جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

ورزش در بارداری، کوتاهی نکنید


دنبال دليلي براي ورزش نكردن مي‌گرديد؟ اگر هيچ تحركي در 9 ماه آينده نداشته باشيد در خطر ابتلا به ديابت بارداري، ‌فشارخون بالا و پره اكلامپسي (تركيب فشارخون بالا و مخلوط شدن پروتئين با ادرار)، اضافه‌وزن زياد، كمر درد، واريس، افسردگي و... قرار مي‌گيريد.
تغييرات بدن شما در زمان ورزش كمك مي‌كند زايمان راحت‌تري داشته باشيد، بنابراين در اين حالت استرس كمتري هم به جنين وارد مي‌شود. كودكاني كه از مادراني كه ورزش كرده‌اند به‌دنيا مي‌آيند از نظر ظاهر، تنفس و ماهيچه در وضعيت بهتري قرار دارند. علاوه بر اين، ميزان مكونيوم (مدفوعي كه از نوزاد تازه به‌دنيا آمده دفع مي‌شود) در نوزادان با مادران ورزشكار بسيار كمتر است.
اگر به‌طور كلي ورزشكار هستيد، مي‌توانيد به ورزش‌تان ادامه دهيد اما براي بسياري از افراد اين اندازه ورزش اصلا توصيه نمي‌شود. اگر وزن‌تان طبيعي است و احساس خستگي و تهوع نداريد، مي‌توانيد كارهاي روتين قبل از بارداري را هم انجام دهيد. مثلا براي خريد پياده برويد و خريدتان را هم خودتان بياوريد.
اگر هم مي‌خواهيد بدن‌تان را براي زايمان آماده و ورزش كنيد مي‌توانيد به حركات كششي و پيلاتس فكر كنيد. درست است كه در نهايت ورزش حرفه‌اي ياد نمي‌گيريد اما ماراتن زايمان را ياد مي‌گيريد. بهتر است براي 9 ماه آينده به فكر ورزش‌هايي باشيد كه زايمان را براي‌تان راحت‌تر مي‌كند.

نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.