چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

۱۱ دسامبر ۲۰۰۳ ـ مسئله عراق _ بازگشت به پنج سال پیش! - ماندن آمریکا و میدان مسابقه بر سر کسب پول!


۱۱ دسامبر ۲۰۰۳ ـ مسئله عراق _ بازگشت به پنج سال پیش! - ماندن آمریکا و میدان مسابقه بر سر کسب پول!

"دن راذر" روزنامه نگار بنام آمریکایی در بخش اخبار شش و نیم بعد از ظهر ۱۱ دسامبر ۲۰۰۳ شبکه تلویزیونی «سی بی اس» با بیان این جمله که تصرف عراق که زیر عنوان مبارزه با تروریسم و جلوگیری …

"دن راذر" روزنامه نگار بنام آمریکایی در بخش اخبار شش و نیم بعد از ظهر ۱۱ دسامبر ۲۰۰۳ شبکه تلویزیونی «سی بی اس» با بیان این جمله که تصرف عراق که زیر عنوان مبارزه با تروریسم و جلوگیری ازتولید اسلحه کشتار جمعی آغاز شده بود اینک به مسابقه بر سر کسب پول مبدل شده است؛ باب بحثی را گشود که در چند روز بعد از آن تیتر اول بسیاری از روزنامه های آن کشور شده بود و درست پنج سال پس از آن روزها، چهاردهم دسامبر ۲۰۰۸ جیمز گلنز و کریستیان میلر _ دو روزنامه نگار از یک گزارش تاریخچه مانند ۵۱۳ صفحه ای خبر دادند که یک سازمان رسمی آمریکایی در این زمینه تهیه و تنظیم کرده است. به نوشته این دو روزنامه نگار آمریکایی، این گزارش که هنوز برای اطلاع عموم انتشار نیافته است حکایت از اتلاف یکصد میلیارد دلار پولی را دارد که صرف بازسازی برخی از تاسیسات عراق در دوران اشغال نظامی و از جمله نیروی انتظامی _ امنیتی این کشور شده است. این دو روزنامه نگار افزوده اند که نوسازی تاسیسات مورد نظر در عراق پر از تقلب، فریب، سوء استفاده، اتلاف و عمدتا نتیجه ضعف برنامه ریزی بوده است. برای مثال؛ در آغاز کار قراربود که برای عراق یک نیروی ۲۰ هزار نفری انتظامی _ امنیتی بوجود آید تا جانشین پلیس و امنیت دولت حزب بعث شود که تا به امروز (سال ۲۰۰۸) ۱۲۰ هزار نفر برای انجام این امور، با هزینه سنگین آموزش داده شده اند ولی هنوز نمی توانند که موثر واقع شوند.

"دن راذر" در برنامه خبری خود در ۱۱ دسامبر ۲۰۰۳ (هفت ماه پس از اشغال نظامی عراق) گفته بود: حسابرسان وزارت دفاع آمریکا در این ماه (دسامبر ۲۰۰۳) گزارش کرده اند (که در آن سال _ سالی که عراق به تصرف آمریکا درآمد) عوامل کمپانی «هالیبرتون» که به کنتراتهای چند میلیارد دلاری «ترک مناقصه!» ای در عراق دست یافته حتی به در سوخت رسانی به عراق هم گرانفروشی کرده و در این زمینه هنر آن تنها رسانیدن بنزین کویت به عراق بوده است و می دانیم که از سال ۱۹۹۵ تا انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۰، دیک چنی معاون رئیس جمهوری آمریکا رئیس هیات مدیره کمپانی «هالیبرتون» بود. "دن راذر" افزوده بود: نمونه دیگر این است: کمپانی هالیبرتون برای ساخت یک «کافه تریا» برای نظامیان آمریکایی در عراق ۶۷ میلیون دلار مطالبه کرده است!. "راذر" گفت که سایر کنتراتهای این کمپانی و توابع آن تاکنون عبارت بوده اند: از خاموش کردن حریق تاسیسات نفت عراق و تعمیر آنها و آموزش کارکنان، تا تامین سوخت و امور آموزش و پرورش و بهداشت و ایجاد کمپ و تعمیرات فرودگاهی و اصلاح امور کشاورزی و ....

«دن راذر» در پی پخش یک گزارش "ضد بوش" در جریان مسابقه های انتخاباتی سال ۲۰۰۴ آمریکا که نوعی افشاگری بود مجبور شد که از شبکه "سی بی اس" کناره گیری کند.

روزنامه های آمریکا باتوجه به این گزارش "دن راذر"، در آن ماه (دسامبر ۲۰۰۳) مطالب دیگری را برآن گزارش اضافه کرده و نوشته بودند که فرمول آمریکا برای حل مسئله سیاسی عراق ازطریق دادن هویت جداگانه به «شیعه، سنی و کرد»، راه درستی نیست زیرا که تازگی ندارد و این فرمول در قرن گذشته (قرن ۲۰) چند بار عملا شکست خورده است؛ زیراکه عملا به جداکردن مردم ازهم می انجامد و قضیه دنباله دار خواهد شد و "تاریخ قرن ۲۰" نشان داده است که کشورهای عربی مجاور عراق تضعیف سنی ها و ترکیه تقویت کردها را نپذیرفته بودند.

رسانه های آمریکای لاتین گزارش جیمز گلنز و کریستیان میلر و اظهارات ژنرال "ری اودیرنو Ray Odierno " فرمانده نیروی نظامی آمریکا در عراق را در کنار هم قرارداده و در تفسیرهای خود گفته اند که سخن از ناکارآمد بودن نیروهای نظامی و انتظامی عراق زدن پس از استخدام و آموزش پنج ساله، مفهومی جز زمینه سازی برای ماندن آمریکا در عراق ندارد. ژنرال "اودیرنو" چهاردهم دسامبر ۲۰۰۸ گفته بود که به دلیل آماده نبودن نیروی انتظامی _ امنیتی عراق، دولت آمریکا نمی تواند که پس از تابستان آینده (تابستان ۲۰۰۹) همه نظامیان خودرا از شهرهای عراق خارج و به پادگانهای مشخص انتقال دهد!. طبق موافقتنامه امنیتی آمریکا و عراق، قرار براین بوده است که همه نظامیان آمریکایی تا تابستان ۲۰۰۹ از شهرهای عراق خارج و امور انتظامی را کلا به عراقی ها منتقل کنند.



همچنین مشاهده کنید