چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
تمامی حسهای نوزاد من
۵ حس نوزادی که به دنیا میآید هنوز کامل نیست. روند تکامل حسها جاده درازی است که از رحم و دوران جنینی آغاز میشود و به ترتیب ابتدا حس لامسه، بعد چشایی، شنوایی، بویایی و در نهایت بینایی تکامل پیدا میکند. هنگام تولد برخی از این حسها بیش از سایرین به تکامل رسیدهاند و حساسترند.
لامسه:
حس لامسه اولین حسی است که در جنین شروع به شکلگیری میکند. از ماه دوم بارداری، وقتی جنین در داخل مایع آمینوتیک حرکت میکند، میتواند حرکت مایع روی بدنش را حس کند. در ماه چهارم بعد از تولد او قادر است با تکان دادن انگشتان بدنش را لمس کند و در اینجاست که تماس پوست به پوست، نوازش، ماساژ و... اهمیت ویژهای پیدا میکند. زیرا در پی تکامل حس لامسه فرزند شما از این حرکات لذت میبرد. اگر دقت کرده باشید در این ماه فرزند شما علاقه ویژهای به مالیدن صورت خود به گردن و سینه شما حین خوابیدن دارد. او از لمس کردن پوست شما لذت میبرد.
چشایی:
از هفته ۱۱ بارداری به بعد جنین تقریبا میتواند تمامی مزههایی را که ما حس میکنیم، حس کند. در واقع او به کمک مایع آمینوتیکی مزه تمام آنچه را شما میخورید، میفهمد و میتواند به خوبی مزه شیرین، شور، تلخ و ترش را از هم تشخیص دهد و جالب اینجاست که علاقه خاصی نیز به مزه شیرین دارد و از مزه ترش و تلخ بیزار است. اگر بعد از تولد تصمیم گرفتید فرزندتان را با شیر خودتان تغذیه کنید بهتر است بدانید او میتواند مزه تمام آنچه را شما میخورید حس کند زیرا مزه غذاها به شیر هم منتقل میشود.
بویایی:
هنگام تولد زمانی که بندناف جدا میشود، نوزاد شما شروع به تنفس میکند. او پیش از این نیز میتوانست بوی خوب و بد را از هم تشخیص دهد. فهمیدن این موضوع کار سختی نیست. مقداری وانیل، بعد یک تخممرغ گندیده را جلوی بینی او بگیرید تا عکسالعملش را ببینید. نوزادان عاشق بوی مادرانشان هستند. از ۶ روزگی به بعد او بوی مادر را تشخیص میدهد و با آن آرامش مییابد. حتی داشتن روسری یا لباس مادر در کنار او میتواند سبب آرامش او شود.
شنوایی:
جنین در رحم میتواند صدای قلب مادر را بشنود. هنگام تولد او تفاوت بین صداهای زیر و بم، زبان، مادری و زبان خارجی را متوجه میشود. بعد از مدتی صدای مادر یا صدای موسیقی که هنگام بارداری مادر به آن گوش میداده را تشخیص میدهد. صداهای بلند میتواند همان روزهای بعد از تولد او را بترساند و اگر برای او لالایی بخوانید متوجه میشود. نکته بسیار جالب اینکه صداهای آشنا آنها را یاد عملهای خوشایند میاندازد. به عنوان نمونه شنیدن صدای آب، حمام را برایش تداعی میکند و صدای ظروف، غذا را! صحبت کردن والدین با هم، صدای تلویزیون و حتی صدای قدمهای شما به او میفهماند تنها نیست و همین موضوع برای او خوشایند است. اما مراقب باشید صداهای بلند میتواند به شنوایی او آسیب برساند.
بینایی:
آخرین حسی که در دوران جنینی تکامل مییابد حس بینایی است. گرچه موقع تولد، نوزاد تنها تا ۳۰ متری خود را میبیند و فراتر از آن برایش تار است با این حال حتی در مسافت طولانی فرق نور با تاریکی و حتی فرم افراد را تشخیص میدهد. از ۳ ماهگی او میتواند بهتر ببیند و مادر و پدربزرگ، والدین و خواهر و برادرها و تقریبا کسانی که از او مراقبت میکنند را میشناسد و خنده او نشانه همین شناخت است. از ۳ ماهگی به بعد او میتواند اسباببازیهای رنگی با اشکال متفاوت را از هم تشخیص دهد.
منبع: parents
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست