جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
دوستت دارم پریشان, شانه می خواهی چه کار
آیا میخواهید خوشبختتر و سالمتر باشید و زیاد عمر کنید؟ مطمئنم که به این سوال جواب مثبت خواهید داد اما شاید تعجب کنید که یکی از بهترین روشهای دسترسی به همه خواستهها، داشتن روابطی مطمئن و مهرآمیز است. هر کاری که برای افزایش عشق، صمیمیت و معاشرت در رابطه صمیمانه خود انجام دهید، نهتنها شما را سالم نگه خواهد داشت بلکه کیفیت و طول عمرتان را بهبود خواهد بخشید...
وقتی از خوشبختی صحبت میشود، بسیاری از مردم تصور میکنند برای رسیدن به این هدف فقط به سطح زندگی بالا نیاز دارند. آنها سطح زندگی را با کیفیت زندگی اشتباه میگیرند درحالی که واقعیت این است که سطح زندگی با سطح خوشبختی، رابطه کمی دارد. کافی است به تعداد افرادی نگاه کنید که از نظر مادی تمام نیازهایشان برآورده است، اما با وجود این، دچار افسردگی هستند یا به موادمخدر یا الکل معتادند. خوشبختی و سلامت واقعی با شهرت و ثروت به دست نمیآید و حتی در سرمایهگذاری برای سلامت جسمی نیز خلاصه نمیشود. بهترین درمان همیشه مصرف قرص یا یک شیشه شربت نیست، بلکه گاهی روابط صمیمانه با افرادی است که در زندگی ما اهمیت دارند، بهخصوص روابط صمیمی همسران. در «ازدواج و سلامت جنسی» این هفته به ۱۰ عامل مهم که باعث صمیمیت همسران میشود، اشاره شده است.
۱. توجه و علاقه
رابطه مهرآمیز رابطهای است که در آن رشد فردی و توجه و علاقه وجود دارد. نتایج تحقیقات بسیاری نیاز به رابطه مهرآمیز و حتی نیاز به تماس بدنی را ثابت کردهاند. شاید به همین دلیل است که عدهای از روانشناسان قویا بر این باورند که نوازش و درآغوش گرفتن همسر، سالمترین عملی است که میتوانید برای تقویت و بهبود رابطه خود انجام دهید.
۲. پذیرش
دوستداشتنیترین کاری که میتوانید برای استحکام رابطه خود انجام دهید، این است که همسر خود را همانگونه که واقعا است، بپذیرید. شما هرگز نمیتوانید هیچ شخصی را بدون اجازه و همکاری خودش تغییر دهید. همسر خود را به همان صورتی که رشد میکند، تماشا و ستایش کنید و به او فقط به خاطر آن چه هست، پاداش دهید و به رسمیت بشناسیدش. این بزرگترین هدیهای است که میتوانید به شریک زندگیتان تقدیم کنید و رابطهای صمیمانه داشته باشید.
۳. درک متقابل
گوش کردن فعال هدیهای بسیار ارزشمند است ولی تعداد کمی از ما میدانیم چگونه آن را ببخشیم. واقعیت این است که وقتی احساس میکنیم کسی درکمان میکند، احساس دلپذیری به ما دست میدهد. هرچه بیشتر احساس کنید که همسر خود را درک میکنید و به نوبه خود درک میشوید احساس صمیمیت بیشتری خواهید داشت.
۴.گفتوگو
وقتی با چهرهای متبسم با همسرتان صحبت میکنید، چهره شما نشان میدهد مایل هستید سخنان او را هم بشنوید و از ایدههای جدیدش استقبال میکنید. حین صحبت کمی به جلو خم شدن، نشاندهنده علاقه و توجه شما به همسرتان خواهد بود. در آغوش گرفتن همسر، گرفتن دست او یا حرکات مهرآمیز دیگر این پیام را انتقال میدهد که میخواهید احساس صمیمیت داشته باشید و با همسرتان در تماس باشید. حتما حین صحبت تماس چشمی برقرار کنید؛ روبروی همسرتان بنشینید و در چشمهای او نگاه کنید ولی زل نزنید. گهگاهی تکان دادن سر نیز این پیام را به طرف مقابل منتقل میکند که به حرفهایش گوش میدهید و متوجه آنچه میگوید، هستید.
۵.دلبستگی
ترس از دست دادن فرد مورد علاقه واقعا آزاردهنده است. احساس ناامنی، ترس از گسستن پیوند یا جدایی، از قویترین انگیزههای زوجها برای اینکه روی ارتباط خودشان کار کنند، است.
۶. حفظ آرامش
آنچه باعث بروز واکنشهای عاطفی و رفتارهایی مانند آرامش یا عصبانیت میشود، رویدادی نیست که اتفاق افتاده، بلکه برداشت فرد از آن است. پس سعی کنید به بهترین حالت ممکن فکر کنید.
۷. پرشور بودن
بسیاری از زوجها در امور روزمره عادی غرق شدهاند و آرزو میکنند ای کاش میتوانستند لحظاتی را که در کنار هم بودند، دوباره تجربه کنند. زندگی قابل پیشبینی خستهکننده است و خیلی از زوجها پس از مدتی تعجب میکنند که شور عشق کجا رفته است؟
۸. تعهد
یکی از عوامل ایجاد یک رابطه صمیمی، احساس تعهد، وفاداری و پایبندی به طرف مقابل است. نداشتن تعهد، مانع بروز احساس مسوولیت در رابطه میشود درحالی که این احساس نهتنها برای سلامت رابطه ضروری است بلکه براساس آن میتوان شخصیت هریک از طرفین را ارزیابی کرد. هنگامی که وارد قلمرو روابط نزدیک و صمیمانه از قبیل رابطه میان زن و مرد میشویم، کیفیت بر کمیت ارجحیت دارد بنابراین وجود صمیمیت در یک رابطه نزدیک و ارضای نیاز به احساس تعلق، انگیزه برای برقراری روابط دیگر را کاهش میدهد و دوام رابطه موجود را بیشتر میکند. تا به حال چند بار قول دادهاید و نتوانستهاید به آن عمل کنید؟ اگر پاسخ شما «چندباری» است، شاید وقت آن باشد که ببینید چه کاری میتوانید برای عمل به قولها و تعهدهای خود انجام دهید. اصولا مردم با سر خود تصمیم میگیرند و با قلب خود پیمان میبندند. اگر میخواهید زندگی بهتری داشته باشید، سعی کنید در همه زمینهها از ته قلب وفادار و متعهد باشید، مخصوصا تعهدهای عاطفی.
۹. اعتماد
اعتماد، عامل استحکام یک رابطه صمیمی است. بدون اعتماد، صحبت از عشق، دوستی و هرگونه همکاری یا تقابل درازمدت در یک رابطه دوطرفه یا ازدواج غیرقابل تصور است و باعث ایجاد بیاعتمادی که مانند موریانه رابطه را از درون تخریب میکند یا از هم میپاشد، میشود. زن و مرد هر دو میتوانند بدبین باشند و به طرف مقابلشان مظنون. کسانی که دارای چنین عیبی هستند زندگی را بر خود و اطرافیان تلخ میکنند. اگر پایه یک زندگی بر بیاعتمادی بنا شود، قطعا راه به جایی نخواهد برد چون یکی دائم در حال مواخذه است و دیگری در حال توضیح و دفاع از خود.
۱۰. رابطه مناسب با والدین همسر
فرد عاقل میداند که نه تنها نباید مانع رابطه و رفت و آمد همسرش با والدینش شود بلکه برای شاد کردن او گهگاهی خودش هم باید به والدین همسرش سر بزند. باید پیشداوریهای غلط در مورد مادرشوهر، مادرزن و... را کنار گذاشت زیرا آرزوی هر مادر و پدری خوشبختی فرزندشان است و بیشترین تلاش را در این راه خواهند کرد.
دکتر حسین ابراهیمیمقدم
روان شناس
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست