پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
۵ سؤالی که درباره سرطان پستان میپرسند
یکی از نگرانی های خانم ها ابتلا به سرطان پستان است. از آنجا که غربالگری و معاینه در کشور ما، هنوز به شکل برنامهای مدون صورت نمیگیرد، لااقل خانمها باید تلاش کنند تا بافت طبیعی پستان خود را بشناسند و از تغییرات آن آگاه شوند و در صورتی که متوجه تغییری در بافت پستان شدند به پزشک مراجعه کنند...
هرگونه تغییر در نوکپستان و حساسیت یا ترشحهای آن و... باید بررسی شوند. اگرچه موارد جدید ابتلا به سرطانپستان افزایش یافته ولی مرگ به دلیل سرطانپستان رو به کاهش است. این کاهش تا حد زیادی مدیون استفاده از یک روش غربالگری به نام ماموگرافی است. با این ۵ پرسش و پاسخ، غربالگری سرطان پستان را بیشتر بشناسید:
۱. از چه سنی ماموگرافی را آغاز کنیم؟ بهتر است اولین ماموگرافی در سن ۴۰ سالگی انجام شود. در زنان ۴۰ تا ۵۰ساله طبق نظر پزشک هر ۲-۱ سال ماموگرافی انجام میشود و بعد از ۵۰ سالگی، ماموگرافی بهطور سالانه لازم است. البته هیچگاه نباید اهمیت معاینههای پستان توسط پزشک نادیده گرفته شود.
۲. معاینه پستان از چه زمانی آغاز میشود؟ معاینه پستان توسط پزشک باید از سن ۲۰ سالگی آغاز شود و تا ۳۹ سالگی هر ۱ تا ۳ سال یک بار تکرار شود و بعد از آن بهطور مرتب و سالیانه ادامه یابد.
۳. چه کسانی باید زودتر ماموگرافی را آغاز کنند؟
ماموگرافی برای زنانی که هیچ علامتی ندارند، زودتر از سن ۴۰ سالگی آغاز نمیشود. در زنان زیر ۳۰ سال ماموگرافی پرخطر است و ارزش تشخیصی چندانی هم ندارد. اما در زنان با خطر بالای ابتلا به سرطانپستان، میتوان ماموگرافی را قبل از ۴۰ سالگی شروع کرد. این گروه پرخطر عبارتند از: زنانی که ژن سرطانپستان ارثی را دارند یا در تاریخچه خانوادگیشان سابقه ابتلای افراد متعدد به سرطانپستان دیده شود و زنانی که به علت ابتلا به سرطان غدد لنفاوی تحت درمان هستند و از ناحیه پستان اشعه دریافت کردهاند. دراین گروه از زنان از روش امارآی نیز میتوان بهره گرفت. در سایر زنان امارآی تنها در موارد خاص با نظر پزشک انجام میشود. امارآی خطر اشعه ندارد اما هزینه آن بسیار زیاد است و گاهی به غلط توده خوشخیم، بدخیم گزارش میشود و پزشک را به اشتباه میاندازد.
۴. آیا سونوگرافی موثر است؟ سونوگرافی گرچه قدرت تشخیصی ماموگرافی را ندارد ولی به تشخیص بهتر نوع ضایعه مثلا شناسایی تودههای توپر از تو خالی کمک میکند.
۵. بعد از کشف توده چه اقدامی میکنید؟ اغلب توده ها از نوع خوشخیم هستند. شکل بدخیم توده خطرناک است و هرچه سریعتر باید درمان آغاز شود. اما توده های خوش خیم باید تحتنظر گرفته شوند و پزشک باتوجه به صلاحدید بیمار تصمیمگیری کند.
دکتر معصومه نجفی
جراح عمومیو فلوشیپ فوقتخصصی سرطان
عضو هیات علمیدانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست