یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
آب و نان مهمترین دغدغه انسان فردا
یکی از نیازهای اساسی ما خوردن و آشامیدن است. غذا هم منبع انرژی ما است و هم میتواند به نوعی سرگرمی و لذت محسوب شود. با تمام این اوصاف غذاهای امروزی محدودیتهای فراوانی دارند. چرا که بسیاری از آنها با وجود طعم لذیذ محتوی درصد نامناسبی از چربیهای مضر هستند، بسیاری نیز با آنکه خواص فراوان دارند، ولی به قدری بدطعم و گاهی بدبو هستند که کسی تمایلی به آنها نشان نمیدهد. یکی از مشکلات دیگری که شاید با غذاهای امروز داریم این است که برای مدت کوتاهی نیازهای بدن ما را تامین میکنند و درنتیجه هر ازگاهی باید از کارهای مهم دست بکشیم تا بتوانیم غذا بخوریم.
از طرف دیگر، برخی افراد به دلیل داشتن رژیمهای گیاهخواری، قادر به مصرف بسیاری از مواد مفید حیوانی نیستند. این درحالی است که به دلیل غنی نبودن مواد گیاهی، ذخایر برخی از مواد در بدن این افراد کاهش یافته و متعاقب آن توان بدنی کمتری خواهند داشت.
در چنین شرایطی پیشبینی میشود جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰، به ۹ میلیارد نفربرسد، یعنی چیزی حدود دو برابر زمان حال، باید مواد غذایی و خوراک دام در دسترس باشد. متاسفانه مشکل عمده در این زمینه نبود مزارع کافی است. بنابراین در آینده با کمبود منابع غذایی روبهرو خواهیم بود.
در تمام جهان گردش مالی سالانه به منظور تامین مواد گوشتی به عنوان مواد خام اولیه، رقم بالایی بوده، به طوری که هر سال ۲۵۰ میلیارد دلار صرف تامین گوشت میشود. به علاوه این رقم درخصوص تخممرغ و محصولات حاصل از آن، حدود ۴ تا ۸ میلیارد دلار در سال است.
● منابعی برای تامین گوشت
مطمئنا در مورد رژیم گیاهخواری زیاد شنیدهاید؛ افراد بسیاری هستند که به دلیل علاقه، گرایشهای مذهبی و گاهی نیز به منظور افزایش سلامت خود ترجیح میدهند به جای گوشت، از غذاهای گیاهی استفاده کنند. اما همان طور که میدانید، برخی از ویتامینهای مفید تنها در گوشت وجود داشته و به علاوه کمتر غذای گیاهی میتواند از نظر محتوای پروتئینی و به طور کلی ارزش غذایی با گوشت رقابت کند. با این اوصاف نیاز به غذایی داریم که بر خلاف گوشت، چربی بسیار کم داشته یا فاقد آن باشد و در کنار این مزیت بتواند میزان پروتئین و مواد مغذی دیگر مثل ویتامینها را در حد گوشت برای بدن فراهم کند. آنچنان که در وبسایت future food آمده است، محققان معتقدند در آینده گوشتهایی تولید میشود که تمام خواص گوشت را دارد، کاملا طبیعی بوده و در گروه سبزیجات قرار میگیرد! این موضوع شاید در دنیای امروز، تا حدی عجیب و دستنیافتنی به نظر برسد ولی گامهایی در جهت تحقق آن برداشته شده است.
با وجود این، افراد نسبتا کمی فقط از گیاهان به عنوان منبع انرژی استفاده میکنند، بیشتر افراد گوشت را نیز در رژیم غذایی خود قرار دادهاند. این مساله خود مبین این مطلب است که سالانه مقادیر زیادی گوشت مورد نیاز است که شاید منابع موجود جوابگوی تمام این نیاز نباشد. البته قیمت گوشت بخصوص در بسیاری از کشورهای
در حال توسعه بیش از قدرت خرید درصد زیادی از مردم معمولی است. این مسائل نگرانیهایی را در برداشته و باعث شده است دانشمندان به فکر تولید گوشتهای آزمایشگاهی بیفتند.
آنها در نظر دارند گوشتی تولید کنند که تمام خواص گوشتهای معمولی را داشته و علاوه بر تامین منابع مورد نیاز بشر، از نظر هزینه نیز به صرفه باشد تا تمام قشرها بتوانند به این منابع غذایی دست یابند. البته در حال حاضر مواد غذایی با این ویژگیها در برخی از کشورها تولید شده و در دسترس افراد قرار گرفته است.
محققان ادعا میکنند با استفاده از این مواد میتوان یک محصول بهتر که سالمتر و ارزانتر است و به منابع کمتری نیاز دارد و از منابع بی پایان به دست میآید، بدون این که به حیوانات آسیب برساند را به بازار معرفی کنند.
آنها تلاش میکنند در آینده، به جای کپیبرداری یا شبیهسازی، گوشتهای واقعی بدون کمک از گوشتهای حیوانات را به دست آورند. البته در حال حاضر این مساله در حد یک فرضیه است و در مرحله تحقیق قرار دارد.
ژنتیک از جمله علومی است که روز به روز شاهد پیشرفتهای گستردهای است. با پیشرفت علم ژنتیک، انسان قادر است بسیاری از مواد موجود در دنیای پیرامون خود را تغییر دهد، غذاها نیز از این قاعده مستثنا نبوده و از آنجا که غذا یکی از نیازهای اساسی بشر است با استفاده از علم ژنتیک میتوان جهشی عظیم را در آن مشاهده کرد.
آنچه درخصوص غذاهای آینده مشخص است تنوع غذایی فراوان و استفاده انسان از غذاهای مغذی با کالری کمتر بوده که با به کارگیری علومی مثل علم ژنتیک امکانپذیر شده است. جالبتر آنکه غذاهای آینده میتوانند خواص درمانی مشخص داشته و بیماران مختلف به جای مصرف داروهای بسیار طی یک روز، با یک رژیم غذایی مشخص درمان شوند.
برای مثال شما میتوانید یک میوه ساده که به وسیله متخصصان ژنتیک دستکاری شده را میل کنید با دانستن این حقیقت که این میوه میتواند با سرطان شما مبارزه کند مسلما مصرف آن میوه بهمراتب لذتبخشتر خواهد بود.
● نانوتکنولوژی و غذاهای آینده
علم دیگری که به احتمال زیاد به منظور تولید غذا در آینده مورد توجه قرار میگیرد علم نانو است. بسیاری از محققان و دانشمندان این رشته باور دارند که روزی نانو غذاها حرف بسیاری برای گفتن خواهند داشت. با استفاده از این علم غذاها میتوانند بسیار کوچک شده و سرشار از انرژی باشند. به این طریق دیگر لازم نیست در مسافرتها کولهباری از مواد غذایی به دنبال داشته باشید.
پیشبینی میشود جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد نفربرسد، متاسفانه مشکل عمده نبود مزارع کافی است. بنابراین در آینده با کمبود منابع غذایی روبهرو خواهیم بود
با غذاهای کمحجم و مغذی میتوانید حتی غذای یک سال خود را حمل کرده و به این طریق حتی در فضا نیز تا مدتها از گرسنگی در امان باشید. با استفاده از این علم، میتوان در به کارگیری منابع صرفهجویی بسیار کرده و از غذاهایی استفاده شود که علاوه بر ایمنی بالا بتوانند به ترمیم بدن نیز بپردازند.
به گزارش worldfood تکنولوژی نانو میتواند در بسیاری از جنبههای صنایع غذایی به کار گرفته شود. با استفاده از پودرهای نانویی میتوانیم جذب مواد غذایی را بهتر کنیم. چربیهای ضدعفونت که به ذرات اتمی رنگی میچسبد و در صورت وجود مواد شیمیایی یا هر گونه میکروارگانیسمی در غذا، خود را نشان میدهد. نانو کپسول برای بالا بردن مقدار مواد غذایی مورد نیاز و استاندارد مثلا در روغنهای غذایی به کار میرود. با کمک نانوتکنولوژی میتوان به آزمایشهای تک مولکولی برای بررسی چگونگی برخورد آنزیمهای سلولی پرداخت.
نانوتکنولوژی، استفاده از مواد اتمی سلولزی را که میتواند مواد یا دارو با خود حمل کند، امکانپذیر کرده است. به کارگیری نانوسنسورهایی که در مدت زمان خاص یا در حرارت و رطوبت به طور آزاد معدوم میشوند، استفاده از نانو کپسولها به منظور ایجاد مزههای گوناگون در غذا یا برای ارسال سم و کود و سایر مواد به طور موثرتر، استفاده از نانوکپسولهایی که بتوانند مواد دارویی را با خود به بافتهای هدف معینی برسانند، به کارگیری اتمهای سیلیکات آلومینیم وخاک رس و همچنین روکشهای بسیار نازک برای جلوگیری از خراب شدن یا جذب اکسیژن، استفاده از نانو حفرههای پلاستیکی و ذرات اتمی برای بالا بردن غلظت غذا، تمام این موارد با علم نانو ممکن شده است.
یکی از کاربردهای جالب نانو در پزشکی ارسال هورمونها جهت رشد سریعتر به طور کنترل شده است. با ظهور تکنولوژی نانو حتی میتوان با استفاده از مواد نانویی مارپیچی مواد غذایی را به سلولهای معینی رساند بدون آنکه در رنگ یا مزه غذا تاثیر بگذارد.
نانو سنسورهای الکتروشیمیایی میتوانند با یافتن گاز اتیلن در غذاها، فساد را شناسایی کنند. استفاده از نانو کپسول برای ارسال ترکیبات چربی گیاهی به منظور جایگزینی چربی گوشت قرمزدرغذا مشکل عمده گوشت قرمز را حل میکند. استفاده از نانوسنسور برای درک موقعیت خاک و درصد رشد گیاه، امکان شناسایی مکان مناسب را برای کشت فراهم میسازد.
در نانوتکنولوژی میتوان از مواد اتمی ضدمیکروب مثل ذرات نقره، منگنز و روی در غذاها استفاده کرد. حتی از نانو سنسور میتوان در مقابله با ویروس و باکتریهای حیوانی یا گیاهی استفاده کرد، به این طریق مسمومیت غذایی به حداقل میرسد. استفاده از نانو چیپ اطلاعاتی در بررسی مشخصات و انبارداری به کار میرود.
با به کارگیری این علم، تولید روکشهای نازکتر و سبکتر و مقاومتر در برابر حرارت مثل مواد اتمی از سیلیکاتها و نیز استفاده از ذرات اتمی خاص که مواد خاص را به صورت همگن در غذا پخش میکند، ممکن میشود.
تولید فویلهای بهتر که هوا را از خود عبور میدهند، ابداع نانوکپسول برای ارسال واکسن و دارو به گیاه و ارسال ذرات اتمی یا مولکولی برای ایجاد تغییرات ژنتیکی در گیاه، همگی از کاربردهای نانوتکنولوژی است.
با آنکه نانوغذا یک ایده برای تمام صنایع غذایی دنیا محسوب میشود، اما فقط گروه کوچکی از این شرکتها که از معدود شرکتهای بزرگ غربی به شمار میروند، بیشتر هزینههای تحقیق و توسعه را در این خصوص متحمل شدهاند.
تکنولوژی نانو در کشوری مثل استرالیا در تولید نان به کار میرود.
در این کشور از نانو کپسول استفاده میشود تا اسیدهای چرب مثل امگا۳ را به یکی از مشهورترین مارکهای نان سفید اضافه کند.
بنا به توضیح این شرکت با استفاده از همین رویه روغن ماهی را به نوعی نان با مارک تیپ تاپ در قالب کپسول اضافه میکنند تا هم ارزش غذایی نان را بالا برده و هم از انتشار بوی ماهی در نان جلوگیری کنند.
● غذاهای برنامهریزی شده
دقت کردهاید پس از اینکه غذایی را میخورید، به طور دقیق نمیتوانید زمانی را که دوباره به غذا خوردن نیاز دارید، پیشبینی کنید؟ گاهی اوقات نیز با وجود هضم نشدن کامل غذا در بدنتان، از ترس آنکه در زمان و مکانی که امکان غذا خوردن ندارید گرسنه شوید، مجبور هستید معده خود را دوباره پر کنید.
این مساله ممکن است به چاقی منجر شود و به سیستم گوارشی فشار وارد کند. از طرفی شاید کسانی که تمایلی ندارند کالری بیش از حد دریافت کنند، دقیقا بخواهند بدانند چه وقت مواد غذایی در بدن آنها به طور کامل تجزیه شده است. آیا تا به حال فکر کردهاید ای کاش میدانستید چه زمانی غذایی که خوردهاید کامل جذب شده و به خوردن مجدد غذا نیاز دارید؟
شاید در آینده این خواسته نیز دست یافتنی باشد و بتوان با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، نیمه عمر غذاهای مختلف را به دست آورده و براساس نیمه عمر هر غذا قادر به برنامهریزی غذایی برای خود باشید. برای مثال زمان خود را تنظیم کنید تا سر یک ساعت مشخص به غذا نیاز پیدا کنید.
● ضرورت تغییر سبک زندگی
سازمان بهداشت جهانی طی گزارشی که بر اساس تحقیقات دانشمندان کشورهای مختلف جهان تهیه شده در مورد مصرف مواد غذایی اعلام کرده است که عامل اصلی چاقی و بیماریهای مزمن در جهان، مصرف مواد غذایی فرآوری شده است و درخواست کرده از مصرف این نوع غذاها که حاوی چربی اشباع شده و نمک و قند هستند کاسته شود، چراکه چربی اشباع شده بیشتر منشا حیوانی دارد. افزایش مصرف میوه و سبزی و داشتن تحرک جسمی بیشتر، از سوی سازمان بهداشت جهانی توصیه شده است.
در این گزارش ضمن هشدار در زمینه زیادهروی در مصرف غذاهای ناسالم تاکید شده است در آینده یک استراتژی جهانی برای کاهش بیماریهای قلبی، سرطان، دیابت، چاقی و پوکی استخوان تهیه میشود.
در گزارش مذکور آمده است دانشمندان مردم جهان را ترغیب میکنند به رژیم غذایی متعادل و سالم روی آورند و از مصرف نمک، قند و چربی اشباع شده بکاهند.
آنها تغییر در سبک زندگی فعلی مردم را عاملی میدانند که باعث شده است اعضای خانوادهها برای نشستن سر یک سفره فرصت کمتری پیدا کنند و در نتیجه به مصرف غذاهای کنسرو شده روی آورند.
● تولید غذا بدون نیاز به دام
پورتال «غذا ؛ گوشت آینده بدون دام» همان طور که از اسم آن برمیآید بر جایگزینی محصولات حیوانی توسط موادی که از حیوانات به دست نیامده، متمرکز است. این محصولات به دو گروه تقسیم میشوند:
گوشت گیاهی، نوشیدنیهای غیر لبنی و جایگزینهای تخممرغ: این محصولات کپی یا شبیهسازی محصولات مشتق شده از حیوانات هستند. در حال حاضر طیف گستردهای از این محصولات در بازارهای کشورهای خاصی در دسترس است و پیشبینی میشود در آینده در تمام کشورها در دسترس باشد. این محصولات با نامهای «گوشتهای گیاهی»، «نوشیدنیهای غیرلبنی حاوی شیر» و «جایگزینهای تخممرغ» عرضه میشوند.
فاطمه خداکرمی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
مجلس شورای اسلامی ایران مجلس صادق زیباکلام انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم دولت انتخابات مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور رهبر انقلاب
تهران قتل هواشناسی فضای مجازی شهرداری تهران سیل زلزله سازمان هواشناسی پلیس وزارت بهداشت آتش سوزی سلامت
خودرو قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو سایپا گاز حقوق بازنشستگان بورس نمایشگاه نفت ایران خودرو بانک مرکزی
کتاب نمایشگاه کتاب تهران دفاع مقدس نمایشگاه کتاب رضا عطاران کیانوش عیاری سینمای ایران تلویزیون نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سینما سریال کتابخانه
خورشید فناوری تجهیزات پزشکی
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا حماس روسیه سازمان ملل افغانستان رفح اوکراین
پرسپولیس فوتبال استقلال رئال مادرید لیگ برتر هوادار باشگاه پرسپولیس سپاهان لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران بازی تراکتور
هوش مصنوعی همراه اول شفق قطبی دبی ناسا ایلان ماسک نوآوری اپل تبلیغات گوگل طوفان خورشیدی
سرطان درمان و آموزش پزشکی کاهش وزن رژیم غذایی زیبایی فشار خون بارداری توت فرنگی هندوانه