پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
وارن بنیس, استاد رهبری
▪ ۱۹۲۵ تولد
▪ ۱۹۵۹ ایجاد واحد مطالعات سازمانی در انستیتو فنآوری ماساچوست
▪ ۱۹۶۷ تصدی ریاست دانشگاه ایالتی نیویورک
▪ ۱۹۷۱ رییس دانشگاه سین سیناتی
▪ ۱۹۷۹ استاد رشته مدیریت در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
▪ ۱۹۸۵ انتشار کتاب رهبران: استراتژیهایی که باید تدوین کرد
▪ ۱۹۸۹ انتشار کتاب رهبر شدن
▪ ۱۹۹۷ انتشار کتاب نبوغ سازماندهی
● زندگی و دوران شغلی
بنیس در سال ۱۹۲۵ در نیویورک متولد شد. او در کالج آنتیوک و همچنین انستیتو فنآوری ماساچوست تحصیل کرد و سپس به تحقیق در مورد پویایی گروه پرداخت. بنیس در طول دهه ۱۹۵۰ به بررسی کار گروهی و تیمی در آزمایشگاههای ملی آموزشی ایالات متحده مشغول بود. نخستین حوزه کاری او، توسعه سازمانی بود.
بنیس یکی از حامیان اصلی داگلاس مکگرگور و نظریه او موسوم به «نظریه Y» در قبال انگیزش، به شمار میرود. در حقیقت، بنیس بسیار به مکگرگور نزدیک بود و به شدت تحت تأثیر او قرار داشت. حتی بخشی از دوران شغلی او به تبعیت از مکگرگور شکل گرفت. در ابتدای این تعامل دوجانبه، بنیس از کالج آنتیوک فارغالتحصیل شد که مکگرگور ریاست آن را بر عهده داشت و سپس مکگرگور در سال ۱۹۵۹ او را استخدام کرد تا واحد جدید مطالعات سازمانی در انستیتو فنآوری ماساچوست را شکل بدهد. از اواخر دهه ۱۹۶۰ بنیس به سراغ تحقیقات آکادمیک رفت.
او در سال ۱۹۶۷ به سمت رییس دانشگاه ایالتی نیویورک منصوب شد و پس از آن عهدهدار سمت ریاست دانشگاه سین سیناتی گردید.
بین سالهای ۱۹۶۷تا ۱۹۷۸، بنیس به حوزه مدیریت پرداخت و سعی کرد تا نظریههای مکگرگور را عملی سازد. او متوجه شد که بدون وجود ساختاری قوی و کارآمد، عملی ساختن این نظریهها غیر ممکن است.
● تفکرات کلیدی
بنیس در نخستین کتابش در باب رهبری( ضمیر ناخودآگاه، ۱۹۷۶)، به این موضوع پرداخت که چگونه رهبران میتوانند به شکلی مثبت بر دیگران تأثیر بگذارند و آنها را به سمت تحول سوق دهند. یک سال بعد، بسیاری از ایدههای او در مقالهای که آبراهام زالزنیک در مجله هاروارد بیزینس ریویو به چاپ رساند، تأیید شد. (او در آن زمان استاد مدیریت روانشناسی اجتماعی هاروارد بود).
مقاله زالزنیک «مدیران و رهبران آیا آنها متفاوت هستند؟» نام داشت. تحقیقات و نوشتههای بنیس عمدتاً به تفاوتهای کیفی میان مدیریت و رهبری اختصاص داشت. او در نتیجهگیریهای خود مینویسد: «مدیران کارها را درست انجام میدهند و رهبران کار درست را انجام میدهند.» اگرچه بنیس معتقد است که مدیران میتوانند از طریق آموزش و یادگیری به رهبر تبدیل شوند، اما بر تفاوت میان وظایف و مسئولیتهای آنان تأکید میکند.
● مطالعه رهبران
در سال ۱۹۷۹ و در آستانه پایان فعالیتش بهعنوان استاد مدیریت دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، بنیس سعی کرد به تحقیق درباره درسهایی بپردازد که در باب تجربه رهبری آموخته بود. مجموعه تحقیقات او به چاپ کتاب "رهبران: استراتژیهایی که باید تدوین کرد" انجامید که آن را به همراه برت نانونس نگاشته بود. بنیس کتابهای زیادی را چه به صورت فردی و چه به صورت مشترک در باب رهبری به رشته تحریر درآورده و عمدهترین دیدگاههای خود را در کتاب رهبران ارائه کرده است.
هدف از کتاب رهبران، شناسایی ویژگیهای ۹۰ رهبر موفق آمریکایی بود که همگی قدرت و تسلط خود را در چالشهای دوران شغلیشان به اثبات رسانیده بودند. این کتاب از یک رهبر ارکستر به نام رای کراک تا مؤسس مکدانلد، یک بازیکن بیسبال و بندباز و همچنین فضانوردی همچون نیل آرمسترانگ را در بر میگرفت. این دومین کتاب بنیس در باب رهبری بود که ۳۰۰ هزار نسخه از آن به فروش رفت و هنوز متنی مهم در این حوزه به شمار میرود.
در کتاب رهبران، بنیس و نانوس چهار عامل مشترک را بین این افراد بررسی کردند که این چهار عامل تشکیلدهنده دیدگاههای اصلی آنها درخصوص رهبری است:
▪ توجه به دیگران از طریق نگرش دقیق همه آنها دستور کاری مشخص، نگرشی دقیق و متعهد داشتند که دیگران را جذب میکرد. رهبران توجه زیادی به دیگران میکنند.
▪ ارتباطات قابل فهم همگی آنها توانایی بیان دیدگاههایشان را داشتند. گاهی اوقات آنها از تصاویر، مدلها و همچنین استعارات استفاده میکردند.
▪ اعتمادسازی از طریق تعیین جایگاه آنها از طریق ایجاد جایگاهی خاص، نگرشها و ایدههای خود را اجرا میکردند. این رهبران با حفظ این روند، اعتماد مخاطبان را جلب و حفظ میکردند.
▪ اعتماد به نفس مثبت استفاده خلاقانه از تواناییهای خود برای رهبری الزامی است. این امر نیازمند آن است که فرد با خودش صادق باشد و این اعتماد را در دیگران نیز ایجاد کند.
اعتماد به نفس مثبت با منطق احساسی و پنج مهارت کلیدی در این منطق، مرتبط است. این پنج مهارت باعث شکلگیری مهارتهای دیگری هم میشوند:
▪ پذیرفتن دیگران به همان صورتی که هستند
▪ برخورد محترمانه با دیگران حتی کسانی که آشنا نیستند
▪ دستیابی به هر آنچه که عملی است
▪ اعتماد به دیگران حتی در صورتی که خطر آن زیاد باشد
▪ انجام دادن کار بدون توجه به تأیید دیگران
● رهبری «متحولانه»
سبک رهبری مورد بحث بنیس و نانوس، اصطلاحاً «متحولانه» نامیده میشود. این سبک رهبران را قادر میسازد تا ایدههای خود را عملی نمایند. سبک رهبری متحولانه بهعنوان یکی از عوامل شناسایی نگرش رهبران مطرح است.
● چهار عنصر مهم در این حوزه عبارتند از:
▪ اهمیت احساس تفاوت داشتن
▪ صلاحیت توسعه و یادگیری حین خدمت
▪ جامعه حس اشتراک در کار
▪ لذت بردن توانایی لذت بردن و شاد شدن از کار.
● چهار ویژگی مهم رهبری متحولانه عبارتند از:
▪ ایجاد نگرشی برتر: یک رهبر باید آیندهای جذاب، فکورانه و معتبر را برای سازمان ترسیم کند.
▪ تحول در ساختارهای اجتماعی: ساختارهای اجتماعی، متغیرهایی ملموس هستند که مفاهیم سازمانی را عملی میسازند.
▪ جایگاه سازمان در جهان خارج: این امر نشاندهنده موقعیت سازمان در محیط پیرامون آن است.
▪ توسعه فراگیری سازمانی: رهبران خوب کسانی هستند که از محیط سازمان درس میگیرند. در این فرایند رفتارشان به آنها کمک مینماید.
آنگونه که بنیس و نانوس میگویند، نتیجه نهایی رهبری متحولانه، دستیابی به محیطی مناسب همراه با فرهنگی مناسب است که کارمندان را قادر میسازد تا به خوبی کار کنند. به گفته آنها، سود و دستمزد بالاتر، در تار و پود این فرهنگ سازمانی تنیده شده است.
● در پایان این کتاب، پنج راز رهبری مشخص و بدین شرح اعلام شدهاند:
▪ رهبری مهارتی کمیاب است نادرست
▪ رهبران، همین گونه متولد شدهاند نادرست
▪ رهبران، دارای جذبهای جادویی هستند عمدتاً چنین هستند.
▪ رهبران تنها در سطوح ارشد قرار دارند آنها در همه سطوح هستند.
▪ رهبران، امور را کنترل و هدایت میکنند این گونه نیست. رهبران متحولکننده، انرژی دیگران را همراه با اهدافی جذاب به کار میگیرند.
● کار بعدی
کتاب بعدی بنیس با نام رهبر شدن (۱۹۸۹) به یادگیری رهبری، کیفیتهای رهبری و نحوه آموزش رهبری میپردازد. این کتاب از ۲۹ آمریکایی شناخته شده بهعنوان مطالعات موردی استفاده میکند.
پیام اصلی این کتاب آن است که رهبر شدن، نیازمند یادگیری و توسعه مستمر است.
بنیس تاکنون کتب و مقالات زیادی در باب رهبری نوشته است. تازهترین کارهای او بر وظایف مهم رهبران و گروههای رهبری متمرکز هستند. بنیس، در کتاب نبوغ سازماندهی به بررسی ریشههای کار گروهی پرداخته است. این کتاب نگاهی به تاریخچه هفت گروه از جمله استودیوی انیمیشن والت دیسنی و تبلیغات انتخاباتی کلینتون در سال ۱۹۹۲ دارد.
● وارن بنیس در یک نگاه
اهمیت کار بنیس در حوزه رهبری انکارناپذیر است. او از سبکی ساده برای نگارش کتب و مقالاتش استفاده کرده است. استیوارت کرینر که متخصص علوم مدیریت است، میگوید بنیس رویکردی انسانی در قبال رهبری دارد.
بنیس رهبری را مهارتی میداند که افراد معمولی نیز میتوانند به آن دست یابند و آن را طبق دیدگاههای خود و در مسیری که تمایل دارند به پیش ببرند. البته گاهی اوقات از او انتقاد میشود که رمانتیک فکر میکند، جالب است که بنیس هم این انتقاد را میپذیرد. او واقعاً رمانتیک است و سعی میکند همه چیز را به شکلی خوشبینانه بیان نماید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست