یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

۳۱ دسامبر ۲۰۰۵ ـ افشاگری دیپلمات انگلیسی درباره مقاصد آمریکا در خاورمیانه و منطفه فرارود و ...


۳۱ دسامبر ۲۰۰۵  ـ افشاگری دیپلمات انگلیسی درباره مقاصد آمریکا در خاورمیانه و منطفه فرارود و ...

«کرگ موری» سفیر سابق انگلستان در ازبکستان به رغم مخالفت دولت متبوع، اواخر دسامبر ۲۰۰۵ یادداشت های رسمی (اسناد) درباره استفاده اینتلیجنس انگلستان (ام. آی ـ ۶) از اطلاعات به دست …

«کرگ موری» سفیر سابق انگلستان در ازبکستان به رغم مخالفت دولت متبوع، اواخر دسامبر ۲۰۰۵ یادداشت های رسمی (اسناد) درباره استفاده اینتلیجنس انگلستان (ام. آی ـ ۶) از اطلاعات به دست آمده از طریق شکنجه دستگیر شدگان و افراد مورد سوء ظن را در "وب سایت" خود قرار داد و رسانه ها در سراسر جهان به نقل آنها پرداختند.

در پی اعتراض به این عمل که مغایر قوانین انگلستان بوده است، وی از مقام خود کناره گیری کرد. کرگ موری گفته است: اینتلیجنس سرویس انگلستان برغم تذکر او، جهت استفاده بعدی و شناختن همکاران تروریست ها در خاک انگلستان اطلاعاتی را که دولت ازبکستان با شکنجه افراد، از آنان درباره تروریسم به دست آورده بود مورد استفاده قرارداد. در برابر اعتراض او که استفاده از این اطلاعات که معلوم نیست درست باشند مغایر قوانین انگلستان است، ویلیام مایکل وود (دارای لقب «سر» و مقام اطلاعاتی انگلستان) به من نوشت که قانون می گوید که مراجع قضایی نباید از اعترافاتی که براثر شکنجه و ارعاب به دست آمده است استفاده کنند، نه «ام. آی ـ ۶». این تفسیر «سر مایکل وود» از قانون هم عملی غیرقانونی بوده است. این اطلاعات غیر قانونی پس از تحلیل در اینتلیجنس انگلستان به «سیا» منتقل و برای بسیاری از مردم باعث دردسر شده است.

«موری» درباره مسائل دیگر گفته بود که تنها ۶۵ درصد مردم ازبکستان، ازبک هستند و تقسیمات جغرافیایی آسیای میانه مصنوعی است و ریشه مشکلات و درگیری های بسیار در آینده. ولی غرب به این مسئله توجه ندارد زیرا که آسیای میانه در دریایی از نفت شنا می کند. غرب می خواهد این نفت را از طریق افغانستان و پاکستان صادر کند، ولی این کار هم بدون درگیری با چین و روسیه امکان پذیر نیست. چین به آرامی در آسیای میانه نفوذ می کند و روسیه هنوز در آنجا ستون پنجم و ایادی فراوان دارد.

«موری» درباره اظهارات ظاهرا زیبای مقامات آمریکا مبنی بر گسترش دمکراسی در خاورمیانه، گفته است که این حرفها بهانه و زمینه سازی برای مداخله است. آمریکا قصد دارد در خاورمیانه حضور نظامی دائمی داشته باشد و نیروهای نظامی خود را در آنجا به هر ترتیب و بهانه مستقر کند،