یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
۱۰ بلای مردانه
چه بخواهیم، چه نخواهیم بعضی از بیماریها مختص مردان است یا بیشتر در بین این گروه شایع است. هر مردی باید بداند چه خطراتی در انتظارش است. بیماریهای زیر بسیار جدی بوده اما خبر خوب اینکه بیشتر آنها قابل پیشگیری است.
۱) بیماریهای قلبی:
در بعضی از کشورها سکته قلبی عامل یکپنجم مرگومیر سالانه مردان است. اگر ۴۰ ساله یا بالاتر هستید، چاقی و اضافه وزن دارید، فشار خون و کلسترولتان بالاست، سیگار میکشید یا سابقه خانوادگی دارید سعی کنید سبک زندگیتان را تغییر دهید.
۲) فشار خون بالا:
بسیاری از مردان سالها به فشار خون مبتلا هستند بدون آنکه خودشان هم متوجه شوند. در تمام این مدت فشار خون بالا به رگها آسیب میرساند. چکاپ کامل سالانه را فراموش نکنید.
۳) کلسترول بالا:
با توجه به رژیم غذایی مردان، خطر داشتن کلسترول بالا از اوایل ۲۰ سالگی شروع میشود. بنابراین رژیم غذایی سالم داشته باشید تا همیشه یک قدم از کلسترول پیش بیفتید.
۴) سکته مغزی:
چهارمین عامل مرگومیر در مردان است ولی بیشتر مردان حتی یکی از علائم آن را نمیشناسند. اقدام به موقع کلید نجات است.
۵) دیابت:
دیابت کمکم به مد روز زندگی سالم تبدیل شده است، سعی کنید این بار از مد روز کاملا عقب بمانید، پشیمان نمیشوید. عوامل به وجود آورنده یا تسریعکننده دیابت را بشناسید و از آنها دوری کنید.
۶) سرطان ریه:
بیماریای که حتی به اسطورهها نیز رحم نمیکند. بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان بر اثر سرطان ریه صورت میگیرد، اما بیشتر آنها قابل پیشگیری است... عجب! هنوز سیگارتان را خاموش نکردهاید؟
۷) سرطان روده بزرگ:
خبر بد اینکه این سرطان دومین عامل مرگومیر ناشی از سرطان در مردان است؛ خبر خوب اینکه قابل پیشگیری است و اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود احتمال درمان مردان نسبت به زنان بالاتر است.
۸) سرطان پروستات:
غده پروستات شایعترین عامل سرطان در مردان است. سالانه ۳۵هزار نفر به این بیماری مبتلا میشوند که ۷۰درصد آن در سنین بالای ۶۵ سال رخ میدهد ولی پژوهشها نشان داده است ۶۰درصد مردان علائم آن را نمیشناسند.
۹) افسردگی:
مردان معمولا این مشکل را انکار میکنند، اما بیماری افسردگی در مردان بسیار جدی است. خودکشی هشتمین عامل مرگ و میر در مردان است. از آنجا که نشانههای آن در مردان با زنان متفاوت است معمولا نادیده گرفته شده و درمان نمیشود.
۱۰) آلزایمر:
از فراموش کردن مسائل ساده و روزمره مانند شماره تلفن یا اسامی افراد شروع میشود و به مشکلات زبانی، خلقی و رفتاری ختم میشود. یک نفر از هر ۱۴ مرد بالای ۶۵ سال و یک نفر از هر شش مرد بالای ۸۰ سال به آن مبتلا میشوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست