سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

بخت النصر قرن بیستم


بخت النصر قرن بیستم

نگاهی به زندگی و زمانه آدولف هیتلر و سیاستهای آلمان نازی در قبال یهودیان

اگر هولوكاست حقیقت داشته باشد، مقصر اصلی آن هیتلر است و اگر روایت مشهور حامیان هولوكاست از عملكرد آلمان نازی را بپذیریم، هیتلر و حامیان او باید یهودستیزانی قهار بوده باشند. از این‌رو هر تحقیقی در مورد هولوكاست، چه از سوی حامیان و چه از سوی منتقدان آن، باید همراه با بررسی زندگی و شیوه رفتار و بازخوانی تفكر آدولف هیتلر در مورد یهودیان باشد؛ چرا كه هیتلر،‌شخصیتی ضدیهودی می‌داشت و نظام رایش سوم را برمبنای نابودسازی یهودیان استوار ساخته بود، لاجرم باید آن را شاهدی بر هولوكاست دانست. اما اگر تحقیقات موثق تاریخی نشان‌دهنده چهره متفاوتی از هیتلر و رفتارش با یهودیان باشد،آن‌گاه می‌توان در بخش زیادی از ادعاهای صورت گرفته درباره نظام هیتلری بویژه هولوكاست تردید نمود. به بیان دیگر اگر به تحقیق دریابیم هیتلر نه تنها دشمن یهودیان نبود،‌بلكه همكاری سخت‌كوش در تحقق آرمان‌های كلان این قوم بوده است آن‌گاه باید روایت فعلی هولوكاست را افسانه دانست.

مقاله بخت‌النصر قرن بیستم (۱) می‌كوشد از پس حجم انبوه گزافه‌گویی و دروغ‌پردازی‌های صورت گرفته در مورد شخص هیتلر، سابقه فردی و اجتماعی او و نظامی كه بنا نهاد، به چهره حقیقی هیتلر و رایش سوم پی برد. در این نوشتار احساسات ضد یهودی و هرگونه تمایلی به نازیسم و نظام هیتلری مشوق نویسنده در این تحقیق تاریخی نبوده و نیست. از نگاه محققان مسلمان، ضدیت با یك نژاد و یا تمایل به یك مكتب انحرافی همچون نازیسم، «ارزش» شمرده نمی‌شود و به اعتقاد نگارنده،‌نظام نازی و دیكتاتور‌های جنایتكاری چون هیتلر همان‌قدر بر باطل هستند كه نظامهای لیبرال غربی و جنایتكارانی چون روزولت و چرچیل و نظامهای كمونیستی شرقی و دیكتاتورهایی چون استالین. از این رو نویسنده در پی توجیه یا تبرئه هیتلر و نازیسم نبوده، صرفا می‌كوشد تا چهره حقیقی هیتلر را از ورای خیل دروغ‌پردازیهای صورت گرفته آشكار سازد؛ با این هدف كه مدخلی برای بررسی صحت و سقم هولوكاست گشوده باشد.

● چهره حقیقی هیتلر

حجم وسیع تبلیغات رسانه‌های صهیونیستی برای مخوف جلوه دادن نظام نازی باعث شده است كه چهره هیتلر، این شخصیت تاریخی و نظام منقرض شده او در پس هاله‌ای از ابهامات و اتهامات قرار گیرد؛ تا حدی كه چهره‌ آشنای هیتلر در اذهان عمومی جهانیان، نه چهره واقعی او بلكه تصور مطلوب رسانه‌های صهیونیستی است.

علاوه بر رسانه‌های عمومی و تبلیغاتی، در تاریخ نگاشته‌های پس از جنگ جهانی دوم نیز چنین چهره‌ای از هیتلر ترسیم شده است. این در حالی است كه حتی اگر هیتلر دیكتاتوری جنایتكار بوده است – كه به نظر می‌رسد چنین بوده است- هرگز نباید در مورد او و اعمالش دروغ‌پردازی كرد.

از آنجا كه تاریخ اغلب توسط فاتحان نوشته شده است، تعجب‌آور نیست كه چهره جنایتكاران جنگی بزرگی چون ترومن و روزولت امریكایی تطهیر شود و چهره دیكتاتوری چون هیتلر سیاه‌تر نمایش داده شود. اما باید اذعان كرد كه بنا به عللی، كریه‌سازی چهره هیتلر توسط رسانه‌‌های صهیونیستی را باید مثل اعلای تخریب یك چهره و یا دروغ‌پردازی در مورد او دانست.

به عنوان مثال هیتلر كه در آلمان با انتخاب عمومی و از طریق قانونی به قدرت رسیده بود، در نظر افكار عمومی دنیا او را رهبری تصویر كرده‌اند كه بدون حمایت عمومی و با سركوب بر كشور خود حكومت می‌كرده است. (۲)

محققانی چون مارك وبر خاطر نشان می‌سازند كه در حال حاضر در ایالات متحده امریكا دروغهای فراوانی در مورد افكار و اهداف هیتلر به طور همگانی پذیرفته شده است و هیچ‌كس در مورد آنها تردیدی به خود راه نمی‌دهد كه از جمله آنها می‌توان به هدف فتح جهان از سوی هیتلر اشاره كرد. از نظر محققانی چون وبر، تحقیقات تاریخی به وضوح نشان می‌دهد كه هیتلر هرگز در پی فتح كل جهان و سلطه بر آن نبوده است؛ اما فاتحان جنگ جهانی دوم،‌تلاش او را برای تسلط بر اروپا در انظار جهانیان به عنوان تلاش برای فتح دنیا جلوه داده‌اند و چنان تأكید و تبلیغ نموده‌اند كه اكنون همگان می‌پندارند تا تازیسم در پی فتح كل دنیا بوده است.‌(۳)

از جمله دروغهای دیگر اینكه هیتلر در پی جنگ با تمام دنیا بوده است اما با اندك تحقیقی در تاریخ جنگ جهانی دوم مشخص می‌شود كه هیتلر نه تنها كوشیده بود اهداف خود را بدون جنگ با انگلستان به دست آورد بلكه تا آخرین مراحل می‌كوشید تا از ورود ایالات متحده امریكا به جنگ جلوگیری كند. در حالی كه رهبران امریكایی از جمله روزولت، اشتیاق فراوانی برای شروع جنگ با‌ آلمان داشتند. به عنوان مثال روزولت در تاریخ ۲۷ اكتبر ۱۹۴۱ در مصاحبه‌ای رادیویی خطاب به ملت امریكا مدعی شد هیتلر، امریكای بی‌طرف را تهدید به جنگ نموده، قصد تصرف كل امریكای جنوبی را دارد . او همچنین مدعی شد كه هیتلر خواهان از میان بردن تمامی ادیان دینا از جمله مسیحیت است و می‌خواهد «كلیسای بین‌المللی نازی» را جانشین سازد.(۴) روز ولت مدعی شد كه این مطالب را از «طرح سرّی» هیتلر نقل می‌كند كه منابع كاملا مطمئن در اختیار او قرار داده‌اند. درحالی كه هیچ‌یك از این ادعاها در مورد هیتلر و آلمان نازی صحت نداشته است. سالها پس از جنگ آشكار شد كه «طرح سرّی هیتلر» ساخته و پرداخته همكاری مشترك دستگاه جاسوسی انگلستان و سازمان سیا بوده است و روز ولت برای برانگیختن احساسات آمریكاییها و زمینه‌سازی برای ورود ایالات متحده به جنگ دست به این دروغ‌سازیها زده است.(۵)

از جمله دیگر روشهای تاریخ‌سازی می‌توان به كتب و نوشته‌های به ظاهر تاریخی اما كاملا غیر مستند اشاره كرد. به عنوان مثال بسیاری از حامیان هولوكاست برای مستند جلوه دادن ادعاهای خود در مورد اهداف و نیات درونی هیتلر به كتاب خاطرات هرمن‌راوشنینگ (۶) با نام صدای انهدام (۷) استناد می‌كنند. درحالی كه راوشنینگ در سال ۱۹۳۵ از حرب نازی خارج شده است و به هنگام حضور در حزب نیز هرگز از نزدیكان هیتلر نبوده است.(۸) با این حال در كتابهای به ظاهر مستندی مانند كتاب مشهور ظهور و سقوط رایش سوم (۹) اثر ویلیام شایرر (۱۰) نیز به كرات از كتاب راوشنینگ استفاده شده، ادعاهای غیرقابل پذیرش او به عنوان حقایق انكارناپذیر تاریخی پذیرفته شده است. شدت بی‌اعتباری كتاب صدای انهدام به عنوان سندی راوشنینگ هرگز، حتی یك دیدار خصوصی هم با شخص هیتلر نداشته است.(۱۱)

یكی از موارد قابل توجه چنین دروغ‌پردازهایی، متن مذاكرات خصوصی هیتلر از قوریه تا آوریل ۱۹۴۵ است. دیوید ایروینگ،‌از تاریخ پژوهان مطرح جنگ جهانی دوم، در آثار خود بیان می‌دارد كه فرانسواژنو (۱۲)، حقوق‌دان در گذشته سوئیسی، شخصا به او اطلاع داده بود كه خود این اسناد را جعل كرده است.(۱۳)

شدت جوسازی تبلیغاتی و تلاش هدفمند برای مخدوش كردن چهره واقعی هیتلر به حدی است كه محققان بی‌طرف نیز از وارد شدن به این حیطه منع می‌گردند. گروههای یهودی حتی با محققانی كه در كنار حملات شدید خود به هیتلر، اندك تعریفی از او كرده باشند، به بدترین شیوه برخورد می‌نمایند. به عنوان مثال پاتریك بوكنن (۱۴) از محققان حیطه جنگ جهانی دوم كه در مقالات خود شدیدترین انتقادات و حملات را متوجه هیتلر كرده بود صرفا از آن جهت كه در كنار انتقادات خود، هیتلر را سربازی شجاع در جنگ جهانی اول و سخن‌رانی قوی و برنامه‌ریز سیاسی معرفی كرده بود، مورد حمله گروههای صهیونیستی قرار گفت. گروههای صهیونیستی به این بهانه واهی او را متهم به دفاع و حمایت از هیتلر كردند حال آنكه اقدام بوكنن حداقلی از بیان واقعیات تاریخی محسوب می‌شود كه هر مورخی موظف است بدون توجه به علایق و سلایق خود به ‌آن مبادرت ورزد.

این فضا چنان بر دوش محققان سنگینی می‌كند كه مارك وبر می‌نویسد:«در جامعه ما حتی راست گفتن و بیان حقایق قطعی در مورد هیتلر با شدیدترین سركوبها وتهمتها همراه خواهد بود.»(۱۵)

هرچند معمولا فاتحان، تاریخ را می‌نویسند اما شدت تبلیغات ضد هیتلری به حدی است كه چنین توجیهی برای بیان علت این همه تبلیغات كافی به نظر نمی‌رسد. در چنین شرایطی محققان باید از خود بپرسند كه چرا با گذشت چندین دهه از سقوط هیتلر و رایش سوم هنوز هم جو تبلیغاتی علیه آنان تا به این حد سنگین است؟ بررسی علت این امر می‌تواند وجهه همت تحقیقاتی مفصل قرار گیرد.

از دیگر مسائلی كه تحقیق در این زمینه را با مشكل مواجه می‌سازد از میان بردن عامدانه اسناد اصلی در مورد هیتلر است. ایروینگ در این باره معتقد است كه حجم وسیعی از اسناد به دست آمده از جنگ جهانی دوم به دست محققان یهودی چون دبورالیپشتاب (۱۶) افتاد كه یا از میان رفته یا اساسا تخریب شده‌اند.

از این رو تحقیق از آن دست كه در این مقاله ارائه می‌شود از جهات مختلف با مشكل و محدودیت مواجه بوده است.

● آشنایی با شخصیت هیتلر

آدولف هیتلر فرزند آلویس هیتلر(۱۷) در ۲۰ آوریل ۱۸۸۹ در اتریش به دنیا آمد. او كودكی و نوجوانی خود را در وین و مونیخ گذراند. او در جنگ جهانی اول داوطلبانه به ارتش آلمان پیوست و به عنوان سربازی شجاع نشانهایی دریافت كرد. در آخرین ماههای جنگ مصدوم شد و تا مدتی پس از جنگ در بیمارستان بستری بود. هیتلر در دوران پرافت و خیز پس از جنگ و در زمانی كه آلمان گرفتار بحران‌های مالی و اجتماعی ناشی از جنگ بود به حزب ناسیونال سوسیالیسم كارگران آلمان(۱۸) پیوست و به سرعت مراتب ترقی را پیمود. او در سال ۱۹۳۳ به عنوان رهبر حزب به صدراعظمی آلمان رسید و در سال ۱۹۳۴ عنوان رهبر آلمان(۱۹) را كسب نمود. زندگی او در ۳۰ آوریل ۱۹۴۵ در برلین و در آخرین روز جنگ جهانی دوم در اروپا، پایان یافت.(۲۰)

● روند به قدرت رسیدن

پس از جنگ جهانی اول، آلمان شكست خورده از جنگ نه تنها بار سنگین هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی یك شكست بزرگ را به دوش می‌كشید بلكه مجبور به پذیرش مفاد خردكننده موافقت‌نامه و قراردادهای پس از جنگ جهانی اول بود كه به اجبار بر این كشور تحمیل می‌شد. این امر نقشی در تسریع معضلات اجتماعی و اقتصادی آلمان داشت به گونه‌ای كه در سال ۱۹۳۲ تقریباً اقتصاد آلمان ورشكسته محسوب می‌شد.

افزایش شدید بی‌كاری، ورشكستگی اكثر شركتها، تراكم دیون خارجی و هزینه‌ها و غرامتهای جنگی كه آلمان باید می‌پرداخت، وضع اقتصادی این كشور را به كلی نابسامان كرده بود. به طوری كه بخش زیادی از جمعیت آلمان بی‌كار شدند و ۲۱ درصد از افراد شاغل نیز حقوقی بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ مارك در ماه دریافت می‌كردند كه فاجعه‌ای اقتصادی محسوب می‌شد. مطابق برآوردهای آن دوره فقط صدهزار نفر از كل جمعیت قریب به ۶۰ میلیونی آلمان توان تأمین هزینه‌های روزمره زندگی خود را داشتند.(۲۱) در طول سه سال قبل از به قدرت رسیدن هیتلر، درآمد كل كشور ۵۰ درصد كاهش یافته بود. یعنی درآمد آلمان از ۲۳ میلیارد مارك در سال ۱۹۳۰ به ۱۱ میلیارد مارك در ۱۹۳۳ كاهش یافته بود.

اوضاع نابسامان اجتماعی و اقتصادی آلمان زمینه مساعدی برای برآمدن هیتلر ایجاد كرده بود. او كه در به هیجان آوردن و بسیج عمومی مردم موفق عمل می‌كرد، توانست با ارائه راهكارهایی افكار عمومی را در كوتاه‌مدت همراه خود گرداند. هنگامی كه او بر سر كار آمد ۹۰ درصد مردم آلمان از وضع زندگی خویش ناراضی بودند. به این ترتیب هرگونه تغییر، آن هم به صورت گسترده و با جدیت توسط هیتلر و یاران او، برای افكار عمومی جالب توجه بود.(۲۲)

نویسنده: غلامرضا - رفعت‌نژاد

پانوشت‌ها:

۱- در مورد بخت‌النصر دو نظریه مختلف تاریخی وجود دارد كه بنا بر نظر صحیح‌تر، بخت‌النصر بهانه لازم را برای پراكنده شدن یهود در سراسر دنیا فراهم آورد كه به اعتقاد محققان این امر خود از اهداف برنامه‌ریزی شده یهود برای بسط سلطه خود بر جهان از طریق مهاجرت اختیاری بود. از آنجا كه هیتلر نیز بهانه خوبی برای فتح امریكا و سرازیر كردن سیل یهودیان مهاجر از اروپا به سرزمینهای اشغالی فلسطین فراهم نمود، این عنوان را استعاره مناسبی برای اشاره به زندگی و عملكرد وی دانستم- نویسنده.

۲- Weber, Mark, “Irving, Weber Speak on Hitlers Place In history” , http://www .inr.org/news/۰۵۰۴۲۷ meeting shtml.

۳- Ibid.

۴- Weber, Mark, “Roosevelts Secret Map Speech”, The Journal for Historical Review, Spring,۱۹۸۶ Vol ۶ No, ۲,P. ۱۲۵, htpp/www.ihr.org/ jhr/v ۰۶p۱۲۵- Weber.html.

۵- شایان ذكر است كه براساس تحقیقات اخیر، روز ولت برای زمینه‌سازی برای ورود آمریكا به جنگ جهانی دوم و رویارویی با ژاپن در جبهه شرق دور در ایجاد واقعه‌ پرل‌هاربر مؤثر بوده است. مطابق این تحقیقات مقامات امریكایی به طور عامدانه تجهیزات دفاعی این منطقه را تضعیف نمودند تا حمله ژاپنیها به پول هاربر با تلفات زیاد برای طرف امریكایی همراه باشد و زمینه نقض دكترین مونروئه و اقناع افكار عمومی داخلی برای ورود به جنگ آماده شود.

۶- Hermann Rauschning

۷- The Voice of Destruction.

۸- Weber, Mark, “Rauschning Phoy Conversations With Hitle: An Update”, The Journal for Historical Review, Winter ۱۹۸۵- ۶, Vol ۶ No. ۴,p. ۴۹۹. http://www.ihr.org/jhr/v۰۶/vo۶p۴۹۹- Weber. Html.

۹- The Rise and Fall of the Third Reich

این كتاب به فارسی نیز ترجمه و به كرات منتشر شده است و متأسفانه در میان محققان فارس زبان به عنوان یكی از معتبرترین كتب تاریخی در خصوص جنگ جهانی دوم شناخته می‌شود. حال آنكه نویسنده در این كتاب به شدت بر ضد هیتلر عمل كرده است و شدت كینه وعدم بی‌طرفی او در جای كتاب آشكار است.

۱۰- William L.Shirer

۱۱- از جمله چنین كتب جعلی می‌توان به خاطرت گرهارد انگل (آجودان نظامی هیتلر)، فلیكس كرستن (ماساژور هیملر)، خاطرات وزیر امور خارجه موسولینی و موارد بسیار زیاد دیگری اشاره كرد.

۱۲- Francois Genoud

۱۳- Iring, David, “The Faaking of Hitlers” Last Testament” , http://www.fpp.co.uk/Hitler/doos /by Genoud.html.

۱۴- Patrick Buchanan

۱۵- http://www.ihr.org/news/۰۵۰۴۲۷- meeting.shtml

۱۶- Deborah Lipstadt.

۱۷- Alois Hitler (۱۸۳۷- ۱۹۰۳)

۱۸- National Socialist German Workers Party

۱۹- Fuhrer (Leader).

۲۰- http://en. Wikipedia. Org/wiki/Adolf- Hitler

انتخاب این سایت برای معرفی هیتلر هدفمند بوده است. دایره المعارف آنلاین ویكی پدیا منبع دست اول علمی محسوب نمی‌شود. اما از منابع اصطلاح (طرفدار هیتلر) نیز نیست. از نظر نگارنده، این سایت و دیگر منابع اقماری آنلاین متصل به آن را باید در چارچوب پروژه جنگ روانی پیچیده محافل یهودی – صهیونیستی برای جهت‌دهی افكار عمومی نخبگان «غیرغربی» جهان بررسی كرد. تفصیل این مطلبق نیازمند مقاله‌ای مفصل است.

۲۱- Degrelle, Leon, “How Hitler Consolidated Power in Germany and Launched A Social Revolution: The First Yeears of the Third Reich, “ The Journal of Historical Review, Fall ۱۹۹۲ Vol ۱۹۹۲ Vol. ۱۲, No ۳,pp. ۲۹۹- ۳۷۰http:// www. Ihr.org/jhr/ v۱۲/v۱۲p۲۹۹- Degrelle.html.

۲۲- Ibid.

۲۳- Yitzhak Shamir

۲۴- http://www. Adolfthegreat.com/ Trails- Trivia/Jews ForHitler. Html.

۲۵- Avraham Stern (۱۹۰۷- ۱۹۴۲).

۲۶- Israeli Freedom Movement

۲۷- Emile Maurice

۲۸- Gertrude Stein (۱۸۷۴- ۱۹۴۶).

۲۹- Helmut schmidt (۱۹۱۸- …).

۳۰- Ibid.

۳۱- Georg kareski (۱۸۷۸- ۱۹۴۷)

۳۲- درخواست كارسكی نهایتاً در اكتبر ۱۹۳۹ مورد قبول واقع شد و دریاسالار كاناریس، فرمان آن را صادر كرد. پس از آن دستور برای مكانهای دولتی اجباری شد و در ۱۵ سپتابر ۱۹۴۱ در كل آلمان اعمال شد.

۳۳- Chaim weizmann

۳۴- Neville chamberlain

۳۵- www.wintersonnenede. com/ scriptorium/english/archives articles/ jdecwar.html.

۳۶- http://www.adolfthegreat. com/Trails- Trivia/trivia- Jews For Hitler. Html.

۳۷- http://shahbazi.org/Articles/Zionism. Pdfشهبازی، عبدالله، صهیونیسم و جنبش روشنگری یهود

۳۸- Bryan rigg.

۳۹- Erhard Mich.

۴۰- Lwft Waffe

۴۱- Hermann Goering

۴۲- Werner Goldberg

۴۳- Arthur Pisk

۴۴- Paul Ascher

۴۵- Dr Eleke (Fritz) Sherwitz

۴۶- Lenta- Kaiserwald

۴۷- http://www. Adolfthegreat. Com/ Trivia/trivia- JewsFor Hitler. Html.

۴۸- William .D.Montalbano.

۴۹- http://www.revisionisthistory. org/jewishnazi.html

۵۰- Hitlers Jewish Soldiers (ISBN: ۰۷۰۰۶۱۱۷۸۹).

۵۱- Johannes Zukertort

۵۲- Helmut Wilberg

۵۳- Walter Hallaender

۵۴- Horts Geitner

۵۵- Bernhard Rogge

۵۶- http://knud.eriksen.adr.dk/germany- jewish- qustion.htm

۵۷- Dr. Max Nussbaum.

۵۸- Preussia.

۵۹- Ibid

۶۰- Dr. Alfred Marcus.

۶۱- Ibid.

۶۲- War Metal A.G.

۶۳- Skolarz.

۶۴- Barmat.

۶۵- Sklarek.

۶۶- Rotter.

۶۷- Ibid.

۶۸- Ullstein.

۶۹- Mosse.

۷۰- Berliner Morgenpost.

۷۱- Cohn.

۷۲- Emil Ludwig.

۷۳- این كتاب با نام فرزند انسان (The Son Man) در سال ۱۹۲۸ در برلین منتشر شد.

۷۴- Arnold Zweig

۷۵- Ibid.

۷۶- Rudolf Schay.

۷۷- Ibid.

۷۸- Bernerhaven

۷۹- Theodore Hertzl (۱۸۶۰- ۱۹۰۹).

۸۰- Theodore Hertzl, “Der Kongress”, Welt, June ۴,۱۸۹۷.

۸۱- Francis R. Nicosia, The Third Reich and the Palestine Qustion) Austin: Univ. of Texas, ۱۹۸۵(, p.۴۲,)

۸۲- Berlin, Encyclopaedia Judaica (New York and Jerusalem) ۱۹۷۱, Vol. ۵,p.۶۴۸.

۸۳- Karl A. Schleunes , The Twisted Road to Auschwitz) Urbana:” Univ. of Illinois, ۱۹۷۰ , ۱۹۹۰(pp۱۷۸- ۱۸۱)

۸۴- Leopold Von Mildenstein.

۸۵- Der Angriff.

۸۶- Jacob Boas, “A Nazi Travels to Palestine” , History Today) London ( , January ۱۹۸۰, pp. ۳۳- ۳۸)

۸۷- Das Schwarze Korps.

۸۸- Das Schwarze Korps, sept. ۲۶, ۱۹۳۵. Quoted in: F. Nicosia, The Third Reich and the ۸۹- Palestione Question (۱۹۸۵), pp. ۵۶- ۵۷.

۸۹- Heinz Hohn, The Order of the Deaths Head (Ballantine, ۱۹۷۱,۱۹۸۴), p.۳۷۷.

۹۰- Lenni Brenner, Zionism in the Age of the Dictators (۱۹۸۳), P.۸۳

۹۱- Kosher.

۹۲- Ibid.

۹۳- Hans Friedenthal.

۹۴- F. Nicosia, The Third Rech and the Palestin Question ۱۹۸۵, p. ۵۷.

۹۵- Francis Nicosia

۹۶- F. Nicosia, “ The Yishuv and the Holocaust” , The Jornal of Modern History (Chicago), Vol, ۶۴, No, ۳, Sept. ۱۹۹۲, pp.۵۳۳- ۵۴۰

۹۷- همان، ص ۵۴۰

۹۸- Nuremberg Laws

۹۹- Judische Rundschau ارگان جنبش صهیونیستی آلمان

۱۰۰- Judische Rundschau, Sept. ۱۷, ۱۹۳۵. Quoted in: Yitzhak Arad, with Y.Gutman and A. Margaliot, eds., Documents on the Holocaust (Jerusalem: Yad Vashem, ۱۹۸۱), pp. ۸۲- ۸۳.

۱۰۱- Der Angriff, Des. ۲۳, ۱۹۳۵, in: E.Kern, ed., Verheimlichte Dokumente (Munich: ۱۹۸۸), P.۱۴۸; ۱۳۸.;A. Margaliot, “The Reaction …,” Yad Vashem Studies (Jerusalem), Vol. ۱۲, ۱۹۷۷. Pp. ۹۰- ۹۱.; on Kareskis remarkable career, see: H. Levine, “A Jewish Collaborator in Nazi Germany”. Central European History (Atlanta), sept. ۱۹۷۵, pp. ۲۵۱- ۲۸۱.

۱۰۲- Stephen S. Wise (۱۸۷۴- ۱۹۴۹)

۱۰۳- New York Rally.

۱۰۴- Dr. Wise Urges Jews to Declare Selves as such, “New York Herald Tribune, June ۱۳, ۱۹۳۸, p.۱۲

۱۰۵- Bernhard Losener.

۱۰۶- F. Nicosia, The Third Reich (۱۹۸۵), p.۵۳.

۱۰۷- Heinrich Himmler (۱۹۰۰- ۱۹۴۵)

۱۰۸- Haganah.

۱۰۹- Secret internal SS intelligence report about F.Polkes, June ۱۷, ۱۹۳۷, in, John Mendelsohn, ed, The Holocaust (NewYork: Garland , ۱۹۸۲), vol , ۵, pp. ۶۲ - ۶۴.

۱۱۰- F. Nicosia, Third Riech (۱۹۸۵), pp. ۶۳- ۶۴, ۲۱۹- ۲۲۰.

۱۱۱- Ibid., p.۱۶۰

۱۱۲- Ibid., pp. ۱۴۱- ۱۴۴.

۱۱۳- Transfer

۱۱۴- Haavara

۱۱۵- Chaim Arlosoroff.

۱۱۶- The Third Reich and the Transfer Agreement “ , Journal of Contemporary History (London), No.۲, ۱۹۷۱, pp.۱۲۹- ۱۴۸.

۱۱۷- E. Black, The Transfer Agreement (۱۹۸۴), p.۳۷۹.

۱۱۸- Haavara “, Encyclopaedia Judaica, (۱۹۷۱), Vol ۷, p. ۱۰۱۳.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 6 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.