پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

سرزنده باشید


سرزنده باشید

گاهی اوقات با اتفاقات و حوادثی روبه‌رو می‌شویم که به نظر می‌رسد نمی‌توانیم بر آن‌ها فائق شویم. مثلا" کارمان را از دست می‌دهیم، رابطه‌های‌مان دچار مشکل می‌شود، دچار بحران …

گاهی اوقات با اتفاقات و حوادثی روبه‌رو می‌شویم که به نظر می‌رسد نمی‌توانیم بر آن‌ها فائق شویم. مثلا" کارمان را از دست می‌دهیم، رابطه‌های‌مان دچار مشکل می‌شود، دچار بحران اقتصادی می‌شویم، کسی که دوست داریم را از دست می‌دهیم، دچار مشکلات فیزیکی می‌شویم و این لیست ادامه دارد. لحظاتی در زندگی هست که باعث می‌شود احساس خستگی و حقارت کنید یا این‌که احساس سربلندی و مسرت. از آن جایی که نمی‌توانیم آن چه را که اتفاق می‌افتد پیش‌بینی کنیم، زندگی‌مان همیشه تحت کنترل‌مان نخواهد بود. باید یاد بگیریم که حداقل عکس العمل‌های‌مان را کنترل کنیم. این‌که سرزنده باشید و زندگی‌تان را تحت کنترل داشته باشید، احتیاج به مهارت‌هایی دارد که باید یاد بگیرید. در این مقاله نکاتی مطرح شده که با مطالعه‌ی آن، قطعا" به موفقیت‌هایی خواهید رسید:

۱)انتظارات معقول داشته باشید.

در مسیر زندگی‌مان با دست‌اندازها، بن‌بست‌ها و مسیرهای اشتباه گوناگونی مواجه خواهیم شد. اگر این موضوع را به خودتان بقبولانید که در این مسیر با چنین ناهمواری‌هایی مواجه خواهید شد، بهتر تصمیم‌گیری می‌کنید. اما اگر توقع زندگی بدون مشکلات را داشته باشید، همین که به اولین مشکل برخورد می‌کنید، دست‌پاچه خواهید شد و واکنش مناسبی از خودتان نشان نخواهید داد. کسانی در زندگی‌شان موفق خواهند بود که قبول کنند روزهای بد، روزهایی از زندگی هستند.

۲) پرسش‌تان را عوض کنید.

بیش‌تر مردم از خودشان سؤال می‌کنند که در موقعیت‌های ناگوار چه خواهند کرد. اگر درباره‌ی جزئیات هر مشکلی خیلی ریز شویم و خودمان را درگیر کنیم، هیچ تغییری در زندگی‌مان ایجاد نخواهد شد و پیشرفت نمی‌کنیم. پیشرفت به معنای حرکت از زمانی است که بر روی موضوعی تمرکز می‌کنید تا زمانی که تصمیم می‌گیرید که چه کاری را باید انجام دهید. بهترین سؤالی که می‌توانید از خودتان بپرسید این است که در حال حاضر برای پیشرفت خودم چه کاری می‌توانم انجام دهم؟ سپس باید بدانید که برای این پیشرفت احتیاج به یادگیری چه مواردی دارید.

از آن جایی که نمی‌توانیم آن چه را که اتفاق می‌افتد پیش‌بینی کنیم، زندگی‌امان همیشه تحت کنترل‌مان نخواهد بود. باید یاد بگیریم که حداقل عکس العمل‌های‌مان را کنترل کنیم. این‌که سرزنده باشید و زندگی‌تان را تحت کنترل داشته باشید، احتیاج به مهارت‌هایی دارد که باید یاد بگیرید.

۳) چه چیزهایی تحت کنترل‌تان است؟

آن چه مانع حرکت شما از شرایط ناگوار می‌شود، این است که بر روی چیزهایی که تحت کنترل‌تان نیستند، متمرکز شوید. اگر چنین کنید، همیشه احساس ناتوانی، فروماندگی، گناه و پریشانی خواهید داشت. برعکس اگر بر روی مواردی که تحت کنترل‌تان است متمرکز شوید، احساس سرزندگی بیش‌تری خواهید داشت. گاهی اوقات، تنها چیزی که می‌تواند تحت کنترل‌تان باشد، عکس العمل‌تان در برابر آن موضوع می‌باشد که بسیار هم ارزشمند است.

۴) فرصت‌ها را افزایش دهید.

اتفاقات خوب باعث می‌شوند تا به آن چه در زندگی‌مان انجام می‌دهیم قوت ببخشیم و بزرگ‌ترین درس‌های زندگی‌مان را از اتفاقات منفی و بد، خواهیم گرفت. آیا باید اتفاقات بدی در زندگی‌مان روی دهد تا ما یاد بگیریم؟ البته که نه، اما اتفاقات بد چون تأثیرات طولانی‌تری در ذهن‌مان دارند، باعث می‌شوند که راه‌های خاص و مهم زندگی‌مان را تغییر دهیم. از عقب‌نشینی‌های زندگی‌تان چه چیزی یاد گرفته‌اید؟ چگونه از آن برای بهبود مسیر زندگی‌اتان در آینده کمک گرفته‌اید؟

۵) خصوصیت‌تان را بررسی کنید.

مهم نیست که چه اتفاقی در زندگی روی دهد، قطعا" چیزهایی همواره با شما است؛ مانند خصوصیات‌تان هر کدام از ما مشخصه‌های خاص خودمان را داریم که باعث می‌شود از سایرین متمایز باشیم. مشخصه‌هایی که از بین نمی‌روند؛ هرچند گاهی اوقات خودمان تغییراتی را در آن‌ها اعمال خواهیم کرد. در واقع این مشخصه‌ها، سرمایه‌ی شخصی‌امان هستند و ما را خاص می‌سازند. به مشخصه‌های شخصی‌اتان که در شرایط خوب و بد کمک‌تان بوده‌اند، فکر کنید و بررسی کنید که در آن شرایط چه کمکی به شما کرده‌اند. آیا انسان کنجکاوی هستید؟ آیا شفیق و مهربان هستید؟ آیا خلاق و خوش مشرب هستید؟ از خصوصیاتی که به شما انرژی کافی جهت پیشرفت در زندگی‌تان می‌دهند، بیش‌تر استفاده کنید.