جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نسیم شمال


نسیم شمال

خبرهای خوش از استان همیشه سبز در نگاه استاندار مازندران سید علی اکبر طاهایی

با وجود معضل بیکاری در کشور و عمل نکردن مسؤولین به وعده های خود در جهت ایجاد فرصت های شغلی، شاهد خبرهای خوشی از استان مازندران هستیم. به گفته استاندار مازندران تا شانزدهم مهر ماه سال جاری بدون احتساب بخش مسکن، ۱۹ هزار و ۲۹۷ فرصت شغلی در سامانه "رصد" به ثبت رسیده است.

طاهایی فرصت های شغلی ایجاد شده در بخش مسکن را تا ۱۶ مهر ماه سال جاری ۹ هزار و ۴۵۶ مورد بیان کرده و عنوان داشته: با احتساب این آمار تاکنون کل فرصت های شغلی ثبت شده در این سامانه، ۲۸ هزار و ۷۱۳ مورد است. وی با اعلام این که کل تعهد فرصت شغلی استان در سال ۹۱، ۹۸ هزار و ۸۰۴ مورد است، اظهار داشته: تاکنون ۱/۲۹ درصد از تعهد استان در ایجاد فرصت های شغلی انجام شده است.

استاندار با اشاره به این که استان تا تاریخ ۱۸ شهریور به ۴/۲۰ درصد از تعهدات خود در ایجاد فرصت های شغلی عمل نموده بود، اذعان کرده: به این ترتیب ثبت آمار اشتغال در سامانه رصد از شهریور ماه تا مهر ماه سال جاری به میزان ۴/۴۲ درصد رشد داشته است. وی ادامه می دهد: از مجموع فرصت های شغلی ایجاد شده در سال جاری، ۱۲ درصد در بخش صنعت، ۳۰ درصد کشاورزی و ۵۸ درصد در بخش خدمات بوده است. طاهایی با اعلام این که ۸۲ میلیارد تومان تسهیلات بخش مشاغل خانگی استان در آینده نزدیک ابلاغ خواهد شد، بیان کرده: از مجموع فرصت های شغلی ایجاد شده به تفکیک نوع طرح، ۲۸ درصد در بخش اشتغال زایی و ۷۲ درصد مربوط به خود اشتغالی و مشاغل خانگی است.

● حال و روز سرمایه گذاری

استاندار مازندران با اشاره به قانون بودجه سال ۹۱ مبنی بر استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در کشور گفته: این منابع طبق ضوابط و شرایط صندوق توسعه ملی به طرح های بخش آب، کشاورزی، صنعت و معدن اختصاص می یابد که باید با همکاری و تعامل بنگاه های اقتصادی، دستگاه های متولی و بانک های عامل از فرصت های موجود در آن استفاده شود. وی در ادامه تحلیل خود حمایت و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی را از اولویت های توسعه ای استان برمی شمارد و می افزاید: سرمایه در گردش، تأمین سرمایه ثابت و بدهی معوق، بیشترین موضوعاتی اند که در سال جاری از سوی واحدهای تولیدی به دبیرخانه ستاد تسهیل سرمایه گذاری واصل شده اند. طاهایی با اشاره به این که بانک های دولتی بیشترین سهم در توسعه صنایع استان را دارند، افزوده: بهتر است واحدهای صنعتی، بنگاه های اقتصادی و کارآفرینان به عنوان مشتری، مشکلات مالی خود با مؤسسات و بانک ها را با تعامل و همکاری متقابل حل کنند. وی همچنین بر ضرورت استفاده از فرصت های سرمایه گذاری استان از سوی بخش های مختلف تأکید داشته و بیان می کند: بخش خصوصی می تواند از فرصت پیش آمده استفاده کند و هنر خود را در این عرصه نشان دهد.

● دریا به کویر

طاهایی در ارتباط با پروژه انتقال آب دریای مازندران به کویر مرکزی ایران می گوید این پروژه به صورت طراحی و اجرا به قرارگاه خاتم واگذار شده است و هم اکنون در حال ارزیابی ملاحظات زیست محیطی است و بعد از اتمام این فاز از مطالعات، به صورت جدی از طرف قرارگاه شکل عملیاتی به خود خواهد گرفت. مقدار آبی که از محل این پروژه به مناطق کویری منتقل خواهد شد چیزی در حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب خواهد بود که این رقم در مقایسه با ۳ میلیارد متر مکعب آبی که از سرشاخه های آب استان وارد دریا می شود، رقم بسیار ناچیزی است. استاندار مازندران همچنین خاطر نشان کرده افتتاح این طرح به عمر دولت دهم نخواهد رسید، اما بخش اعظم کارهای طراحی و مطالعاتی و اجرای آن تا پایان دولت دهم انجام خواهد شد.

● وزارت خارجه در مازندران

استاندار مازندران با اشاره به این که بهره گیری از ظرفیت های مطلوب صادراتی کشورهای حوزه دریای مازندران یک موضوع مهم برای صادرات استان است، از آغاز به کار دفتر وزارت امور خارجه در مازندران خبر داده و خواستار تقویت فعالیت های صادراتی و برگزاری کارگاه های آموزشی در راستای آشنایی تجار با ملاحظات دیپلماتیک و قواعد تجارت بین المللی از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان شده است. طاهایی همچنین اظهار داشته: دفتر وزارت امور خارجه می تواند با تسهیل صدور روادید، نقش خود را به نحو مطلوب در توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری با این کشورها ایفا نماید.

در خصوص عواید و درآمدهای مازندران، استاندار درآمدهای عمومی مصوب استان در سال جاری را ۴۹۵ میلیارد تومان اعلام کرده و گفته: از این میزان ۴۳۳ میلیارد تومان، درآمد مالیاتی و ۶۲ میلیارد تومان سایر درآمدهای دستگاه های اجرایی استان است. طاهایی با بیان این که عملکرد درآمدهای عمومی استان طی سال جاری و تاکنون معادل ۲۱۷ میلیارد تومان بوده است، اعلام کرده: این رقم نسبت به شهریور ماه مصوب قانون بودجه سال ۹۱ معادل ۵/۹۵ درصد تحقق یافته و نسبت به مدت مشابه سال قبل معادل ۷/۳۱ درصد افزایش را نشان می دهد.

● آزاد راه در بند!

استاندار مازندران دغدغه و نگاه دولت را به حل مشکلات زیرساخت های استان اعلام کرده و گفته: رییس جمهور حساسیت و توجه خاصی به تکمیل و ساخت آزاد راه تهران شمال دارد و در این خصوص، وزیر راه و شهرسازی مجدانه پیگر ساخت این پروژه است. وی با تأکید بر ورود بخش خصوصی برای تکمیل این آزاد راه تصریح کرده، در دولت جهت ساخت این پروژه اعتباری بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. استاندار مازندران در پایان با اشاره به این که اعتبار وزارت راه و شهرسازی محدود است، افزوده: تکمیل قطعات دوم و سوم آزاد راه تهران-شمال با قرار گرفتن در فهرست مهر ماندگار - ده ها پروژه عمرانی وسیع (عمدتاً در بخش آب و نیرو) که از سال ها قبل نیمه کاره مانده و قرار است تا پایان دولت دهم به اتمام برسند - مورد توجه جدی دولت است.