چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
آی تی خلبان مجازی
تصور اینکه فناوری اطلاعات صدها کیلومتر دورتر از زمین نیز باز هم تاثیرگذار باشد اندکی عجیب به نظر می رسد اما گفته می شود که امروزه شرکت هوایی اتحاد امارات همه خدمات خود را به واسطه دستاوردهای نوین فناوری به مردم ارائه می دهد و به همین خاطر توانسته در چند سال اخیر موفقیت های فراوانی را به دست آورد. کلوز گیسمن در مورد تحولات فناوری اطلاعات در این شرکت هواپیمایی توضیح می دهد: «زمانی که ۱۵ سال پیش وارد شرکت اتحاد شدم هنوز شخصی به عنوان مدیر واحد فناوری اطلاعات در آنجا کار نمی کرد. در این زمان شرکت اتحاد گروهی از کارشناسان را استخدام کرده بود که وظیفه پشتیبانی از کامپیوترها، شبکه و تجهیزات جانبی را برعهده داشتند اما هیچ کس وجود نداشت که فناوری اطلاعات را به عنوان پوششی مفید برای کل شرکت ببیند. بر این اساس هر یک از ادارات وابسته به این شرکت مراکزی را برای خود داشت که به کمک آن تمامی کارهای کامپیوتری را انجام می داد و به همین علت نیاز به کارشناسان جدید به هیچ نوع احساس نمی شد اما امروزه ما تلاش می کنیم تمام ابزارها و تجهیزات کامپیوتری که برایمان مفید است را در تمامی بخش های مختلف به کار بندیم. این یکی از مهم ترین کارهایی است که من باید در ماه های پایانی از سال جاری میلادی و سال های آتی آن را انجام دهم.»
باید توجه داشت اتحاد یک شرکت هوایی است و تنها در عرضه خدمات هوایی و پرواز هواپیما فعالیت می کند به همین خاطر این مرکز هرگز تلاش نکرده است تا یک اداره مستقل و بزرگ مربوط به فناوری اطلاعات تاسیس کند در حال حاضر هیچ یک از کارمندان غیرحضوری شرکت اتحاد نمی توانند فعالیت های خود را با کیفیتی مشابه آنچه کارمندان حضوری انجام می دهند به مرحله اجرا برسانند اما شرکت اتحاد در حال سرمایه گذاری عظیمی است تا بتواند با راه اندازی سامانه های جدید بخش اعظم کارهای خود را برون سپاری کرده و از کارمندان غیرحضوری استفاده کند.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات این شرکت در این باره توضیح می دهد: «ما هم اکنون تلاش می کنیم با کمک فناوری ارتباطات و اطلاعات بیشتر کارمندان تعداد کارمندان حضوری خود را به حداقل ممکن برسانیم و از این طریق سود اقتصادی خود را بالا بریم. این طور که آخرین بررسی ها به ما نشان داده است سرعت دست یابی این شرکت به آخرین دستاوردهای فناوری در سال های اخیر تا چندین برابر افزایش یافته و این نشان می دهد که ما مدتی دیگر تمامی اهداف خود در این زمینه را محقق خواهیم ساخت.»
شرکت فوق به منظور ایجاد هماهنگی لازم در این زمینه وظایف فراوانی برای تمامی کارمندان خارجی و غیرحضوری درنظر گرفته است با وجود اینکه دامنه این فعالیت ها بسیار وسیع است تمام کارمندان غیرحضوری در این شرکت می توانند از طریق یک کامپیوتر شخصی و یک چاپگر کلیه وظایف خود را به درستی انجام دهند. این شرکت در حال حاضر ۵۰ سایت خارجی دارد که به صورت مستمر تمام نیازهای آنها را از راه دور انجام می دهند. از زمان افتتاح این سایت های کاری کارمندان سعی کرده اند هرچه سریع تر نحوه استفاده از دستاوردهای فناوری را بیاموزند. با توجه به بخش های مختلفی که در این شرکت وجود دارد بنابراین نیاز است که این شرکت از سخت افزارها، نرم افزارها و شریک های مختلف در زمینه فناوری استفاده کند.
هدف بعدی شرکت در این حوزه، راه اندازی دفاتر بین المللی در سراسر دنیاست تا آنها نیز از فواصل دور این کارها را دنبال کنند.
این نکته را باید به خاطر سپرد که راه اندازی واحد های غیرحضوری برای انجام کارهای روزانه همواره امری مفید و موثر است. اگر نگاهی اجمالی به شرکت هوایی Gulf Air بیندازیم در خواهیم یافت که امروزه بخش اعظم کارهای این شرکت توسط کارمندانی انجام می شود که اصلاً حضور فیزیکی ندارند اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد نحوه مدیریت مراکز و نیروهایی است که از فواصل دور با شرکت ها و به خصوص شرکت های هوایی همکاری می کنند. این طور که مطالعات صورت گرفته نشان می دهد امروزه شرکت های مختلف دنیا اهمیت چندانی به این کار نمی دهند. قراردادهایی که با مراکز خارجی بسته می شود بسیار پیچیده است به همین خاطر در بسیاری از موارد دیده می شود که شرکت ها این پیچیدگی را درک نمی کنند و پس از انعقاد قرارداد با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند.
به عقیده کلوز گیسمن سیستم مرکزی شرکت اتحاد باید هرچه سریع تر تغییر کند و اصلاحات اساسی در آن صورت گیرد و بر این اساس او خاطرنشان کرده است که برای رسیدن به این هدف باید هرکاری انجام دهد.
گیسمن در این باره توضیح می دهد: «اگر شما به سیستم های کنترلی هواپیما ها و کارکنان در شرکت اتحاد توجه کنید در خواهید یافت که هر واحد به صورت مجرد و جداگانه به خوبی کار می کند اما ما امروزه نیازمند آن هستیم که سیستم های مرکزی مان با همه واحدها تعامل داشته باشد، روی آنها تاثیر بگذارد و از آنها تاثیر بپذیرد. ما امروزه نیاز مبرم به فناوری های واسطه ای داریم زیرا تجربه ثابت کرده که انسان ها به خوبی نمی توانند این فناوری ها را انجام دهند. آنچه که من برای سیستم مرکزی شرکت در نظر گرفته ام معماری صحیح خدمات و کنترل آنها برای رسیدن به دست مشتری است. در این میان فناوری های واسطه ای نیز باید در جای خود تولید شده و پشتیبانی شود. این امر می تواند امکان معماری صحیح اطلاعات و خدمات را برای ما فراهم آورد. فناوری های واسطه ای معمولاً هزینه های زیادی را تحمیل می کنند، زمان زیادی باید به آنها اختصاص یابد و می توانند خطاهای زیادی را در پی داشته باشند ولی توجه داشته باشید که اجرای آنها امری لازم و ضروری است.»
شرکت اتحاد درنظر دارد خدمات خود را براساس سبک معماری نوین اطلاعاتی(SOA) عرضه کند اما به عقیده مدیران این شرکت هوایی رسیدن به این هدف تنها به توانایی واحد فناوری اطلاعات برنمی گردد. فناوری اطلاعات تنها ابزار لازم برای رسیدن به سیستم SOA را در اختیار کارمندان قرار می دهد که پس از آن کلیه کارمندان یک شرکت باید بکوشند تا به اهداف آن نائل شوند.
امروزه شرکت های فراوانی در بازار رقابتی وجود دارند که تلاش می کنند سرویس های مشابهی را راه اندازی کنند. تحقق این اهداف بیش از اهداف تجاری است که برای یک شرکت درنظر گرفته می شود. اجرای سرویس های مبتنی بر SOA تنها در صورتی عملی خواهد شد که واحد فناوری اطلاعات شرکت موردنظر بسیار فعال باشد.
شرکت اتحاد هم اکنون در حال طراحی طرح تجاری جامعی است تا به واسطه آن بتواند اهداف تعیین شده برای شرکت را محقق کند. در هر حال باید این نکته را به خاطر سپرد که این یک فرآیند طولانی مدت است و با گذر زمان محقق می شود.
این شرکت هواپیمایی در کنار طرح SOA پروژه دیگری را با نام برنامه پیش بینی وقایع بازرگانی مربوط به آینده (BCP) آغاز کرده است. با وجود اینکه هم اکنون ۵/۲ سال از آغاز طرح های اینچنینی در شرکت اتحاد می گذرد این شرکت همچنان مشکلات فراوانی در اجرای پروژه های IT دارد.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات این شرکت هواپیمایی در این باره توضیح می دهد: «شما در وهله اول باید خود را برای هرگونه مشکلی که به واسطه ورود دستاوردهای نوین فناوری ایجاد می شود، آماده کنید. شما در هر شرکت یا مرکز تجاری که کار می کنید، نیازمند آن هستید که سیستم مرکزی کنترل خود را تقویت کنید. تمام ابزارهای وابسته به این امر باید از قبل آماده شده باشند تا هنگام نیاز هیچ مشکلی بروز نکند ما امروزه در حال بررسی این مساله هستیم که اگر تمام طرح ها در زمینه فناوری اطلاعات در این شرکت هواپیمایی به طور کامل اجرا شود چه تاثیراتی در سازمان به وجود خواهد آمد. آیا این تاثیرات مثبت خواهد بود؟ آیا کارمندان این تغییرات را خواهند پذیرفت؟ آیا بستر لازم برای ایجاد تغییرات بیشتر و بهتر فراهم خواهد شد یا خیر؟ اینها سوالاتی هستند که پاسخ به آنها می تواند موفقیت ما در آینده را تضمین کند.»
او خاطرنشان می کند: «ما امروزه به این نتیجه رسیده ایم که اجرای پروژه BCF امری اجتناب ناپذیر است و تنها در سایه وجود این سیستم می تواند برنامه ریزی دقیق برای آینده خود داشته باشیم. برای آنکه این پروژه به خوبی انجام شود باید واحد جدیدی را بیابیم تا کارهای ما را به صورت غیرحضوری از فاصله دور انجام دهد.»
میثم لطفی
منبع: www.itp.net
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست