شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

کپک‌های رب انار سمی‌اند


کپک‌های رب انار سمی‌اند

رب انار اکثر خواص آب انار را دارد اما خواص آب انار خواص خود میوه مشابه نیست. آب انار نیز به دلیل تازه بودن آن نسبت به رب و سس انار، املاح و ویتامین بیشتری دارد اما از نظر ترکیبات …

رب انار اکثر خواص آب انار را دارد اما خواص آب انار خواص خود میوه مشابه نیست. آب انار نیز به دلیل تازه بودن آن نسبت به رب و سس انار، املاح و ویتامین بیشتری دارد اما از نظر ترکیبات رنگی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

در واقع وقتی از انار رب تهیه می‌شود دانه‌ها از آن جدا شده و آب را غلیظ می‌کنند و رب آماده می‌شود. رب انار عمده خواص آب انار را دارد اما از آنجا که مجبوریم برای غلیظ شدن آب را بجوشانیم برخی از ویتامین‌های آب انار از جمله ویتامین C آن از بین می‌رود اما قسمت عمده مواد موثر در رب انار باقی می‌ماند. رنگدانه‌های موجود در انار نیز از جمله ترکیب‌های ارزشمندی هستند که در رب باقی می‌مانند و باعث قرمزی آن می‌شوند.

نکته مهمی که در تهیه رب انار باید مورد توجه قرار گیرد آن است که دانه‌ها نباید هنگام تهیه خیلی تحت فشار قرار گیرند زیرا سبب تلخ شدن آب انار می‌شوند. همچنین اگر رب انار با شکر و روغن و ادویه - با توجه به ذائقه و سلیقه - مخلوط شود سس انار تهیه می‌شود. معمولا از رب انار به عنوان چاشنی در تهیه غذاها و از سس انار برای طعم دادن به زیتون و سالادهای مختلف استفاده می‌شود. تفاوت چندانی از نظر خواص بین این دو فرآورده‌ وجود ندارد و مصرف تمامی آنها به دلیل اینکه حاوی املاح، ویتامین و ترکیبات رنگی به خصوص آنتو‌سیانین و فلاونویید است، توصیه می‌شود. همچنین استفاده از آنها در پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی و برخی از سرطان‌ها موثر شناخته شده است. بنابراین اغلب به کسانی که غلظت خون دارند، توصیه می‌شود که بعد از غذا حتما انار یا آب انار مصرف کنند چون این میوه می‌تواند در حد قابل?قبولی باعث کاهش غلظت خون شود.

به عنوان آخرین نکته یادتان باشد که رب انار و سس انار تغلیظ شده هستند و می‌توان آنها را به مدت طولانی نگه داشت ولی اگر روی آنها کوچک‌ترین کپکی را مشاهده کردید از مصرف آنها بپرهیزید زیرا کپک‌های ایجاد شده در این محیط سمی هستند و می‌توانند مشکل‌ساز شوند.

دکتر محمدحسین عزیزی

متخصص صنایع غذایی

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس