جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
ماءالشعیر، شما را چاق میکند
خیلیها در روزهای گرم سال برای خنک شدن یا رفع عطش اقدام به خرید و مصرف انواع نوشابهها خصوصا ماءالشعیر میکنند و آن را به آب ترجیح میدهند. برخی افراد نیز عادت کردهاند که از ماءالشعیر به جای آب بعد از هر وعده غذایی استفاده کنند؛ به تصور آن که چون ماءالشعیر نوشیدنی طبیعی، مقوی و سرشار از ویتامین بوده و از عصاره مالت (جوانه جو) به دست میآید، پس مصرف آن نهتنها مضر نیست، بلکه مفید هم خواهد بود. در این رابطه باید گفت: اگرچه ماءالشعیر در مقایسه با سایر نوشابههای صنعتی گازدار و کولادار طبیعیتر بوده و سرشار از ویتامینهای گروه B و املاح معدنی است، اما نباید فراموش کنیم که این نوشیدنی به دلیل کربوهیدراتهای مالت و همچنین شکر افزوده شده به آن سرشار از کالری است. بنابراین وقتی شما از ماءالشعیر استفاده میکنید در واقع کالری زیادی را به بدنتان میرسانید.
بد نیست بدانید با مصرف روزانه این نوشیدنی گوارا در حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ کالری اضافه بر آنچه میخورید به بدنتان وارد میشود. بنابراین در ماه چندین کیلوگرم به وزن شما افزوده شده و چاق میشوید. این چاقی در آقایان در اطراف شکم و در خانمها در اطراف باسن و رانها و البته بعد از شروع دوره یائسگی در اطراف شکم به صورت چربی ذخیرهای پدیدار میشود.
نکته مهم دیگر آن که اسید و گازی که به ماءالشعیر افزوده میشود، میتواند برای سلامتی استخوانها مخاطرهآمیز باشد. بخشی از گاز این نوشیدنی در اثر فرآیند تخمیر حاصل میشود و بخش عمده آن به صورت گاز Co۲ توسط کارخانجات تولید ماءالشعیر به صورت صنعتی اضافه میشود. مهمترین مشکل گاز Co۲ برداشت املاح از بافت استخوانی است که میتواند برای کسانی که به کمبود ویتامین D یا کمبود کلسیم دچار هستند مشکلات استخوانی حتمی ایجاد کند و از طرفی روی مینای دندان اثر مخربی داشته باشد. از سوی دیگر هم اکنون در اغلب ماءالشعیرها برای تعدیل تلخی و ایجاد تنوع برای مصرفکننده از طعمهای مختلف میوه و رنگهای متفاوت استفاده میشود.
اگر این طعمها طبیعی باشند که مشکلی ندارند ولی اگر از ترکیبات شیمیایی و مصنوعی تهیه شوند احتمال این که آلرژن یا حساسیتزا باشند بسیار زیاد است. از طرفی متاسفانه اغلب این رنگها و طعمهای شیمیایی در اثر مصرف مداوم در بدن تجمع یافته و دفع نمیشوند. بنابراین در درازمدت با رسیدن مقدار آنها در بدن به دوز معینی منجر به مسمومیتهای حاد و مزمن و گاهی سرطانهای بدخیم در مصرفکننده میشوند.
توصیه میشود که حتیالمقدور به جای این نوشیدنیها از آب استفاده کنید و اگر هم نمیتوانید جلوی خودتان را بگیرید به صورت گهگاه و تفریحی فقط نوع ساده آنها را انتخاب کرده و برای خوشایند کردن طعم به آن چند قطره آبلیموی طبیعی بیفزایید.
چند توصیه
اساسا به دلیل تخمیری که روی کربوهیدراتهای مالت این نوشیدنی انجام میشود لازم است که ماءالشعیر درون ظروف تیرهرنگ و به دور از نور و اکسیژن نگهداری شود. ظروف شیشهای تیره برای نگهداری این نوشیدنی بهتر از ظروف پلاستیکی است چراکه پلاستیکهای رنگی در طولانیمدت میتوانند با محتویات بطری واکنش نشان داده و مواد رنگی و سرطانزای خود را به درون مایع بطری وارد کنند.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست