یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

وقتی احمدی ن ژاد خوش بین است


وقتی احمدی ن ژاد خوش بین است

احمدی ن ژاد در خصوص سیاست خارجی ایالات متحده و رویکرد اوباما در قبال ایران, از چهل و چهارمین رئیس جمهوری آمریکا خواست که گام های اساسی برای بهبود رابطه دوجانبه بردارد

احمدی‌ن‍ژاد در خصوص سیاست خارجی ایالات متحده و رویکرد اوباما در قبال ایران، از چهل و چهارمین رئیس‌جمهوری آمریکا خواست که گام‌های اساسی برای بهبود رابطه دوجانبه بردارد. وی تاکید کرد که اوباما باید رویکرد خود را نسبت به ایران تغییر دهد و به جای خصومت با ایران به همکاری‌های بیشتر بیاندیشد...

رئیس‌جمهوری ایران محمود احمدی نژاد در مابین سخنان خود با رسانه‌های متفاوت در نیویورک نسبت به از سرگیری گفتگو میان واشنگتن و تهران ابراز امیدواری کرد: ما برای گفتگو مهیا هستیم. امیدواریم که گفتگوها در آینده‌ای نزدیک آغاز شود.

احمد ن‍‍ژاد از روزی که پا بر خاک ایالات متحده گذاشت از میل به همکاری با ایالات متحده در خصوص مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی بارها و بارها سخن گفت. رئیس‌جمهوری ایران که تا‌کنون بارها واقعیت حادثه هولوکاست را زیر سوال برده است این‌بار در نیویورک تاکید کرد که کشورش به میل و خواست مردم فلسطین احترام می‌گذارد و البته نسبت به نتیجه مذاکرات صلح به راه افتاده با میانجی‌گری کاخ سفید ابراز بدبینی کرد. رئیس‌جمهوری ایران این‌بار در خصوص عدم رعایت حقوق فلسطینی ها گفت: چرا حقوق بشر در مورد فلسطینی‌هایی که یا آواره هستند و یا در نبود مواد غذایی و بهداشتی متحمل سختی می‌شوند، رعایت نمی‌شود؟

احمدی‌ن‍ژاد در خصوص سیاست خارجی ایالات متحده و رویکرد اوباما در قبال ایران، از چهل و چهارمین رئیس‌جمهوری آمریکا خواست که گام‌های اساسی برای بهبود رابطه دوجانبه بردارد. وی تاکید کرد که اوباما باید رویکرد خود را نسبت به ایران تغییر دهد و به جای خصومت با ایران به همکاری‌های بیشتر بیاندیشد: تا روزی که آمریکا بخواهد نه تنها بر ایران که بر جهان تسلط داشته باشد، ‌بی‌شک این مشکلات ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به خرید چند میلیون دلاری تسلیحات آمریکایی از سوی کشورهای عربی برای چندمین بار تاکید کرد که ایالات متحده باید در مسیر تحقق صلح قرار گیرد و نه تعقیب جنگ: مقام‌های واشنگتن می‌توانند تکنولو‍ژی در اختیار خود را بفروشند نه تنها تجهیزات نظامی را.

رئیس‌جمهوری ایران با ابراز خوش‌بینی نسبت به قرار گرفتن باراک اوباما در مسیر گفتگو با ایران اعلام کرد که با توجه به بحران‌هایی که آمریکا در منطقه خاورمیانه و آسیای میانه با آن دست و پنجه نرم می‌کند، بعید نیست که به زودی بستری برای گفتگوهای مستقیم فراهم شود.

احمدی نژاد با توجه به طرح تبادل سوخت و نیاز این کشور برای به راه‌اندازی راکتورهای پزشکی، تاکید کرد که بر اساس قوانین آ‍‍ژانس بین المللی انرژی هسته‌ای، غرب باید سوخت مورد نیاز ایران برای مصارف پزشکی را در اختیار تهران قرار دهد. رئیس‌جمهور ایران با اشاره به توافقنامه منعقد شده میان ترکیه – ایران تاکید کرد که هنوز تهران هیچ‌گونه ضمانتنامه اجرایی در این خصوص دریافت نکرده است: ما اصراری برای ادامه غنی‌سازی بیست درصدی اورانیوم نداریم اما باید برای تامین سوخت مورد نیاز راکتورهای پزشکی خود هم کاری بکنیم.

احمدی ن‍ژاد برای چندمین بار تاکید کرد که تمامی فعالیت‌های اتمی ایران زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای است. وی برای چندمین بار آژانس را به سیاسی کردن برنامه هسته‌ای ایران متهم کرده و افزود: درخواست های آژانس از ما خارج از عرف و قوانین این نهاد است.

آسیا تایمز در ادامه می‌نویسد: احمدی نژاد در موضع خود در قبال برنامه هسته‌ای کشورش تنها نیست چرا که جنبش غیرمتعهدها نیز اخیرا در دفاع از برنامه هسته‌ای ایران بیانیه‌ای را منتشر کرد. در این بیانیه رئیس آژانس آمانو به دلیل تمسک به ادبیاتی خارج از عرف در قبال برنامه اتمی ایران مورد انتقاد شدید قرار گرفت. احمدی نژاد در این خصوص گفت: آژانس در شش مورد با ایران اختلاف نظر داشت که ما به تمامی آنها پاسخ داده‌ایم. ما در برابر فشارهای سیاسی به زانو در نمی‌آییم.

تحریم‌های غرب در برابر ایران هر روز شدیدتر از دیروز می‌شود و در شرایطی که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نسبت به تبعات این تحریم‌ها هشدار داده و تذکر داده است که نباید این تحریم‌ها را به شوخی گرفت، رئیس جمهوری ایران چندین بار در نیویورک تاکید کرد که ایران سی سال است که با تحریم‌ها دست و پنجه نرم می‌کند: زمانی که صدام حسین به ایران حمله کرد این ما بودیم که مزه تحریم‌ها را چشیدیم. صدام از لیست کشورهای حامی تروریست خارج شد و ما به این لیست اضافه شدیم. تحریم‌ها همواره منجر به استقلال ایران شده است.

رئیس‌جمهوری ایران با رد این ادعا که تحریم‌ها بر اوضاع اقتصادی تاثیر گذاشته است، تاکید کرد که میزان سرمایه‌گذاری‌ها در ایران بیش از پیش شده است.

وی با رد ادعاها در خصوص حمله اسرائیل به ایران گفت: می‌توانید به نقشه نگاهی بیندازید و تفاوت مساحت اسرائیل با ما را محک بزنید. اسرائیل سرزمینی بسیار کوچک است و اصلا در محاسبات ما جایی ندارد.

البته رئیس‌جمهوری ایران در ادامه تاکید کرد که در شرایطی که واشنگتن مجوز حمله به ایران از مرز هوایی عراق را بدهد، تهران ان را به مثابه جنگ خواهد گرفت.

احمدی‌نژاد با اشاره به جمعیت بیست هزار نفری یهودیان در ایران تاکید کرد که این اقلیت در ایران در کمال ارامش زندگی می‌کنند. وی در پاسخ به سوالی در خصوص تکذیب هولوکاست گفت: من شش سال است که دو پرسش ساده را مطرح کرده‌ام و هنوز هم پاسخی قانع‌کننده نشنیده‌ام. نخستین آنها این است که چرا ما نمی‌توانیم در خصوص هولوکاست بحث و تبادل نظر داشته باشیم و دوم آنکه این ماجرا در کجا اتفاق افتاد و چرا فلسطینی‌ها باید بهای آن را پرداخت کنند؟

وی در خصوص آزادی سارا شورد تاکید کرد که این آزادی نتیجه درخواست نهایت رافت اسلامی از سوی قوه مجریه از قضاییه بوده است. رئیس‌جمهوری ایران با اشاره به آمادگی ایران برای همکاری با ایالات متحده در حوزه‌های افغانستان و عراق تاکید کرد که این بار هم توپ در زمین آمریکا است. اوباما می‌تواند دعوت احمدی نژاد برای عادی سازی رابطه را بپذیرد و یا می‌تواند به خصومت با ایران ادامه دهد.

آسیا تایمز

مترجم : سارا قاسمی