چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
برای این مرد فرزانه دعا کنیم
دکترحسن حبیبی همچنان دربیمارستان است و ما نمی توانیم از وجود آن دانشمند نجیب و سیاستمدار پایبند به عزت این سرزمین بهره مند شویم. دکتر حسن حبیبی، برای اعتلای فرهنگ این سرزمین آرزوهای زیادی دارد و کارهایش هنوز نیمه تمام است.
دکتر حسن حبیبی عالم به "سنت" است . سنت شناس یعنی صاحب تفکر و معارف دینی و آشنای با فلسفه و عرفان اسلامی و فلسفه و تفکر غرب و در ورای اینها آشنا به تاریخ ایران و اسلام است .
دکتر حسن حبیبی عالمی جامع و دانشمندی غرب شناس است، نه آشنای با مظاهر غرب بلکه آشنا با مبانی ، بنیاد، فرهنگ و تمدن غرب و منتقل کننده بسیاری از مفاهیم و مبانی فرهنگ غرب به فرهنگ و جامعه ایرانی.
دکتر حسن حبیبی اهل سیاست است . وی از سیاستمدارانی است که تفکر را به عرصه سیاست آورد و در همه لحظات اشتغال سیاسی ، یک لحظه از اندیشیدن باز نایستاد. دکتر حبیبی سیاستمداری اهل تفکر و تعمق است . اوفهمیده که اگر سیاست و اقتصاد و فرهنگ پشتوانه تفکر و اندیشه نداشته باشد، جامعه دچار آشفتگی می شود.
و بر همین اساس فرهنگستانهایی که امروز منشا خیر و برکت فراوان هستند،با پیگیری دکتر حبیبی به عنوان عامل در تاسیس آنها شکل گرفت و ایران دوستی ، ایشان را واداشت تا به تاسیس مرکز ایرانشناسی اقدام کند که در عمر کوتاه خود منشا خیرات فراوانی بوده است .
دکتر حسن حبیبی چهره ماندگار علم و ادب و فرهنگ ایران اسلامی است.
● آشنایی با دکتر حسن حبیبی :
▪ مدرک دانشگاهی:
دکتری حقوق و جامعهشناسی
▪ سوابق:
وزیر فرهنگ و آموزش عالی، وزیر دادگستری،نخستین رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، معاون اول رئیسجمهوری، رئیس بنیاد ایرانشناسی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو هیئتامنای فرهنگستانهای جمهوری اسلامی ایران، عضو هیئتامنای کتابخان? مجلس شورای اسلامی، عضو کمیسیون ملّی یونسکو (ایران)، عضو دیوان داوری (لاهه)؛ دریافتکنند? نشان استقلال ۲/۴/۱۳۷۶.
▪ سمت فعلی:
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مدیر گروه واژهگزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، رئیس بنیاد ایرانشناسی
▪ برخیاز آثار:
دیالکتیک یا سیر جدالی و جامعهشناسی، ۱۳۵۱؛ افضلالجهاد، ۱۳۵۱؛ دیالکتیک و روششناسی، ۱۳۵۲؛ مبادی جامعهشناسی حقوقی، ۱۳۵۲؛ جبرهای اجتماعی و آزادی یا اختیار انسانی، ۱۳۵۳؛ یادی از یار و دیار، ۱۳۵۵؛ عهدین، قرآن و علم، ۱۳۵۷؛ اسلام و مسلمانان در روسیه، ۱۳۵۷؛ دو سرچشم? اخلاق و دین، ۱۳۵۸؛ اخلاق نظری و علم آداب، ۱۳۵۹؛ تقسیم کار اجتماعی، ۱۳۵۹؛ هنر جنگ، ۱۳۵۹؛ خدا، ۱۳۶۰؛ جامعه، فرهنگ، سیاست، ۱۳۶۳؛ اسلام و بحران عصر ما، ۱۳۶۳؛ در آیین? حقوق: مناظری از حقوق بین الملل، حقوق تطبیقی و جامعهشناسی (تألیف و ترجمه)، ۱۳۶۷؛ در جستوجوی ریشهها (تألیف و ترجمه)، ۱۳۷۳؛ حسب حال یک دانشجوی کهنسال، ۱۳۷۶; یک حرف از هزاران (۲ جلد)، ۱۳۷۷ـ۱۳۸۰؛ حقوق بینالمللی عمومی (۲ جلد)، ۱۳۸۲.
گفتنی است دکتر حسن حبیبی از سال ۱۳۶۸ لغایت ۱۳۸۰ سمت معاون اولی رییس جمهور را برعهده داشت که در سال ۸۰ از سوی سیدمحمد خاتمی، از این سمت برکنار و محمدرضا عارف جانشین وی شد.
طی مدت بستری شدن دکتر حسن حبیبی در بیمارستان،حضرت آیت الله خامنه ای و دکتر محمود احمدی نژاد از وی عیادت نموده و در جریان روند درمان وی قرار گرفتند.
دکترحسن حبیبی همچنان دربیمارستان است و ما نمی توانیم از وجود آن دانشمند نجیب و سیاستمدار پایبند به عزت این سرزمین بهره مند شویم. دکتر حسن حبیبی، برای اعتلای فرهنگ این سرزمین آرزوهای زیادی دارد و کارهایش هنوز نیمه تمام است.پس دست دعا و توسل به درگاه پروردگار دراز کنیم و شفای عاجل وی را مسئلت نمائیم و منتظر باشیم تا دوباره ایشان را در مسند خدمت ببینیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست