باشید، به شما توصیه می‌کنیم قبل از خرید عینک، این مطلب را بخوانید...

در مرحله اول بهتر است عینکتان را از همان مرکز بینایی‌سنجی که آن را برای شما تجویز کرده است، خریداری کنید زیرا در صورت بروز هر مشکلی (چه در تجویز و چه در ساخت) اپتومتریست می‌تواند به سرعت، آن را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام کند و تنها در صورت نیافتن قاب دلخواه می‌توانید به سایر عینک‌فروشی‌ها که زیر نظر یک اپتومتریست هستند، مراجعه کنید و قاب دلخواهتان را بخرید. در خرید عینک نکته بسیار کلیدی، انطباق شماره عینک با چشم شما است و زیبایی قاب (فریم) اهمیت کمتری دارد و البته بی‌اهمیت نیست.

نکته بعدی این است که عینک شما دایمی است و یا فقط به منظور مطالعه می‌خواهید از آن استفاده کنید. عینک‌های دایمی باید قاب‌های سبک‌تری داشته باشند تا فشاری روی بینی ایجاد نکنند. در عین حال دسته عینک نیز اهمیت زیادی دارد زیرا انحنای آن نباید موجب درد گوش یا آسیب به سطح پوست شود و زخم ایجاد کند. اندازه قاب نیز مهم است زیرا اگر قصد خرید عینک طبی از نوع دایمی را دارید باید بدانید که مجبورید از صبح تا شب برای دیدن از آن استفاده کنید و اندازه قاب باید کاملا متناسب با میدان‌دیدتان باشد. عینک‌هایی با قاب باریک معمولا فاقد چنین خاصیت‌هایی هستند و بیشتر برای مطالعه مناسب‌‌اند.

عینکی برای میانسالان و سالمندان

بسیاری از افراد به ویژه آنهایی که چشمان روشنی دارند به نور حساس‌اند و برای انتخاب عینک‌ دایمی می‌توانند به سراغ شیشه‌هایی بروند که اصطلاحام فتوکرومیک است و در نور تغییر رنگ می‌دهد و تیره‌تر می‌شود.

به گفته بسیاری از چشم‌پزشکان این‌گونه عینک‌ها در بین میانسالان و سالمندان طرفداران بیشتری دارد و موجب دید بهتر آنها در مکان‌هایی پرنور می‌شود.

به فکر خرید جنس خوب باشید

عدسی‌های ساخته شده از پلی‌کربنات فشرده‌ترین و مقاوم‌ترین نوع عدسی‌های پلاستیک به حساب می‌آیند و به علت سبکی وزن، برای شماره‌های بالا بسیار مناسب‌اند.

در عین حال این عدسی‌ها دارای لایه ضد خش نیز هستند و در مقابل اشعه ماورای بنفش از چشم محافظت می‌کنند و به علت فشردگی معمولا دیر می‌شکنند و ایمن‌اند و برای فعالیت‌های ورزشی مناسب هستند. عدسی‌های شیشه‌ای از ایمنی کمتری برخوردارند و اگر بر اثر حادثه‌ای روی صورت بشکنند می‌توانند صدماتی را به چشم وارد کنند.

حرف‌ آخر

نکته بسیار مهمی که در خرید باید به آن توجه کنید این است حتما عینک خود را از مغازه‌های معتبرو با تایید چشم‌پزشک خریداری کنید و گول قیمت و کیفیت پایین دست‌فروشان خیابانی را نخورید. البته اگر به فکر سلامت چشمان‌تان هستید!

کودک‌ها و عینک‌ها

خرید عینک برای کودکان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا کودکان معمولا از زدن عینک خودداری می‌کنند و باید در خرید آن کمی حوصله به خرج داد.

در گذشته فریم‌های پلاستیکی به علت وزن کم، استحکام زیاد و قیمت مناسب، انتخاب خوبی بودند ولی در حال حاضر فریم‌های فلزی هم با این مشخصات ساخته شده‌اند اما در مورد اینکه آلیاژ کدام قاب، کمتر حساسیت ایجاد می‌کند از فروشنده عینک سوال کنید. از طرف دیگر، بینی کودکان هنوز به رشد کامل خود نرسیده و یکی از نکات مهم در خرید عینک برای کودکان توجه به پل بینی است. فریم‌های فلزی به علت داشتن پل بینی قابل تنظیم، مناسب‌ترند و قرار گرفتن فریم‌های پلاستیکی روی بینی کوچک کودکان، مشکل‌تر است. فریم‌های پشت گوش فنردار که دسته آنها دور گوش می‌پیچد، گزینه مناسبی برای کودکان محسوب می‌شود چرا که این نوع دسته‌ها از سر خوردن و افتادن عینک جلوگیری می‌کنند.