دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
مجله ویستا

احساساتمان را با کلمات نشان دهیم


احساساتمان را با کلمات نشان دهیم

همواره به ما آموخته اند که همه اشتباه می کنند, هر چند که هر اشتباهی هم تاوان دارد و هرچه اشتباه بزرگ تر باشد تاوان آن هم بزرگ تر است

همواره به ما آموخته اند که همه اشتباه می کنند، هر چند که هر اشتباهی هم تاوان دارد و هرچه اشتباه بزرگ تر باشد تاوان آن هم بزرگ تر است. اما از سوی دیگر اشتباهات قابل جبران هم هستند.

حتماً برای شما هم اتفاق افتاده است که با دوستانتان، خواهر و برادرتان یا پدر و مادرتان سر موضوعی بگومگو کرده اید، رفتار اشتباهی داشته اید، بقیه را ناراحت کرده اید و حسابی توی دردسر افتاده اید. معذرت خواهی می تواند مثل یک جمله جادویی به کمک شما بیاید و همه مشکلات و ناراحتی هایی که به وجود آوردید را از بین ببرد.

البته این جمله فقط زمانی خاصیت جادویی دارد که آن را از ته دلتان گفته باشید، واقعاً از رفتارتان و از این که بقیه را ناراحت کرده اید پشیمان باشید و به خودتان و بقیه قول بدهید که دیگر آن کار را تکرار نکنید.

ممکن است اصلا تقصیر شما نباشد و شما به عمد دیگران را ناراحت نکرده باشید ولی حتی اگر این اتفاق غیرعمدی هم باشد، معذرت خواهی کمک می کند که هم خودتان و هم طرف مقابلتان احساس بهتری پیدا کنید. بعضی وقت ها هم بعد از این که شما معذرت خواهی کردید ممکن است طرف مقابل هم از شما عذرخواهی کند و در این صورت یک سوء تفاهم به جای این که تبدیل به دلخوری و قهر شود، خیلی زود با آشتی تمام می شود.

● همه اشتباه می کنند

معذرت خواهی فقط مخصوص بچه ها نیست. همه اشتباه می کنند، حتی بزرگ ترها. شاید اگر به رفتار آن ها دقت کنید متوجه شوید که بزرگ ترها هم وقتی اشتباه می کنند یا دیگران را ناراحت می کنند از آنها عذرخواهی می کنند تا همه چیز به دوستی تمام شود.

بیشتر وقت ها، زمانی که بچه ها از چیزی یا کسی عصبانی می شوند، رفتار زشتی از خود نشان می دهند و بعد مجبور به معذرت خواهی می شوند.

عصبانی شدن به خودی خود عیب نیست. همه آدم ها در بعضی شرایط عصبانی می شوند ولی مهم این است که شما چگونه این عصبانیت را به دیگران نشان می دهید. بچه های کوچک وقتی عصبانی می شوند جیغ می کشند، وسایلشان را پرتاب می کنند و حتی ممکن است دیگران را بزنند. ولی همین بچه ها وقتی بزرگ تر می شوند یاد می گیرند که یک راه بهتر برای نشان دادن احساساتشان استفاده از کلمات است. یعنی به دیگران بگویند که چه چیز و به چه علت آنها را ناراحت کرده است.

وقتی عصبانی می شوید و می خواهید به جای جیغ و داد و پرت کردن وسایل علت ناراحتی تان را بگویید، ممکن است صدایتان را از حد معمول بالاتر ببرید یا لحن حرف زدنتان کمی تندتر باشد. ولی هرگز نباید به دیگران توهین کنید یا از کلمات زشت استفاده کنید. بدون استفاده از حرف های زشت و تحقیر کردن دیگران هم می شود راجع به علت عصبانیت حرف زد.

اگر این موارد را موقع عصبانیت رعایت کنید دیگر نیازی به معذرت خواهی نخواهید داشت ولی اگر موقع نشان دادن عصبانیت کارهایی را که نباید انجام می دادید کردید و حرف هایی را که نباید می زدید، زدید و دیگران را حسابی از خودتان رنجاندید باید به فکر یک معذرت خواهی قلبی نه فقط زبانی باشید و سعی کنید ناراحتی را از دل بقیه در بیاورید.

همواره با معذرت خواهی به همسرتان نشان دهید که سعی می کنید اشتباهتان را جبران کنید و بگویید که در آینده این رفتار را تکرار نخواهید کرد. بعضی وقت ها هم می توانید برایش کاری انجام دهید که وی را خوشحال می کند. مثلا برایشان گل ببرید یا یک هدیه کوچک تهیه کنید. این طوری نشان می دهید که واقعاً متاسف هستید و دلتان می خواهد باز هم با هم دوست باشید.

بعضی وقت ها بلافاصله بعد از معذرت خواهی همه چیز درست می شود ولی بعضی وقت ها هم این طور نیست و باید کمی زمان بگذرد تا دیگران شما را کاملا ببخشند و مثل گذشته ها رابطه تان خوب شود. درست مثل وقتی که دوستتان از شما معذرت خواهی می کند ولی شما نمی توانید بلافاصله رفتار بد او را فراموش کنید و با او مثل قبل صمیمی شوید.

همه ما بعضی وقت ها لازم است که از دیگران عذرخواهی کنیم ولی بهتر است رفتارمان طوری باشد که کار به ناراحت کردن دیگران و بعد عذرخواهی از آنها ختم نشود. اگر هم از دیگران عذرخواهی کردیم سعی کنیم در آینده اشتباهمان را تکرار نکنیم تا دوباره مجبور به معذرت خواهی کردن شویم.

سزاوار