جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا

اعمال ماسک در فتوشاپ


اعمال ماسک در فتوشاپ

ماسک ها می توانند شیء انتخاب شده و یا پس زمینه را پنهان کنند ممکن است کاملاً کدر , یا نیمه شفاف باشند

ماسک ها می توانند شیء انتخاب شده و یا پس زمینه را پنهان کنند . ممکن است کاملاً کدر ، یا نیمه شفاف باشند .

● کار با ماسک سریع Quick mask :

فتوشاپ روشی بسیار سریع و آسان را برای ایجاد نوعی ماسک موقتی ، و قابل ویرایش ارائه کرده است . که (ماسک سریع ) ( Quick mask ) نامیده میشود . یکی از مزیتهای آن این است که می توانید تصویر و ماسک را به طور همزمان مشاهده کنید .

می توانید کار را با ناحیهٔ انتخاب شده شروع کنید ، و سپس با استفاده از قلم موی نقاشی بخشهایی را به آن اضافه ، و یا از آن کم کنید ، همچنین میتوانید ، ماسک سریع را به طور کامل با استفاده از قلم موی نقاشی ایجاد کنید .

● کار عملی ایجاد ماسک سریع :

۱) با کمک یکی از ابزارهای انتخاب ( Selection tool ) که مناسبتر به نظر می رسد ، بخشی از تصویر مورد نظر خود را در حالت انتخاب شده قرار دهید .

۲) برای ویرایش انتخاب کافیست دکمهٔ Quick mask را انتخاب کنید .

۳) با این کار مشاهده خواهید کرد که پوششی از ماسک روی تصویر به غیر از محدودهٔ انتخابی قرار میگیرد . ( رنگ مزبور، ناحیهٔ محافظت شده را نشان میدهد . این رنگ به اصطلاح نشان دهندهٔ ناحیهٔ انتخاب نشده می باشد . طبق تعریف ماسک با رنگ قرمز و میزان کدر بودن ، opacity به میزان ۵۰ % درصد ظاهر میشود .

۴-اگر ماسک مزبور به ویرایش احتیاج داشت سرقلم مناسبی انتخاب می کنیم و با یکی از ابزارهای ترسیمی مثل قلم موی نقاشی شروع به ویرایش می کنیم . (با در نظر گرفتن رنگ F.g )

۵) از آنجا که ماسک ها در اصل به صورت تصویرهای خاکستری رنگ( grayscale ) میباشند رنگ آمیزی با رنگ سیاه موجب اضافه شدن بخشهای انتخاب شده به رنگ قرمز می شود . رنگ آمیزی با رنگ سفید نیز بخشهای انتخاب شده را کاهش می دهد. (معادل پاک کردن )

۶) وقتی ویرایش ماسک به حد رضایت بخشی رسید ، دکمهٔ standard mask را در جعبه ابزار کلیک کنید . با اینکار به تصویر اصلی باز خواهید گشت .

● اعمال سایه :

اعمال سایه به متن یا تصویر به آن بعد داده و موجب می شود بیشتر به چشم بیاید . سایه جلوه خاص و زیبایی برای تاکید بر روی یک چیز و جلب توجه بیشتر می باشد .

Drop Shadow قبل از اینکه یک فیلتر باشد ،جلوهٔ لایه محسوب می شود ، بنابراین می توانید آن را قبل و بعد از رند کردن تایپ استفاده کنید .

▪ نکته:

سایه را در همه جا استفاده نکنید ! اگر از سایه در همه جای تصویر استفاده شود ،همه چیز به یک نسبت به چشم می آید و شما مزیت استفاده از سایه را برای جلب توجه یک شی از دست خواهید داد .

دقت کنید تمام سایه ها یکنواخت باشند ! اگر در یک ناحیه به چند شیء سایه اعمال می کنید ، دقت کنید که تمام سایه ها یکسان بوده و ((عمق)) آنها مناسب باشد ، اگر سایه متفاوت و اتفاقی باشند ، این تفاوتها مشخص خواهد بود .

سایه را زیاد تیره نکنید . زیرا ممکن است عمق و تیرگی بیش از آنچه که قرار است جلب توجه کند به چشم بیاید . سایه ها را روشن و ظریف ایجاد کنید . تصویر زیر نمونه هایی از اعمال نادرست و درست سایه ها را نشان می دهد .

فتوشاپ ۶ ، شامل ابزار قدرتمند و ساده سایه [drop shadow] و نیز ابزارهای درخشندگی [glow] بیرون زدگی [bevel] ، برجسته سازی [emboss] ، روی هم افتادگی [overlay] برای متن و گرافیک می باشد . می توانید این ابزارها و افکتها را در منوی layer و زیر منوی Style layer بیابید . به خاطر داشته باشید که می توانید جلوه سایه را علاوه بر متن بر اشیاء نیز اعمال کنید . با وجود این ، نمی توان جلوه لایه را به چیزی که در یک لایه مجزا قرار ندارد ، اعمال کرد . اگر بر روی پس زمینه نقاشی کنید نمی توانید به آن جلوه ای بیفزایید .

( مسیر اعمال Effect در ورژن ۵/۵ ) Layer > Effect > Drop Shadow

( مسیر اعمال Effect در ورژن ۶.۰ ) Layer > Layer Style > Drop Shadow

تعیین میزان کدر بودن سایه توسط این گزینه صورت می گیرد .

▪ Dangle : زاویه تابش نور در این قسمت مشخص می شود .

▪ Distance :فاصلهٔ سایه تا جسم مورد نظر در این قسمت تعیین می شود .

▪ Spread :انتشار و وسعت سایه در این قسمت مشخص می شود .

▪ Size : اندازه سایه بوسیله این گزینهٔ تنظیم می گردد.

● قسمت QUALITY :

▪ Contour : طرح یا محیط مرئی را مشخص می کند .

▪ Noise : توسط این قسمت می توانیم پیکسلهای مربوط به سایه را انتشار داد .

چنانچه در این کادر گزینهٔPreview فعال باشد . تمام تغییرات را به طور همزمان مشاهده می کنید .

● کارعملی : اعمال سایه به متن

برای ایجاد سایه ، روی متن مراحل زیر را انجام دهید :

۱) یک سند جدید با پس زمینه سفید باز کنید .

۲) توسط ابزار تایپ متن مورد نظر را با فونت دلخواهتان تایپ کنید .

۳) از منوی Layer قسمت Layer style عبارت shadow drop را انتخاب کنید تا کادر مکالمه مربوط به آن باز شود . گزینهٔ preview را علامت بزنید . تا بتوانید در حین کار تغییرات را مشاهده کنید . نکتهٔ مهم این کار در این است که صفحهٔ نمایش را طوری مرتب کنید که بتوانید کادر مکالمه و متنی را که بر روی آن کار می کنید به طور همزمان مشاهده کنید .

۴) برای حالت آمیختگی یکی از حالتهای normal ، multiply ، یا durken را انتخاب کنید . در غیر این صورت با انتخاب گزینه های دیگر نمی توانید سایه را مشاهده کنید ، برای تغییر رنگ سایه بر روی نمونه رنگ در کنار منویmode کلیک کنید . این کادر موجب باز شدن پنجره picker color می شود .

۵) میزان تیرگی [opacity] و زاویه [angel] سایه را با کلیک و کشیدن لغزنده در در شکل ساعت وار تنظیم کنید و یا عددی پنجره های مربوط وارد کنید .

۶) فاصلهٔ سایه [distance] را از کلمهٔ یا شی ء تنظیم کنید ، اندازه [size] را بر اساس مقدار سایه ای که می خواهید مشاهده کنید ، تنظیم کنید . مقدار spread مشخص می کند تا چه حد لبه های سایه مشخص باشند. بعد از انجام تنظیمات مورد نظر دکمهٔ OK را کلیک کنید . البته هنوز هم می توانید آن را اصلاح کنید . تا قبل از ادغام لایه ها یا رند کردن متن می توانید هر تغییری را اعمال کنید.

● ایجاد درخشندگی

علاوه بر سایه [drop shadow] در این منو ، جلوه های جالب دیگری نیز موجود می باشند . حال به بررسی جلوه درخشندگی [glow] می پردازیم.

همچنین می توانید این درخشندگی را از داخل [inner glow] اعمال کنید که به نظر می رسد ، حروف خودشان می درخشند . این جلوه برای تاکید بر روی بخشی از متن یا جدا کردن آن از پس زمینه شلوغ مناسب است .

جلوهٔ [outer glow] بیشتر برای مشخص کردن چیزی در پس زمینه و در جاهایی که استفاده از سایه مناسب نیست ، کاربرد دارد . سایر اشیاء نیز می توانند درخشندگی داشته باشند .

▪ جلوه های بیرون زدگی و برجسته سازی [bevel and emboss] :

این دو ابزار نیز در قسمت layer style قرار دارند و هر دوی آنها متن را برجسته می کنند. جلوهٔ bevel بر لبه های متن تاثیر گذاشته و آنها را برجسته می سازد . اما سطح حروف صاف هستند . در حالی که جلوهٔ emboss ظاهر حروف را گرد یا انحناء وار می کند .

می توانید با تغییر حالتهای آمیختگی [blending modes] ، درجه تیرگی [opacity] و رنگهای روشن و سایه ها ، جلوهٔ این ابزار را تغییر دهید . مطابق معمول ، بهترین راه فهیدن آنها ، تجربه کردن جلوه ها با تنظیمات متفاوت است .

▪ فرمان Import :

فرمان import -file - import سبب می شود فایل هایی را که با قالب بندی های دیگر ذخیره شده اند را باز کنید . ( به طور کلی برای وارد کردن و یا دریافت فایل از این فرمان استفاده می شود .) معمولا این فایل ها با رابط twain ، مثل فایل ها و برنامه های اسکنر ، دخیره شده اند . همچنین فایل هایی را که به طور مستقیم از طریق دوربین دیجیتال مرتبط به فتوشاپ وارد می شوند را نیز شامل می شود .

▪ وارد کردن فایل با استفاده از رابط (twain ):

فرمانهای twain acquire و twain select که در منوی import file قرار دارند ، در واقع تصاویر را وارد نمی کنند . بلکه این فرمانها نرم افزار مناسب اسکنر را باز می کنند تا از درون برنامه فتوشاپ جهت ورود تصاویر اسکن شده از آن استفاده کنید . فتوشاپ برای اسکن کردن ، استانداردهای twain و twain ۳۲ و twain – ۳۲ را پشتیبانی می کند . (برای اطلاعات بیشتر به راهنمای اسکنری که با آن کار می کنید مراجعه کنید .)

▪ فرمان Export:

برای ارسال فایلها با پسوند خاص از این قسمت استفاده می شود file Export