چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

امروز شنبه ۲۷ مهر ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی در تاریخ


امروز شنبه ۲۷ مهر ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی در تاریخ

امروز شنبه ۲۷ مهر ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی برابر با ۱۸ شوال سال ۱۴۲۹ هجری قمری و ۱۸ اکتبر سال ۲۰۰۸ میلادی

امروز شنبه ۲۷ مهر ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ برابر با ۱۸ شوال سال ۱۴۲۹ هجری قمری و ۱۸ اکتبر سال ۲۰۰۸ میلادی

● ۱۶ سال پیش درچنین روزی - ۲۷مهرماه سال ۱۳۷۱هجری شمسی:

استاد حبیب الله بدیعی نوازنده کم نظیر و موسیقی دان برجسته معاصر دارفانی را وداع گفت. بدیعی از کودکی با موسیقی بخصوص با آثار استاد صبا آشنا شد و به آموختن ویلن پرداخت. ایشان از سال۱۳۲۸هجری شمسی تکنوازی را در برنامه های رادیویی آغاز کرد اما همکاری خود را با رادیو بطور رسمی از سال ۱۳۳۱هجری شمسی آغاز کرد. استاد بدیعی علاوه بر نوازندگی سازتنها از سال ۱۳۳۷هجری شمسی در ارکستر گلها مشغول کارشد و درکنارآن مسئولیت اداره موسیقی را بعهده داشت. ازاستاد بدیعی بیش از ۲۰۰آهنگ باقیست که نخستین آنها با نام «ماه کنعان» دردستگاه ماهور اجرا شد.

● ۱۰۶۲ سال پیش درچنین روزی - ۱۸شوال سال۳۶۷هجری قمری:

«عِزُّ الدّوله دیلمی» دومین حاکم ازسلسله دیالمه بغداد، و فرزند مُعِزُّ الدّوله کشته شد. عزُّ الدوله بعد ازپدر به اِمارت نشست اما به سبب خوشگذرانیهای مرسوم شاهان و بی‎تدبیری ازامور مملکتی غافل شد. دردوران حکومت عزُّالدوله ترکان که ازبهترین جنگجویان سپاه ایران بودند عَلَم طغیان برافراشتند. همچنین عَضُدُ الدّوله دیلمی که همواره به عزُّ الدوله حسادت می‎ورزیدند ازفارس به طرف بغداد لشکرکشی کرد. عضُدُالدّوله دراین حمله عزُّالدوله را دستگیرکرد اما به درخواست پدرخود رکنُ الدّوله او را آزاد ساخت. عضُدُالدّوله درحمله دوم خود به بغداد درزمانی که پدرش از دنیا رفته بود مجدداً عزُّ الدوله را دستگیرکرد و این باراو را به قتل رساند.

● ۸۷۰ سال پیش درچنین روزی - ۱۸شوال سال۵۵۹هجری قمری:

« محمّدبن احمد بن ادریس حِلّی » دیده ازجهان فروبست و به دیار باقی شتافت. ابن ادریس حِلّی ازکودکی فراگیری علوم دینی را آغازکرد و پس ازگذشت چندسال درایام جوانی فقیهی متبحرو عالمی برجسته شد. ازآثارابن ادریس حلّی « سِرائِر» را می‎توان نام برد که ازمتون معتبرشیعه بشمارمی‎رود. همچنین «مُنتَخَبِ تِبیانِ شیخ طوسی» ازدیگرآثاروی محسوب می‎شود.

● ۱۷۵ سال پیش درچنین روزی - ۱۸شوال سال۱۲۵۴هجری قمری:

حاج میرزا حسین نوری ازفقیهان پرآوازه مازندران درشهر نور بدنیا آمد. حاج میرزا حسین پس ازاتمام تحصیلات مقدماتی، هَمّ خود را به کسب علم حدیث معطوف داشت و ازمحدثان معتبرو توانا شد. حاج میرزا حسین نوری اندوخته‎های علمی خود را درآثارمکتوبش برای بازماندگان به یادگارگذاشته است. ازآثاراو« دارُالسَّلام، اَخبارُ حفظِ القُرآن و رساله‎ای درتاریخ موالید ائمه)ع(» را می‎توان نام برد.

● ۱۲۷ سال پیش درچنین روزی - ۱۸شوال سال۱۳۰۲هجری قمری: شیخ حسین بَحرانی قطیفی ازنوادگان شیخ احمدآل بَحرانی درنجف بدنیا آمد. بَحرانی قطیفی مدتها همراه پدرخود درقَدیح زندگی می‎کرد ازاین رو به قَدیحی نیزمشهوراست. بحرانی درقدیح کتابخانه‎ای تأسیس کرد و آثارمتعدد به نظم و نثرنوشت. ازجمله آثاراو«ریاضُ المَدح و الرِّثاء لِسّاداتِ النُّجَبا، نُزهَةُ النّاظِر، تَصریحُ القُلُوب، منظومه‎هایی درامامت و دیوان اشعاری دررثای ائمه اطهار)ع(» را نام برد.

● ۷۷ سال پیش درچنین روزی - ۱۸اکتبرسال۱۹۳۱میلادی:

توماس آلواادیسون مخترع لامپ برق در۸۴ سالگی درگذشت. او درفوریه سال۱۸۴۷میلادی درامریکا متولد شد. ادیسون تحصیلات دانشگاهی نداشت و تنها ازطریق پرسش و پاسخ و با آزمایشهای فراوان دانش و آگاهی خود را افزایش داد. او در۱۰سالگی آزمایشگاه شیمی دایرکرد و بطورگسترده به آزمایشهای مختلف شیمیایی پرداخت. نخستین اختراع ادیسون ثبت کننده رای و مهمترین اختراعش لامپ برق بود که درسال۱۸۷۹میلادی آن را به جهانیان عرضه داشت. گفتنی است که ادیسون بیش از۱۳۰۰اختراع را بنام خود ثبت کرده که ازآن میان می توان به اختراع فرستنده و گیرنده خودکارتلگراف، میکروفن ذغالی برای تلفن و نخستین گرامافون اشاره کرد.