دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
علت اصلی سونامی سرطان را بدانید
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) در اکتبر۲۰۱۳ اعلام کرده، آلودگی هوا مهمترین عامل سرطان زا برای انسانها است. دانشمندان این آژانس پس از بررسی کامل جدیدترین یافتههای علمی موجود به این نتیجه رسیدند که شواهد و مستندات قطعی و کافی وجود دارد که قرار گرفتن در معرض هوای آلوده در فضای باز باعث سرطان ریه در انسانها میشود.
همچنین کارشناسان برجسته IARC معتقدند ارتباط مثبتی بین آلودگی هوا و افزایش خطر ابتلا به سرطان مثانه وجود دارد. طبق این گزارش ذرات معلق موجود در هوا به عنوان یکی از اجزای مهم آلودگی هوای محیط بیرون بطور ویژه مورد بررسی قرار گرفتهاند و نتیجه حاصله به عنوان یک عامل سرطان زا برای انسانها اثبات شده است. ارزیابی محققان IARC خطر افزایش سرطان ریه با افزایش سطح قرار گرفتن در معرض ذرات معلق وآلودگی هوا را نشان میدهد. برآوردهای اخیر نشان میدهد که بار بیماریها به علت آلودگی هوا قابل توجه است.
تخمین زده میشود در سال ۲۰۱۰ قرار گرفتن در معرض ذرات آلوده هوا ۳.۲ میلیون مرگ زودرس و ۲۲۳۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان ریه در سراسر جهان را موجب شده است و افزایش خطرات برای طیف گسترده ای از بیماریها مانند بیماریهای قلبی، عروقی و تنفسی داشته است. طبق این گزارش هرچند ترکیبات آلودگی هوا و سطوح قرار گرفتن در معرض این آلودگی در مناطق مختلف جهان متفاوت است و بیشترین مناطق آسیب پذیر شرق آسیا بوده است اما نتیجهگیری گروه تحقیقاتی IARC به تمام مناطق جهان اعمال میشود.
در سالهای اخیر بیشتر مناطق کشور ما با پدیده آلودگی هوا مواجه هستند. هوای کلان شهرها تحت تاثیر آلایندههای صنعتی، خودروها و سوخت غیر استاندارد قرار دارند و هوای بخش وسیعی از مناطق کشور هم از معضل ریزگردها رنج میبرند. بنابر اعلام مسوولین وزارت بهداشت روند رشد سرطان در ایران در سالهای اخیر بسیار نگران کننده است و گاهی از آن با نام سونامی سرطان یاد میکنند. براساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، کشور ایران بالاترین میزان شیوع سرطان در خاورمـــیانه را دارد و سن سرطان در ایران به زیر ۳۰ سال رسیده است. طبق گزارش (IARC) و اظهار نظرها و آمارهای مسوولین وزارت بهداشت ارتباط معناداری بین سرطان و آلودگی هوا در کشور وجود دارد. اما هنوز در کشور متولی اصلی کاهش آلودگی هوا مشخص نیست. سازمان محیط زیست کشور به عنوان یکی از دستگاههای اصلی در این سالها فقط نقش نظارتی را داشته است و ابزارهای کافی جهت کاهش آلایندهها را در اختیار ندارد.همچنین برنامههای کاهش آلودگی هوا در سالهای گذشته مورد غفلت واقع شده اند و در بخش پدیده ریزگردها گام موثری برداشته نشده است.
این آلودگیها غیر از هزینههای اجتماعی، هزینههای کلان اقتصادی را برای کشور در پی داشته است که اگر برآرود دقیقی از هزینههای تخریب ریز گردها در کشور ارایه شود قطعا رقم بسیار کلانی خواهد بود. ضرورت دارد در دو بخش کاهش آلایندها و مقابله با پدیده ریزگردها قبل از آنکه هزینههای اقتصادی و اجتماعی این پدیده مخرب زیست محیطی غیر قابل جبران باشد اقدام عملی شود زیرا هر چند دور، اما هنوزفرصت برنامهریزی و جبران وجود دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست