دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا

اسفناج


اسفناج

● خوراکی های سالم در سبد خانواده
نیترات ها که در سبزی های دارای برگ های پهن و سبزرنگ یافت می شوند، قادر هستند کارخانه های سلولی تولید نیرو در داخل بدن موسوم به میتوکندری ها را …

خوراکی های سالم در سبد خانواده

نیترات ها که در سبزی های دارای برگ های پهن و سبزرنگ یافت می شوند، قادر هستند کارخانه های سلولی تولید نیرو در داخل بدن موسوم به میتوکندری ها را تقویت کرده و در نتیجه برای بدن انرژی تهیه کنند.

میتوکندری ها اجزای بسیار کوچک لوبیایی شکل در داخل تک تک سلول های بدن هستند که انرژی لازم برای فعالیت و رشد سلولی را تأمین می کنند و طبق مطالعات گسترده، سبزی اسفناج به تنهایی برای افزایش توان و عملکرد میتوکندری ها کافی است.

کارشناسان تغذیه در سوئد نشان دادند که پس از مصرف دوز اندکی از نیترات غیرارگانیک به مدت سه روز، افراد سالم در حین دویدن و دوچرخه سواری کمتر به اکسیژن نیاز پیداکردند.

نیترات موجود در رژیم غذایی سطح اکسید نیترات را در بدن افزایش می دهد. اکسید نیترات مولکولی است که عروق خونی را باز می کند و در نتیجه فشار خون را کاهش داده و گردش خون را بهبود می بخشد.

اسفناج از نظر داشتن ویتامین ب۳ بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است. پلاگر یک نوع بیماری است که بر اثر کمبود ویتامین ب۳ در بدن تولید می شود و نشانه های آن ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.

همچنین در اسفناج مقادیر زیادی آهن، ید، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسیداگزالیک و اسیدارسنیک وجود دارد که تمام آنها املاح معدنی مفید برای بدن محسوب می شوند. برگ اسفناج منبع غنی از ویتامین های ث، ب۳، آ، آهن و پتاسیم است.

اسفناج با داشتن خاصیت قلیایی حالت اسیدی در بدن را کاهش می دهد. خنک کننده بوده و برای پایین آوردن تب مفید است. بعلاوه این سبزی ورم روده کوچک را رفع می کند.

اسفناج در عین حال ملین است و یبوست را برطرف می کند. برای لاغر شدن و کاهش وزن نیز سودمند است.

اسفناج همچنین به دلیل داشتن ماده ای موسوم به «اسپیناسین» هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود. خوردن اسفناج در رفع تشنگی نیز مؤثر بوده و برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.

مطالعات اخیر نیز نشان داده است که اسفناج موجب رشد کودکان و افزایش شیر مادران شیرده می شود.

بررسی ها نشان می دهد که اسفناج سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی گوناگون مثل کلسیم، فسفر، پروتئین، چربی، قند و ید است که موجب رشد دندانها، ترمیم استخوان ها و جوش خوردگی شکستگی ها می شود.

اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد و بنابراین بهترین دارو برای افراد مبتلا به کم خونی است.