شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

باید و نبایدهای تغذیه


باید و نبایدهای تغذیه

مصرف برخی مواد غذایی هنگام گرسنگی باعث اخلال در عملکرد سیستم گوارش وگردش خون می‌شود. محققان معتقدند، خالی نگه داشتن معده و کاهش وعده‌های غذایی روزانه برای سلامت معده و سایر …

مصرف برخی مواد غذایی هنگام گرسنگی باعث اخلال در عملکرد سیستم گوارش وگردش خون می‌شود. محققان معتقدند، خالی نگه داشتن معده و کاهش وعده‌های غذایی روزانه برای سلامت معده و سایر سیستم گوارشی مضر بوده و عوارضی مثل افزایش ترشح هورمون استرس و کاهش فشارخون را به دنبال دارد.

‌ موز یکی از مواد غذایی است که مصرف آن هنگام گرسنگی و خالی بودن معده توصیه نمی‌شود. این ماده غذایی سرشار از منیزیم بوده و هنگامی که با معده خالی مصرف می‌شود، به سرعت جذب خون می‌شود. افزایش میزان منیزیم خون و برهم خوردن توازن منیزیم و کلسیم خون باعث افت شدید فشار خون و عوارضی همچون سرگیجه و حالت تهوع می‌شود.

‌ سبزیجات:

مصرف سبزیجات در زمان خالی بودن معده باعث اختلال در عملکرد این سیستم گوارشی شده و ممکن است فرد پس از خوردن سبزیجات احساس سوزش و درد در ناحیه معده کند. از این رو توصیه می‌شود هنگام گرسنگی، سبزیجات را همراه با کربوهیدرات یا گوشت مصرف کنید.

‌ شیر و شیر سویا:

مصرف شیر هنگام خالی بودن معده ممکن است باعث افزایش ترشح اسید معده و ایجاد احساس سوزش در آن ناحیه شود.

بهترین روش برای جذب پروتئین‌های موجود در شیر و پیشگیری از ایجاد اختلال در عملکرد سیستم گوارشی مصرف آن به همراه مواد غذایی حاوی نشاسته است.

مصرف شیر به همراه شیرینی‌جات بهترین روش برای پیشگیری از عوارض نامبرده است.

‌▪ چای: کاهش اسید معده از عوارض نوشیدن چای هنگام گرسنگی است. در صورت مصرف چای، زمان خالی بودن معده باعث کاهش عملکرد سیستم هضم و جذب و افت فشارخون می‌شود.

علائمی نظیر سرگیجه، لرز، ضعف جسمانی و احتمال کرختی از دیگر عوارض نوشیدن چای هنگام گرسنگی است.

دیگر نوشیدنی‌ها نظیر قهوه یا نوشابه‌های حاوی گاز کربنیک باعث ایجاد علائم نامبرده می‌شوند. مصرف چای به همراه زنجبیل بهترین راه برای پیشگیری از این عوارض است.

فاطمه امینی