یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

اسکرامبل آنها املت خودمان است


اسکرامبل آنها املت خودمان است

میهمان آشپزخانه یکی از کشورهای آمریکای لاتین یعنی ونزوئلا هستیم کشوری که مصرف سبزی های رنگارنگ در آن رایج است و مردمش سیر و پیاز زیاد مصرف می کنند و وعده ناهار برایشان اهمیت زیادی دارد

میهمان آشپزخانه یکی از کشورهای آمریکای لاتین یعنی ونزوئلا هستیم؛ کشوری که مصرف سبزی‌های رنگارنگ در آن رایج است و مردمش سیر و پیاز زیاد مصرف می‌کنند و وعده ناهار برایشان اهمیت زیادی دارد...

در این کشور غذایی مشابه املت خودمان به نام «اسکرامبل تخم‌مرغ» تهیه می‌شود که به نظر می‌رسد خوردنش در وعده صبحانه خالی از فایده نباشد. برای آشنایی با دستور تهیه آن با ما همراه شوید.

● عادت‌های غذایی ونزوئلایی‌ها

قبل از اینکه کریستف کلمب در سال ۱۴۹۸ به ونزوئلا برود، این کشور چندان شناخته‌شده نبود. او با ورودش، اسپانیایی‌های زیادی را وارد این کشور کرد و آنها هم در آنجا کشاورزی و تولید کاکائو را آغاز کردند. غذاهای ونزوئلایی ترکیبی از غذاهای هندی، اروپایی و آفریقایی است. در واقع از نظر مواد اولیه و استفاده از ادویه‌ها تاثیر زیادی از این کشورها گرفته‌اند. مواد اصلی غذاهای ونزوئلایی را سیر، پیاز، فلفل شیرین و ذرت تشکیل می‌دهند. برای مردم این کشور مهم‌ترین وعده، وعده ناهار است که حدود ساعت ۳ آن را میل می‌کنند و بعد یک عصرانه خیلی سبک صرف می‌کنند. البته گاهی این وعده را هم چندان جدی نمی‌گیرند تا وعده شام که حدود ساعت ۸ است. پیش‌غذای وعده ناهار معمولا یک سوپ قدیمی و سنتی این کشور است که ترکیبی از سبزی‌هایی مانند هویج، پیاز، گوجه‌فرنگی، فلفل‌شیرین، کلم و ادویه‌‌های مختلف است و تقریبا زمان زیادی برای پخت آن صرف می‌شود. جالب است بدانید این کشور بعد از ایتالیا، رتبه دوم را در داشتن بهترین پاستاها با طعم‌ها و تنوع فراوان دارد. حبوبات و برنج ۲ ماده پر کاربرد بعدی هستند که در بیشتر غذاهای ونزوئلایی وجود دارند. بیشتر این موادغذایی بخارپز می‌شوند و در واقع محبوب‌ترین روش پخت‌ در بین مردم این کشور، همان بخارپزکردن است. بیشترین ماده‌ای که در دسرهای ونزوئلایی استفاده می‌شود، شیر است و از ترکیب شیر و تخم‌مرغ، انواع کارامل‌ها را به عنوان دسر تهیه می‌کنند و کاکائو به دلیل وفور در این کشور به عنوان طعم‌دهنده دسرها یا همراه نوشیدنی خورده می‌شود. نوشیدنی‌های این کشور هم تنوع خاصی دارند و البته همه‌ آنها شیرین هستند یعنی در نوشیدنی‌هایشان از شکر استفاده می‌کنند، البته همراه با کمی لیمو.

● مـواد لازم (برای۴ نفر)

پیاز خرد شده/ ۱ لیوان/ ۲۵ کیلوکالری

فلفل دلمه‌ای قرمز/ ۱ لیوان/ ۲۵ کیلوکالری

سیر/ ۲ حبه/ ۵ کیلوکالری

گوجه‌فرنگی خردشده/ ۳ لیوان/ ۷۵ کیلوکالری

تخم‌مرغ/ ۶ عدد/ ۶۰۰ کیلوکالری

روغن کانولا/۲ قاشق غذاخوری/ ۱۸۰ کیلوکالری

نمک و فلفل سیاه/ به‌مقدار دلخواه/ ۰ کیلوکالری

● طـرز تـهـیـه

ابتدا پیاز، فلفل‌ دلمه‌ای و حبه‌های سیر ساطوری‌شده را در روغن به مدت ۴-۳ دقیقه تفت دهید. بعد از سرخ‌شدن پیازها، گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و بگذارید این مواد به مدت ۴-۳ دقیقه دیگر بپزند. حالا تخم‌مرغ‌های زده‌شده را با مقداری دلخواه نمک و فلفل سیاه به این محتویات اضافه کنید و بگذارید تخم‌مرغ‌ها بر اثر حرارت خود را بگیرند.

● مـقـدار کـالـری

این غذا در مجموع ۹۱۰ کیلوکالری انرژی دارد که در صورت تقسیم‌ آن میان ۴ نفر، مقدار انرژی‌ای‌ که به هر نفر می‌رسد، حدود ۲۲۸ کیلوکالری خواهدشد. البته خوردن این غذا با برش‌های نان مقدار کالری دریافتی را ۲۴۰-۱۶۰ کیلوکالری دیگر نیز افزایش خواهد داد.

● تـخـم‌مـرغ؛ ضـدآسـیـب‌هـای عـصـبـی

هیچ می‌دانید نتایج بررسی‌ها نشان داده‌اند با خوردن یک عدد تخم‌مرغ در روز بیش از نیاز روزانه ویتامین ۱۲ B به بدن می‌رسد و به همین دلیل مصرف مرتب آن از آسیب به اعصاب پیشگیری خواهدکرد. تخم‌مرغ از منابع عالی این ویتامین محسوب می‌شود و کمبود آن به دلیل اینکه در ساخت غلاف محافظ اعصاب یعنی «میلین» دخالت دارد، باعث بروز آسیب‌های عصبی می‌شود. بهتر است خانم‌های باردار که به ویتامین ۱۲ B بیشتری نیاز دارند یا کسانی که از منابع گوشتی کمتری استفاده می‌کنند، تخم‌مرغ را در رژیم روزانه‌شان بگنجانند. البته فراموش نکنید که هر تخم‌مرغ یک واحد گوشت و دارای ۱۰۰ کیلوکالری انرژی است که باید در کل انرژی دریافتی روزانه محاسبه شود تا زیاده‌روی در دریافت انرژی باعث چاقی و اضافه‌وزن نشود.

● سـیـر؛ ضـدچـربـی خـون

این سبزی‌ خاصیت کاهندگی چربی خون دارد به‌طوری که مصرف مرتب آن به دلیل داشتن آیسین، سطح کلسترول بد را پایین می‌آورد. به همین دلیل، مصرف منظم سیر تازه در غذا یا همراه غذا به میزان قابل‌ملاحظه‌ای احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز کاهش خواهد داد. مصرف هر روزه سیر از تشکیل پلاک‌های خونی جلوگیری می‌کند و مانع گرفتگی‌ عروق می‌شود بنابراین کسانی که به هر علت احتمال ابتلایشان به گرفتگی عروق زیاد است (مثلا دیابت دارند) بهتر است سیر را در برنامه غذایی روزانه‌شان بگنجانند. سیر منبع پتاسیم نیز است و به همین دلیل می‌تواند به تنظیم فشارخون کمک می‌کند. هر ۱۰۰ گرم سیر، ۶۰۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد و با دریافت این ماده معدنی سطح فشارخون بدن متعادل باقی خواهد ماند.

● فـلـفـل‌ دلـمه‌ای قـرمـز؛ ضـدسـرمـاخـوردگـی

این سبزی رنگی منبع عالی بتاکاروتن و ویتامین C است و به همین دلیل مصرف آن در وعده‌های غذایی می‌تواند شدت و دفعات بروز سرماخوردگی را کاهش دهد زیرا بتاکاروتن و ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند. نتایج بررسی‌ها نشان داده‌اند با خوردن یک فلفل دلمه‌ای متوسط، بدن بیش از نیاز روزانه ویتامین C دریافت می‌کند پس اگر به انواع مرکبات دسترسی ندارید، بهتر است این سبزی را به صورت سالاد یا سبزی‌های بخارپز شده با غذا میل کنید.

فراموش نکنید که هر لیوان فلفل دلمه‌ای خردشده یک واحد سبزی محسوب می‌شود و ۲۵ کیلوکالری انرژی دارد پس نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد.

● اگر فشارخون دارید

بهتر است مقدار نمک مصرفی را کنترل و علاوه بر سیر به این غذا پیازچه نیز اضافه کنید. به این ترتیب غذایی را مصرف خواهید کرد که به تنظیم فشارخونتان کمک می‌کند به خصوص اگر یک با لیوان آب گریپ‌فروت تازه میل شود.

● اگر یبوست دارید

افزایش مقدار سبزی‌های به کار رفته در این غذا، فیبر دریافتی را بالاتر می‌برد و به این ترتیب احتمال کاهش شدت یبوست کمتر خواهد شد. البته در صورتی که این غذا همراه نان تهیه شده از آرد کامل به مصرف برسد.

● اگر چاق هستید

می‌توانید به غذایتان سبزی‌هایی مانند قارچ و کلم بروکلی نیز اضافه کنید. به این ترتیب غذا هم خاصیت سیرکنندگی بیشتری خواهد داشت و هم کالری کمتری به بدن می‌رساند.

پروانه شهرکی



همچنین مشاهده کنید