دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
ناگفته های ختنه نوزادان
زمانی که پسران به دنیا می آیند، پوسته ای در انتهای آلت تناسلی آنها قرار دارد که پیش پوست یا غفله نامیده می شود. ختنه کردن فرآیندی است که طی آن این پوسته اضافی از انتهای آلت تناسلی برداشته می شود، اما ناگفته هایی در مورد این عمل به ظاهر ساده وجود دارد. به گزارش سلامت نیوز، نوزادی که ختنه می شود، باید در شرایط قابل و سالمی باشد، والدینی که قصد دارند این کار را بر روی نوزاد خود انجام دهند باید در همان روزهای اول بعد از زایمان اقدام کنند. برای انجام این کار پزشک نوزاد را بر روی میز ویژه ای قرار می دهد و بعد از پاک و ضدعفونی کردن محل، پوست را جدا می کند. سپس با قرار دادن باند و پماد بر روی محل، از تماس آن با لباس برای مدتی جلوگیری می کند. این کار به آرامی صورت می گیرد ولی با این حال برای نوزدان دردناک است و تا مدتی او را بی قرار می کند. بی حسی موضعی تا حد قابل توجهی می تواند این درد را تسکین دهد. بنابراین از پزشک بخواهید که قبل از شروع عمل از بی حسی موضعی استفاده کند.
تصمیم گیری: ختنه کردن یک روش اختیاری است و این انتخاب شما است که نوزاد خود را ختنه کنید یا نه (البته نوزادان مسلمان واجب است که ختنه شوند و فواید فراوان این دستور اسلام نیز ثابت شده است) در اغلب موارد نیاز به اقدامات پزشکی ویژه نیست. بعضی از خانواده ها به دلایل مذهبی، اجتماعی یا فرهنگی دست به این اقدام می زنند. مسلمانان و یهودیان از قرن ها قبل این روش را برای نوزادان پسر خود انتخاب کرده اند. با این حال نوزادان پسر بسیاری از مردم آمریکا نیز تحت این عمل قرار می گیرند. اما در شمال اروپا و سایر نقاط جهان کمتر رایج است. انتخاب این تصمیم بسیار مهم است زیرا اگر به دلیل تردید والدین این کار به تعویق بیافتد، در سال های بعد با خطر بیشتری انجام خواهد شد. بنابراین به والدین توصیه می شود که جهت کسب اطلاع لازم در این مورد، از همان دوران بارداری اقدام کنند و تا فرصت هست، تصمیم گیری کنند.
مزایا و معایب این عمل: با توجه به تحقیقات انجام شده توسط آکادمی آمریکایی نوزادان، کودکانی که ختنه می شوند ، کمتر در معرض خطرات زیر هستند:
عفونت پیش پوست
عفونت دستگاه ادراری
سرطان آلت تناسلی
بیماری های قابل انتقال جنسی
فیموسیز یا تنگی پیش پوست، که در مورد مردان ختنه نشده پیش می آید و پیش پوست جمع نمی شود.
خطرات جراحی:
به دنبال هر عمل جراحی، مثل این مورد خطراتی وجود خواهد داشت که در این مورد بسیار نادر و خفیف است. خونریزی و عفونت از رایج ترین عواقب ختنه است.
آسیب آلت تناسلی:
در موارد بسیار نادر امکان دارد که پیش پوست بصورت خیلی کوتاه یا بلند جدا شود و در نتیجه بصورت نامناسب ترمیم شود و نیاز به عمل یا ختنه مجدد باشد.
تغییر در حساسیت آلت تناسلی:
بعضی از افراد مدعی هستند که این اقدام باعث می شود که حساسیت این عضو از بین برود و لذا بر آمیزش تاثیر می گذارد. اما تا کنون درستی این ادعا ثابت نشده است.
ترس از درد:
بعضی از والدین تنها بخاطر ترس از دردی که قرار است نوزاد تحمل کند، از این اقدام صرفه نظر می کنند.
تورم:
ممکن است در اثر زدودن این پوست از انتهای آلت تناسلی دچار تورم شود و در نتیجه مجاری خروجی ادرار تنگ گردد که برای رفع این نقص نیاز به عمل جراحی است.
مراقبت از نوزادان ختنه شده:
بعد از ختنه ممکن است محل عمل خراشیده و خونین به نظر رسد (تا ده روز). بنابراین لازم است که محل را پاکیزه نگاه دارید و هر روز با آب و صابون شستشو دهید. لباسی که در تماس با این محل است را مرتبا تعویض کنید، تا در اثر وجود ادرار و مدفوع دچار عفونت نشود. اگر پزشک محل عمل را پانسمان نموده، شما باید هر زمان که لباس کودک را تعویض می کنید، پانسمان را نیز عوض کنید و برای جلوگیری از چسبیدن آن به محل، از مرهم وازلین استفاده کنید. بعضی از پزشکان به جای استفاده از باند، حلقه ای پلاستیکی در محل قرار می دهند که به صورت خودکار بعد از ۵ الی ۸ روز می افتد. همانطور که گفته شد، عوارض این عمل بسیار نادر است و از هر ۲۰۰ الی ۵۰۰ مورد ممکن است یک نفر دچار این عوارض شود. ولی در هر حال کمی خونریزی و عفونت از رایج ترین این عوارض است که به راحتی درمان پذیر است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست