جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
دلایل سرگیجه و استفراغ
![دلایل سرگیجه و استفراغ](/web/imgs/16/157/a3qqn1.jpeg)
سرگیجه و استفراغ از جمله عوارضی است که کم و بیش هر شخصی گرفتار آن می شود. شاید اگر دلایل این عارضه مشخص شود، راه درمان آن ها بهتر و سریعتر خواهد بود. در این مقاله سعی بر ای دارم که برخی از عوامل سرگیجه و استفراغ را بیان کنم. سرگیجه و استفراغی که بیشتر تحت تأثیر عوارض جانبی چشم و معده و تأثیر این اجزاء بر سیستم عصبی دارند، رخ می دهد. عوارض جانبی مانند : زیاد تماشا کردن تلویزیون و مانتیتور کامپیوتر، خوردن غذاهای فاسد، حساسیت های دارویی و ... .
۱- تماشای تلویزیون و مانتیتور کامپیوتر بیش از ۴ الی ۵ ساعت :
طبق نظری که برخی از صاحب نظران درباره ی تماشای تلویزیون و مانتیتور کامپیوتر دادند، فاصله ی تماشای تلویزیون، بالای ۲ متر می باشد، و کار با مانیتور کامپیوتر، فاصله ی بیش از ۵۰ سانتی متر می باشد. برخی افراد هستند که نه تنها این فاصله را رعایت نمی کنند، بلکه بیش از حد به تماشای تلویزیون و کار با کامپیوتر می پردازند و این به مدت زمان بیش از ۴ الی ۵ ساعت طول می کشد. همین عامل سبب تأثیرات سیستم بینایی در مغز می شود و ابتدا چشم درد، سپس سردرد و در آخر حالت تهوع به شخص دست می دهد و چنانچه به کار خود ادامه دهد، منجر به حالت تهوع می شود.
۲- غذاهای فاسد و تاریخ گذشته :
خیلی ها هستند که ندانسته یا به خاطر ذیق رزق و روزی، به غذاهای مانده و متأسفانه فاسد، اکتفا کرده و ابراز نیاز می کنند. همین ابراز نیاز سبب درگیری میکروب ها و باکتری ها و ویروس های وارد شده به معده با سیستم حساس معده می شود و علیه این باکتری ها و ویروس ها و میکروب ها آنزیمی فعال می کند. در مقابل هم میکروب و باکتری و ویروس برای دفاع از خود، آنزیم ترشح می کنند. درگیری این دو آنزیم، سبب واکنشی در معده می شود که به دلیل تأثیرات حساس روی بدنه ی معده، حالت دفع فوری توسط سیستم عصبی به معده ارسال شده و حالت استفراغ رخ می دهد. گاهی وقت ها قبل از این استفراغ، سردرد یا سرگیجه و بعد حالت استفراغ به شخص دست می دهد.
۳- اختلالات جنسی :
شاید اختلالات جنسی را به ظاهر بدون ربط با حالت سرگیجه و استفراغ بدانید. اما این دو مسئله، مرتبط با هم هستند و خیلی به ندرت روی می دهد. اشخاصی هستند که خواسته یا ناخواسته از ورود منی خود جلوگیری کرده و اجازه ی خروج به آن را نمی دهند. همین پس روی و اجازه ندادن خروج منی، سبب اختلالاتی می شود که یکی از عوارض این اختلالات، سبب سردرد و بعد سرگیجه و در نهایت حالت استفراغ به شخص می شود.
۴- خوردن آب گرم در فصل گرم :
خیلی از اشخاص هستند که در تابستان به دلیل تشنگی زیاد و در دسترس نبودن آب خنک، اقدام به خوردن آب گرم می کنند، آن هم با معده ی خالی از غذا. مشاهده شده است که این مورد، بیشتر در کارگران رخ می دهد و حتی در مناطق فوق العاده گرمسیری. با خوردن آب گرم در هوای گرم، آن هم با معده ی خالی و در حین فعالیت کاری، سبب حالت استفراغ در شخص می شود. البته سردرد و سرگیجه به ندرت بروز داده می شود.
۵- کار بیش از حد و اصرار بر ادامه ی آن و غذا نخوردن :
خیلی اشخاص هستند که بیش از حد فعالیت می کنند و به دلیل این فعالیت زیاد به خاطر شور و شوق و علاقه، حتی دست از غذا خوردن کشیده و به کار خود ادامه می دهند. با تداوم این کار، به دلیل فعالیت شدید و خالی شدن معده و ضعیف شدن و خسته شدن بدن و بالاخص سیستم عصبی، سردرد به سراغ شخص می آید که به ندرت تبدیل به سرگیجه و حالت تهوع می شود.
۶- حساسیت های دارویی :
بر خی اشخاص هستند که به دلیل حساس بودن به داروها دچار سردرد و سرگیجه و استفراغ می شوند. این افراد گاهی به شدت و در آنی دچار حالت تهوع و استفراغ می شوند و بعد به دلیل فشار ناشی از استفراغ به سردرد و گاهی وقت ها تب و لرز شدید گرفتار می شوند.
۸- رعایت نکردن بهداشت :
رعایت نکردن بهداشت در شست و شو نکردن دست ها بعد از کار، و بالاخص بعد از توالت رفتن، و حتی شست و شو نکردن درست ظرف های غذا خوری، سبب این می شود که باکتری ها و میکروب ها و ویروس ها به معده وارد شده و همان حالتی که در غذاهای فاسد رخ می دهد و بیان شد، رخ می دهد و شخص گرفتار سرگیجه و استفراغ می شود که به دلیل فشار استفراغ، سردرد و چشم درد و گاهی هم گوش درد به سراغ شخص می آید.
عوارض سرگیجه و استفراغ :
برخی از عوارض سرگیجه و استفراغ عبارتند از :
۱- سردرد، ۲- تب و لرز، ۳- چشم درد، ۴- گوش درد، ۵- درد معده، و ... .
علت اصلی سرگیجه و استفراغ :
اگر دقت کرده باشد، سرگیجه و استفراغ در تأثیر بر دو عضو چشم و معده رخ می دهد. در معده به دلیل تداخل بین آنزیم های معده و آنزیم های باکتری و میکروب و ویروس، و در چشم به دلیل تماشای زیاد.
من با این که زیست شناسی خواندم، اما به دلیل این که سال ها از ای خواندن می گذرد، از ساختار میکروب و باکتری و ویروس و باسیل ها و ... بی خبرم. اما همین را بگویم که با جنگ بین آنزیم ها معده و این باکتری و میکروب و ویروس ها، پروتئین یا چربی ای ایجاد می شود، که به دلیل پخش سریع و تماس سریع با بدنه معده، سیستم حساس معده فعال می شود که هشدار می دهد ماده ای مضر وارد بدن شده است. به آنی این پیام به سیتم عصبی رفته و در جواب سیستم عصبی حالت خاص مغناطیسی به خود می گیرد که ضمن ایجاد سرگیجه و تأثیرات ناشی آن علاوه بر دو دویی زدن چشم، حالت برگشت معدوی را به بدن اعمال می کند، که سبب استفراغ می شود. و تا زمانی که پروتئین و چربی ترشح شده از معده خارج نشود، این حالت سرگیجه و تهوع ادامه دارد.
در مورد تماشای بیش از حد تلویزیون و مانیتور، هم به همین منوال است. با این تفاوت که در اینجا ارسال بیش از حد امواج مضر به چشم و سیستم عصبی برای درک آنها، سبب آن حالت مغناطیس عجیب در سیستم عصبی و در آخر تولید سرگیجه و حالت تهوع می شود.
اگر به یاد داشته باشید، در مقالات قبلی، مفصل درباره ی بارهای مثبت و منفی صحبت کرده ام. اگر به دقت خوانده باشید، متوجه می شوید که جدال اصلی بر سر بارهای مثبت و منفی و نوع ماده ی دارای این بارها است. من اطلاعات دقیق تری در این زمینه ندارم، اما این را می دانم که حالت مغناطیسی عجیبی که در مغز رخ می دهد و منجر به سرگیجه می شود و در همه ی موارد چشم را تحت تأثیر(گشتن دنیا دور سر) قرار می دهد، ناشی از همین اختلال در بارهای منفی و مثبت است.
سید احسان راستگو سوق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست