سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
۱۰ فرمان رانندگی
گاهی یک تصمیم اشتباه پشت فرمان میتواند آینده فرد یا افرادی را تیره و تار کند و حتی موجب مرگ آنها شود.
یک تصادف رانندگی میتواند عواقب تلخ و سنگینی در پی داشته باشد. برای رانندگی ایمن تنها داشتن مهارتهای ابتدایی رانندگی و کنترل خودرو کافی نیست و لازم است با قوانین و اصول ایمنی نیز آشنا بود. در اینجا چند نمونه از این قوانین که رعایتشان احتمال وقوع حادثه را کاهش میدهد مرور میکنیم.
۱) رعایت فاصله ایمن: اگر راننده خودروی جلویی ناگهان ترمز کند و شما فاصله ایمن را از خودروی جلویی رعایت نکرده باشید احتمال برخورد و تصادف بیشتر میشود.
۲) پیروی از قانون سه ثانیه: هر رانندهای باید قانون سه ثانیه را بداند و رعایت کند. وقتی خودروی جلوییتان از کنار یک جسم ثابت مانند درخت یا تیر چراغ برق عبور کرد به آرامی بشمارید: «هزار و یک، هزار و دو و هزار و سه» اگر قبل از اتمام شمارش، شما هم به آن جسم رسیدید، یعنی خیلی نزدیک به خودروی جلویی هستید. لازم است در آب و هوای نامساعد فاصله را دو برابر کرده و تا شش ثانیه بشمارید.
۳) استفاده از چراغ چشمکزن: آگاه نکردن سایر رانندگان از تصمیمات رانندگیتان خیلی خطرناک است. رانندههای دیگر نمیتوانند حدس بزنند شما قصد گردش به راست دارید یا میخواهید تغییر مسیر بدهید. علامت دادن برای ایمنی خودتان، سرنشینان، سایر رانندگان، موتورسواران، دوچرخهسواران و عابرانپیاده الزامی است.
۴) مانع نشدن از روانی ترافیک: رانندگی با سرعت بسیار کم گاهی میتواند خطرناکتر از رانندگی با سرعتی کمی بیش از حد مجاز باشد. در مواقعی که ترافیک سنگین است و خودروهای دیگر در مسیر در حال عبور هستند، تغییر مسیر مداوم و مانع از عبور سایر خودروها شدن موجب اتلاف وقت بیشتر میشود، در حالی که حرکت منظم و پشت سرهم خودروها باعث روانی ترافیک میشود. سعی کنید در جریان ترافیک رانندگی کنید و اگر خودروی پشت سر شما قصد دارد سریعتر حرکت کند، به او اجازه عبور بدهید. ممکن است او مشکلی داشته باشد که شما از آن بیاطلاعاید.
۵) رعایت سرعت ایمن: سرعت به خودی خود کشنده نیست. مشکل سرعت نامناسب است. برای مثال اگر باران یا برف سنگینی در مسیری که رانندگی با سرعت ۶۵ کیلومتر در ساعت مجاز است ببارد و دید راننده و توانایی توقف خودرو کاهش پیدا کند، رانندگی با این سرعت احتمال تصادف را افزایش میدهد. همینطور وقتی در جادهای ناآشنا مثلا جادههای بین شهری با پیچ و خمهای زیاد رانندگی میکنید، نمیتوانید با همان سرعتی که برای بومیها ایمن است، رانندگی کنید و بهتر است سرعت را با شرایط و سطح راحتی خودتان تنظیم کنید.
۶) استفاده از آینهها: لزوم ترمز کردن یا تغییر مسیر را پیشبینی کنید. همیشه محیط رانندگی را زیر نظر داشته باشید و مراقب حرکت سایر رانندهها و عابرانپیاده باشید. اینطوری احتمال اینکه لازم باشد ناگهان ترمز کنید یا از مسیر منحرف شوید، کم میشود. یک راننده خوب همیشه از موقعیتها آگاهی دارد و با استفاده از آینهها میداند در اطرافاش چه میگذرد.
۷) رعایت حدود: قابلیتها و محدودیتهای خودرویتان را بدانید. خوردوهای قدیمی قابلیتهای خودروهای جدید را ندارند. بیش از توان خودرویتان سرعت نگیرید و طوری رانندگی کنید که بتوانید در موقع لزوم و به موقع ترمز کنید. همچنین خودرو باید بهطور منظم عیبیابی شده و از نظر فنی بازدید شود.
۸) افزایش اطلاعات: اگر میخواهید راننده بهتری باشید و یاد بگیرید چهطور میتوان موقعیتهای پرخطر را مدیریت کرد، لازم است درباره خودرو و تصمیمگیری در شرایط پرخطر بیشتر اطلاعات کسب کنید. در دورههای آموزشی شرکت کنید و با بیشتر کردن اطلاعات و مهارتتان ایمنیتان را پشت فرمان افزایش دهید.
۹) بستن کمربند ایمنی: کمربند ایمنی را ببندید و از سایر سرنشینان هم بخواهید از کمربند ایمنی استفاده کنند. بستن کمربند ایمنی احتمال جراحات سنگین و مرگبار را هنگام حادثه کاهش میدهد.
۱۰) مسوولیتپذیری: مسوولیتپذیر باشید. وقتی پشت فرمان مینشینید، مسوول مراقبت از جان خود، سرنشینان، عابران پیاده و سایر رانندگان هستید. از رفتارهای پرخطر اجتناب کنید. هنگام رانندگی صدای ضبط خودرو را بلند نکنید. بیش از ظرفیت خودرو مسافر سوار نکنید. پشت فرمان با تلفن همراه صحبت نکنید و به قوانین راهنمایی و رانندگی احترام بگذارید.
محمدرضا میرغلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست