جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

لیمو، درمانگری فرح‌بخش برای عفونت‌ها


هزاران سال است كه لیمو به‌عنوان یك ماده غذایی و همچنین دارویی شناخته شده است و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.لیمو، سرشار از ویتامین C است كه خاصیت آنتی‌اكسیدان آن موجب می‌شود …

هزاران سال است كه لیمو به‌عنوان یك ماده غذایی و همچنین دارویی شناخته شده است و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.لیمو، سرشار از ویتامین C است كه خاصیت آنتی‌اكسیدان آن موجب می‌شود این میوه در تسریع بهبود بیماری‌های گوناگون، به تاخیر انداختن روند پیری و مقاوم‌سازی بدن در برابر سرطان‌ها بسیار مفید و كارساز باشد. رومی‌ها از قرن‌ها پیش از لیمو به‌عنوان پادزهری برای سموم استفاده می‌كردند اما شهرت لیمو در گذشته بیش از هر چیز به دلیل میزان قابل توجه ویتامین C در آن و تاثیر آن در بیماری اسكوربری بوده است. لیمو دارای خواص فراوان است.

لیمو نیروبخش، ضدعفونی‌كننده، مدر، قابض و آنتی‌اكسیدانی قوی است. لیمو كه زادگاه اصلی و اولیه آن هند و برمه است سال‌هاست كه به سبب خواص بسیارش، شهرت جهانی یافته است. آب لیمو یك ضدعفونی‌كننده قوی و محرك دستگاه ایمنی بدن است و با افزایش تعریق اثر درمانی مفیدی بر روی عفونت‌ها و تب دارد. این ماده با تحریك تعریق، بدن را از سموم پاك می‌سازد. اغلب لیمو را به‌عنوان ماده‌ای اسیدی می‌شناسیم اما این میوه به ظاهر اسیدی هنگام هضم در دستگاه گوارش تجزیه شده و مقدار قابل توجهی كربنات پتاسیم تولید می‌كند. كربنات پتاسیم ماده‌ای است كه با خنثی‌سازی اسید اضافی در معده و به تعادل رساندن اسیدیته محتویات دستگاه گوارش از دیواره آن محافظت می‌كند. این ویژگی موجب می‌شود لیمو برای بسیاری از مشكلات گوارشی از قبیل سكسكه مداوم، سوزش سر معده، حالت تهوع، یبوست و كرم‌های انگلی مفید باشد. لیمو به‌عنوان تقویت‌كننده كبد عمل می‌كند و چنانچه مخلوطی از آب لیمو با آب داغ را یك ساعت پیش از صبحانه صرف كنید تولید صفرا را تحریك می‌كند.