یکشنبه, ۱۰ تیر, ۱۴۰۳ / 30 June, 2024
کلپچ ترسناک اما دوست داشتنی
هیچ حد وسطی وجود ندارد. آدمها یا از کلهپاچه متنفرند یا دیوانهوار دوستش دارند...
گروه اول که بخش بزرگی از آن را بانوان تشکیل میدهند، با شکل، بو، طعم و خلاصه همهچیز این غذا مشکل دارند و از نزدیک کلهپزی هم که رد میشوند، نفسشان را حبس میکنند تا خدای ناکرده بوی آن مشامشان را نیازارد، اما گروه دوم دقیقا در نقطه مقابل قرار دارند؛ کلهپاچه را خوراکی لذیذ و چرب میدانند که کمتر غذایی میتواند در طعم و مزه با آن رقابت کند و اگر ولشان کنی و وضع مالی اجازه دهد هر روز صبح را با خوردن این چاشت سنگین و چرب و چیلی آغاز میکنند.
کلهپاچه، یک خوراک ایرانی است که در سراسر خاورمیانه و قفقاز طرفدار دارد. در ترکیه به همین نام شناخته میشود. در کشورهای عربی آن را «باجه» پاچه- مینامند و در آذربایجان، ارمنستان و گرجستان به آن خاش میگویند. کلهپاچه به جرات یکی از باستانیترین خوراکهای ایرانی است تا آنجا که امسال در اکتشافات باستانشناسی در شمال خراسان ظروفی محتوی این خوراک پیدا شد که قدمتش به حدود ۴هزار سال پیش بازمیگردد. با اینکه کلهپاچه غذای محبوبی است و خواهان بسیاری دارد:
کلهپاچه غذایی بسیار چرب و پرانرژی است. کلسترول و تری گلیسرید خون را به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد و دیرهضم است.
بخشهای مختلف این غذا شامل زبان، چشم، بناگوش، مغز و پاچه است که در این میان پاچه به دلیل چربی کم، سالم?ترین بخش و مغز و چشم به دلیل چربی و کلسترول بالا مضرترین قسمتها شناخته میشوند.
مصرف ترشیجات مانند آبلیمو وآب نارنج به دلیل داشتن ویتامین C به جذب آهن موجود در این غذا کمک میکند، اما تاثیری در هضم و از بین بردن چربی آن ندارد و باعث به اصطلاح سبکتر شدن کلهپاچه نمیشود.
افراد مبتلا به نقرس و چربی خون نباید کله و متعلقات آن را بخورند، اما مصرف پاچه به دلیل پایین بودن چربی - آن هم با مشورت پزشک- ایرادی ندارد.
کلهپاچه غذایی پرانرژی است و برای کودکان که سوختوساز بالایی دارند در صورت سالم بودن میتواند مفید باشد و تنها انرژی مورد نیازشان را تامین کند، البته به شرطی که تعداد دفعات مصرف آن از حداکثر یک بار در هر ۱۰ یا ۱۵ روز بیشتر نشود.
کلهپاچه برای کسانی که سوختوساز بالایی دارند و دچار ضعف عمومی بدن هستند در صورتی که مشکل چربی و فشارخون بالا ندارند، میتواند مفید باشد.
کلهپاچه غذای سنگین و دیرهضمی است. به همین دلیل است که معمولا برای وعده صبحانه در نظر گرفته میشود تا در طول روز هضم و انرژی زیاد آن در بدن مصرف شود. در صورت خوردن کلهپاچه بهتر است ۲ وعده غذایی دیگر سبک باشد.
● روش طبخ کلهپاچه
پختن کلهپاچه تخصص و فن خاصی نمیخواهد. فقط کافی است یک دست کلهپاچه را که شامل یک سر و چهار پاچه است با یک پیاز بزرگ چهار قاچ، نمک، فلفل، زردچوبه و یک مشت نخود که به آب آن لعاب داده و بوی زهم آن را میگیرد، داخل قابلمه بریزید و به اندازهای آب سرد بریزید که روی کلهپاچه را بگیرد، سپس با در بسته و روی شعله ملایم حداقل ۸- ۷ ساعت بپزید. استفاده از برگ بو و سیر به رفع بوی کلهپاچه تا حدی کمک میکند. توجه داشته باشید که این غذا نباید موقع پخت با شعله زیاد بجوشد. این نکته در کیفیت و طعم غذا موثر است.
یکی از نکات مهم خرید کلهپاچه این است که همیشه این محصول را از فروشگاههای معتبر و با بستهبندی بهداشتی و تاریخدار تهیه کنید. کلهپاچهای را بخرید که سر آن شکافته شده و مغز و سایر اندامها بیرون آورده شده است. قبل از طبخ داخل و خارج کلهپاچه را کاملا بشویید و خون آن را پاک کنید.
انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 انتخابات ریاست جمهوری ستاد انتخابات کشور
تهران قتل بازنشستگان آموزش و پرورش فضای مجازی سازمان هواشناسی پلیس سلامت عربستان بارش باران سیل محیط زیست
قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو خودرو حقوق بازنشستگان دلار بازار خودرو دولت سیزدهم بورس قیمت سکه بانک مرکزی بازار سرمایه
سینما دفاع مقدس سینمای ایران تلویزیون کتاب شهید رسانه ملی سید ابراهیم رئیسی موسیقی تئاتر رامبد جوان سریال
هوش مصنوعی وزیر علوم باتری ماهواره
اسرائیل رژیم صهیونیستی جو بایدن آمریکا غزه فلسطین روسیه دونالد ترامپ جنگ غزه ترامپ ترکیه انتخابات آمریکا
پرسپولیس استقلال فوتبال یورو 2024 باشگاه پرسپولیس تیم ملی آلمان علیرضا بیرانوند لیگ برتر آلمان بازی باشگاه استقلال رئال مادرید
الکامپ ربات اینترنت نمایشگاه الکامپ عیسی زارع پور فناوری وزیر ارتباطات گوگل فیبر نوری مایکروسافت اپل
تغذیه گردش خون افسردگی پوست سکته مغزی ویتامین حافظه سرطان فشار خون