جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
محافظهکارها چه عقیدهای دارند؟
تیلور کوئن فهرستی از باورهای محافظهکارها را تهیه کرده است که آخرین مورد آنها برایم جالب بود:
«مسوولیتپذیری ارزشی است که هم در قیاس با آزادی و هم در قیاس با برابری اهمیت بیشتری دارد.»
چند شب پیش در یک مهمانی شام بودیم و من و همسرم تنها کسانی بودیم که در آن مهمانی به اوباما رای نداده بودیم. بحثهای زیادی درباره سیاست مراقبتهای بهداشتی کردیم و یکی از دوستانم گفت ایمیلی از طرف moveon.org برایش آمده که در آن خواسته شده برنامه whole foods را بایکوت کند و داشت با کمال میل از آن تبعیت میکرد. اما او در بیشتر صحبتهایش از عدم مسوولیتپذیری افراد فقیر گله میکرد. مثلا میگفت پیوند کلیه به یک فرد فقیر و ضعیف آن را ضایع خواهد کرد، چون این فرد احتمالا نمیتواند دستورالعملهای خشک و انعطافناپذیر دوره بعد از پیوند را کاملا عملی کند و به این خاطر خواهد مرد. آن موقع چیزی نگفتم، اما متوجه شدم دیدگاهی بسیار محافظهکارانه دارد.
به هر حال من همچنان به مدل سادهای درباره تفاوتهای میان محافظهکارها، لیبرتارینها و ترقیخواهها اعتقاد دارم. محافظهکارها فکر میکنند خرد و حکمت ناشی از هنجارهای فرهنگی با سابقه طولانی است. لیبرتارینها معتقدند خرد در انتخابهای فردی نهفته است. ترقیخواهها هم بر این باورند که خردمندی در ید نخبگان ترقی خواه است. اما تیلور خواهان تفسیری بلندنظرانه از محافظهکاری است. در این جا چند ایده را ارائه میکنم که در فهرست تیلور نیامدهاند. همچنین باید اشاره کنم که اینها نکاتی هستند که من راجع به باورهای محافظهکارانه فکر میکنم، نه آنچه به آنها باور دارم.
۱) از نظر محافظهکارها، فرهنگ انسان رو به تنزل است؛ در حالی که یک فرد ترقی خواه از گذشته شرمگین است و به آینده امیدوار، محافظهکارها به گذشته افتخار میکنند و راجع به آینده نگرانند. محافظهکارها به هر جا که نگاه میکنند، تباهی و انحطاط میبینند: اخلاق، آموزش، رهبری سیاسی، مسوولیت شهروندی. اگر نتوانیم فضیلتهای گم شده خودمان را به گونهای دوباره زنده کنیم، شکوه گذشته ما در آیندهای پرمخاطره محو خواهد شد.
۲) از نظر محافظهکارها، بازارها بر دولت ارجحیت دارند؛ چرا که سازگاری آنها با مسوولیتپذیری خانواده بیشتر است. حضور زیاد از حد دولت به وابستگی و از دست رفتن فضیلت منجر میشود. با این وجود از نظر اینها انسجام و یکپارچگی فرهنگی و فضیلتها مهمتر از کوچک بودن دولت هستند. بازارها غیراخلاقیاند و فرآیندهای بازار میتوانند چنان تغییرات پرسرعتی را به بار آورند که فرهنگ قادر به جذب آنها نباشد. بازارها به قیمت صدمه به پیوندهایگروهی، فردیت را ارتقا میبخشند. وجود برنامههای باز توزیعی و نظارتهای دولتی که انسجام جامعه را حفظ میکنند، بهتر از آن است که به بازارها اجازه دهیم زمینه فروپاشی کامل هنجارهای اجتماعی را فراهم آورند.
آرنولد کلینگ
مترجم: مصطفی جعفری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست