پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
۱۰ کاری که والدین نباید انجام دهند!
به عنوان پدر و مادر شاید فکر کنید برخی قوانین و مقرراتی که برای کودکتان میگذارید کارساز خواهد بود اما همه این قوانین هم مناسب نیستند. بهتر است برخی از این قوانین نامناسب را با هم مرور کنیم.
۱. صدایت را بلند نکن
داد زدن شما تاثیر صفر یا حتی منفی بر رفتار کودکان خواهد داشت. صدای خشمآلود که غالبا با فریاد زدن همراه است خود به تنهایی میتواند موجب ترس و احساس امنیت نکردن کودک شود اما مهمترین عامل در این میان، حرفهایی است که زده میشود. هر حرفی که به اعتمادبهنفس کودک لطمه بزند، میتواند زیانبار باشد.
۲. همدیگر را خراب نکنید
نداشتن توافق بر سر برخی مسائل تربیتی کودک میتواند کودک را گیج کند و تواناییهای شما را از بین ببرد. باید بین خود و همسرتان بر سر برخی مسائل به توافق برسید و بر اجرای آن مصر باشید. اگر کودک رفتاری داشت که در آن محدوده قرار داشت والدین راحتتر با آن برخورد میکنند چون موضع یکسانی دارند.
۳. هیچ وقت تهدید نکنید
اگر فرزند شما بداند که شما تهدیدهایتان را عملی نمیکنید شما را جدی نخواهد گرفت. تهدید، بچهها را لجبازتر میکند. باید به تدریج او را نسبت به کاری که باید انجام دهد آماده کرده و قواعدتان را خیلی روشن و قابل درک بیان کنید.
۴. مدام بحث نکنید
روشهای تربیتی که در نظر میگیرید نباید بحثی ایجاد کند و باعث مذاکره شود.
۵. درلحظه قانون نگذارید
نمیتوانید کودک را به خاطر بازی با توپ در خانه تنبیه کنید، در صورتی که پیش از این به او نگفتهاید این کار جزء کارهای ممنوعه است و نباید انجام شود.
۶. نگذارید نق بزند
اگر همین حالا محکم بایستید احتمال اینکه دفعه بعد کودکتان چیزی خواست نق بزند، کاهش پیدا میکند. در واقع باید حواستان باشد که این موضوع به روال طبیعی او برای رسیدن به خواستههایش تبدیل نشود. در مقابل نق زدن او مقاوم و صبور باشید.
۷. مقایسه نکنید
وقتی شما میگویید چرا مثل خواهرت نیستی در واقع دارید این پیام را به کودک میدهید که او به خوبی خواهرش نیست. ضمن آنکه مقایسهکردن باعث ایجاد حسادت و رشک در بچهها میشود و روابط آنها را با هم خراب میکند.
۸. رشوه ندهید
بله شاید رشوه دادن به کودکتان در ابتدا کارساز باشد اما بعد از آن فرزندتان هر باری که میخواهد کاری را انجام دهد از شما انتظار جایزه دارد. این روش میتواند پیامهای غیرکلامی اما نیرومندی را به کودکان منتقل کند.
۹. تنبیه نکنید
مطالعات نشان میدهد تنبیه بدنی کودک او را بیشتر عصبی میکند. کودکانی که در سنین پایین تنبیه میشوند از ۵سالگی به بعد رفتارهای تهاجمی از خود نشان میدهند.
۱۰. شما باید یک الگو باشید
میخواهید به کودکتان بگویید که دروغ گفتن کار بدی است؟ خب، اگر اینطور است نباید وقتی تلفن زنگ میخورد به فرزندتان بگویید «بگو بابا خونه نیست!» هر چیزی که برای تربیت فرزندتان در نظر میگیرید باید برای خودتان هم مسجل باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست