جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
سایه به سایه تقلبی هابا یک کـــــد
داروهای تقبلی، خوراکیهای تقلبی، لوازم آرایش تقلبی، شامپو، صابون و شویندههای تقلبی و همه مارکهای تقلبی بازار، بالاخره یک روزی به دست ما رسیدهاند. نمیشود ما مشتری بازار باشیم و یک روزی گرفتار این «تقلبی»ها نشده باشیم...
«تقلبی»ها همه جا هستند و تا نخری و به خانه نبری و استفاده نکنی، متوجه حضورشان نمیشوی. همیشه و همواره، آدمهایی پیدا میشوند که از راه فرستادن این «تقلبی»ها به بازار و به دست ما، جیب خودشان را پر کنند و دردسرهای ما را زیاد. آنها که سودشان را میبرند، اما برای ما قضیه برعکس است؛ ما گاهی شانس میآوریم و متوجه «تقلبی» بودن میشویم، اما گاهی هم هیچ شانسی نداریم و مثلا با خوردن یک داروی تقلبی یا استفاده از یک ماده شیمیایی تقلبی، هزار و یک درد به درد و بیماریمان اضافه میشود. «تقلبی»ها بازار را میگیرند و حتی در بهترین حالت، وقتی پای پلیس و مامور و مدیر به میان میآید و باند قاچاقی لو میرود، بازهم مشتریانی هستند که زیان دیدهاند و ضرر خوردهاند، اما این روزها، راه سومی هم وجود دارد، راهی که خیال همه را راحت میکند و آن طرحی است به نام تشخیص اصالت دارو که با یک پیامک ساده، وارد کردن یک کد در اینترنت یا یک شماره تماس، بهراحتی «تقلبی» بودن یا نبودن را برای ما مشخص و به ما کمک میکند تا سلامت?مان را حفظ کنیم.
همین حالا به سوپرمارکت بروید و یک محصول با مارک خارجی بخرید یا در داروخانه، یکی از قرصهای رایج را از داروخانه تحویل بگیرید یا شامپو و موادشوینده خارجی داخل مغازه را بررسی کنید. باید یک نوارچسب کاغذی با هولوگرام و نوشتههای ریز، روی بستهبندی آن ببینید. این همان طرح اصالت دارو است. طرحی که از ۳ سال پیش رسمی و اجرا شده است تا مشتریان با خواندن بارکدها و ارسال کد به شمارهای که اعلام شده است، از اصالت کالایی که در دست دارند، مطمئن شوند. اصل این طرح در سازمان غذا و دارو، راهاندازی شده و دکتر علیرضا فخرآبادی، سالهای سال دنبال آن بوده است. دکتر داروسازی که این روزها در یک دفتر ساده، همهچیز را تحت نظر دارد و با یک سایت رسمی، راههای رسیدن به اصالت را راحتتر میکند. فخرآبادی در همین دفتر است که برای ما تعریف میکند، بحث مهم «تقلبی»?بودن، یکی ازمشکلات مهم این روزهای جهان است و بازار قاچاقچیان «تقلبی»ها، بزرگترین بازار جهان. او تعریف میکند با تمام مبارزه?هایی که این روزها، علیه این قاچاقچیان انجام میشود، آنها بازهم دستی در بازار دارند و حتی برای اینکه به ما ثابت کند، شمارندهای را کنار صفحه اول ورودی سایت اصالت نشان میدهد که از لحظه ورود ما به دفتر او، ۳۲۴ نفر در ایران احتمالا به صورت تخمینی داروی تقلبی دریافت کردهاند.
دکتر فخرآبادی برای اینکه طرح اصالت دارو را راهاندازی کند، از راههای دیگری وارد شده است، در نیمه دوم دهه۱۳۸۰، اولین قدمها برای رسیدن به تشخیص اصالت، ورود نمایندگیها به بازار بوده است.
نمایندگیها، راه مطمئنی برای اصالت کالاها هستند چون به همان اندازه که مشتری دوست ندارد پولی بابت کالای تقلبی بدهد، نماینده فروش یک محصول هم دوست ندارد قاچاقچیها بازارش را در دست بگیرند و جنس اصل او را کم ارزش و بیمشتری کنند.
قدم بعدی، ارائه طرح اصالت بوده است؛ طرحی که به تمام کالاهای وارداتی حوزه دارویی و آرایشی?بهداشتی، کدی برای تشخیص اصالت بدهد، طرحی که به همین راحتیها راهاندازی نشده و باید الگوریتم خاصی درباره آن پیاده شود تا اگر زمانی ذهن قاچاقچیان به کار افتاد و همزمان با کالای تقلبی، بارکد تقلبی هم تولید کردند، نتوانند راه به جایی ببرند و اصالت محصول دستنخورده باقی بماند. دکتر فخرآبادی الگوریتم بارکدها را توضیح میدهد، به این ترتیب که هر محصولی که بارکد اصالت داشته باشد، شامل این ۵ ویژگی مهم است: اطلاعات محصول (نام دارو، کد دارو، تولیدکننده، شکل دارو، قدرت دارو، تعداد در بسته و موارد دیگر)، اطلاعات اقلام (شماره بچ، ساببچ، تاریخ ساخت، تاریخ انقضا، شماره سریال و موارد دیگر)، اطلاعات طرفین تراکنش (نام، سمت و سایر مشخصات فروشندگان، خریداران، حلقههای بینابینی و غیره)، مشخصات تراکنش (خرید و فروش، امانت، انبار به انبار، مرجوعی و موارد دیگر)، تاییدیههای مربوطه (امضاهای الکترونیک، مجوزها و غیره).
به این ترتیب وقتی مشتری کد روی بارکد را با پیامک، تلفن یا سایت پیگیری میکند، اگر محصول تقلبی باشد، هیچ راهی برای تایید آن وجود ندارد و اگر اصالت داشت، میشود با خیال راحت از آن استفاده کرد.
قاچاق اسباببازی، بزرگترین و خطرناکترین قاچاق دنیاست. وقتی اسباببازیهای تقلبی به دست بچهها میرسند، مسموم?شان میکنند، پوست شان را خراب و آنها را بیمار میکنند و دنیایی سیاه برایشان میسازند. بعد از اسباببازیها، قاچاق دارو، سهمگین است. داروهای تقلبی جان خیلیها را میگیرد و ممکن است مثلا یک بیمار که جراحی سادهای دارد، به خاطر یک داروی بیهوشی تقلبی، دیگر از اتاق عمل برنگردد. به دلیل تمام این اتفاقات، پیگیری اصالت دارو و کالاهای خارجی، برای مشتری مهم است.
وقتی دارو و کالایی به دست مشتری میرسد، دیگر از دست هیچکس کاری برنمیآید. مشتری است و جنس خریداری شدهاش. یا باید به شانس اطمینان کند یا به راه مطمئنتر.
دکترفخرآبادی مشتریهایی دارد که در این ۳ سال، همیشه و همواره به بارکدهای او اعتماد کردهاند. مشتریهای نادیدهای از تمام ایران که وقتی دارو را میخرند، کدهای روی آن را امتحان میکنند. سابقه تمام کنترلها، در قسمت مدیریت سایت مشخص است.
در قسمت مدیریت، تماسها لحظهبهلحظه ثبت میشوند و روی مونیتور بزرگ دفتر دکتر فخرآبادی، دیده میشوند. میان خطهایی که تماسها را نشان میدهد، گاهی خطهایی به رنگ دیگر هم دیده میشوند ودکتر فخرآبادی توضیح میدهد که داروی تقلبی به مشتری رسیده است. این رصد کردن، هم به مشتری کمک میکند و هم مشخص میکند که کدام دارو تقلبی است و وقتی تعدادش بالا برود، یعنی دستهایی داروی تقلبی به بازار فرستادهاند و پیگیری برای ماموران راحتتر هم میشود.
طراح اصلی طرح اصالت، کنار تمام فکرهایی که برای مشتریان دوردستترین نقاط ایران کرده، حواسش به دنیای مدرن و امروزی هم است. او تعریف میکند زمانی که اینترنتی وجود نداشت، جزو اولین کسانی بود که کار با شبکه را بلد بود و حالا این روزها، با اینترنت راحتتر کارها را انجام میدهد.
سایت اصالت دارو، هم از همینجا میآید. از اینکه مشتریان آنلاین، راحتتر بتوانند اصالت را امتحان کنند و کنار آن، اطلاعرسانی درستی هم وجود داشته باشد. اینطور است که اگر همین حالا، آدرس iranesalat.org را تایپ کنید، به سایت ایران اصالت میرسید؛ سایتی که در همان ورود، به شما یاد میدهد چطور از برچسبهای کوچک ساده نگذرید و آنها را جدی بگیرید. این سایت، خانههای مختلفی دارد و خانه اول، همان راهی است که میتوانید، اصالت را آنلاین کنترل کنید.
خانه دوم، روش تشخیص اصالت و مبارزه با «تقلبی»ها را توضیح میدهد. در خانه سوم، تاریخچهای از داروهای تقلبی و در خانه چهارم، پنجم و ششم هم ورودیهای جداگانه، برای اطلاعات بیشتر طراحی شده است. در این سایت، همهچیز تعریف میشود و هیچ سوالی، بیجواب نمیماند اما وقتی وارد آن میشوید، مهمترین چیزی که توجه شما را جلب میکند، شمارندهای است که کنار سایت است و به شما میگوید از لحظه ورود به سایت چه تعداد نسخه داروی تقلبی دریافت شده و اگر روی آن کلیک کنید، صفحهای را به شما نشان میدهد که براساس معیار جهانی، چه تعداد نسخه داروی تقلبی تا زمان حضور شما در سایت دریافت شده و از اول امسال این رقم چقدر بوده است. اگر شما برای تنها یک دقیقه روی این صفحه بمانید و به عددها نگاه کنید، مطمئن باشید که بعد از آن وقتی اولین دارو و کالای خارجی به دستتان رسید، به بارکد آن نگاه میکنید و ساده از آن نمیگذرید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست