یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

اعمال نیروهای طبیعی Forces بر سوژه ها در انیمیشن سازی


اعمال نیروهای طبیعی Forces بر سوژه ها در انیمیشن سازی

مطمئنا با نیروهای طبیعت آشنا هستید نیرو محرکه , نیروی باد , نیروی جاذبه و سایر نیرو های دیگر بنابراین باید انیمیشن شما از قوانین طبیعت پیروی کند تا طبیعی جلوه نماید به عنوان مثال باد در مسیر باد خم می شود و با شدت باد میزان تغییر جهت درخت نیز افزایش می یابد و یا تحت قانون جاذبه , هر جسمی به سمت بالا پرتاب شود در نقطه اوج سرعتش کاسته شده و سرانجام به طرف پایین بر می گردد و یا در اثر انفجار هر ذره ای به طرفی با سرعتی متغیر پخش می شود و سایر نمونه هایی که به راحتی می توان آن ها را یافت و مثال زد

▪ نکته : قبل از خواندن این مقاله باید مقالات مربوط به سیستم های ذره ای را خوب خوانده و متوجه شده باشید .

مطمئنا با نیروهای طبیعت آشنا هستید . نیرو محرکه ، نیروی باد ، نیروی جاذبه و سایر نیرو های دیگر . بنابراین باید انیمیشن شما از قوانین طبیعت پیروی کند تا طبیعی جلوه نماید . به عنوان مثال باد در مسیر باد خم می شود و با شدت باد میزان تغییر جهت درخت نیز افزایش می یابد و یا تحت قانون جاذبه ، هر جسمی به سمت بالا پرتاب شود در نقطه اوج سرعتش کاسته شده و سرانجام به طرف پایین بر می گردد و یا در اثر انفجار هر ذره ای به طرفی با سرعتی متغیر پخش می شود و سایر نمونه هایی که به راحتی می توان آن ها را یافت و مثال زد .

در تری دی مکس این نیرو ها به راحتی در اختیار شما قرار دارند و شما می توانید از آن ها استفاده نمایید . این نیروها را می توانید از مسیر CreateSpace WrapsForce به صحنه اعمال نمایید .

● مراحل اعمال نیروها

الف)

۱) سیستم ذره ای مورد نظر خود را به صحنه بیفزایید .

۲) از مسیر فوق یکی از نیروهای هشتگانه را وارد صحنه کنید .

۳) از Particle View ، گزینه Force را از بخش زیرین انتخاب و آن را به بخش Events دراگ کنید .

۴) بر روی گزینه Force در بخش Events یک بار کلیک کنید و سپس در رول آوت Force با زدن دکمه Add و سپس کلیک کردن روی نیروی مورد نظر در صحنه ، آن را به سیستم ذره ای خود بیفزایید .

۵) با انتخاب نیروی مورد نظر ، از بخش Modifier تنظیمات آن را انجام دهید .

ب)

۱) سیستم ذره ای مورد نظر خود را به صحنه بیفزایید .

۲) از مسیر فوق یکی از نیروهای هشتگانه را وارد صحنه کنید .

۳) با استفاده از دکمه Bind To Space Wraps که در جعبه ابزار قرار دارد ، سیستم ذره ای را به نیرو مقید نمایید .

۴) با انتخاب نیروی مورد نظر ، از بخش Modifier تنظیمات آن را انجام دهید .

● انواع نیروها

Displace ( جابه جا کردن ) : آب را در هر ظرفی بریزید شکل همان ظرفرا به خود می گیرد . در مورد سایر مایعات نیز برقرار است .شاید بخواهید یک تصویر Bitmap را در یک صفحه قرار دهید . این عمل به سهولت توسط نیروی Displace قابل اعمال است .

۱) یک جسم Patch ایجاد نمایید .

۲) جلوه Displace را به آن اعمال نمایید . ( مورد «ب» بالا )

۳) در رول آوت Displace دکمه Bitmap را زده و یک تصویر Grayscale را اضافه نمایید .

در این حالت جسم Patch شما به نواحی سیاه تصویر واکنش نشان نمی دهد اما تحت نقاط سفید تصویر به سمت خارج کشیده می شود . با افزایش میزان Strength ( شدت ) و Decay (میزان تنزل ) می توانید جلوه خود را واضح تر نمایید .

▪ نکته : افتر افکت کاران و فتوشاپ کاران با این جلوه باید بسیار آشنا باشند !

Drag : که باعث کاهش جریان حرکت ذرات می شوند . شاید دیده باشید زمانی که توپی را به هوا پرتاب می کنید کم کم سرعتش کم می شود و در نقطه اوج به صفر رسیده و سرانجام به سمت پایین بر می گردد . به کمک این نیرو می توانید این جلوه را بر جسم خود اعمال نمایید .

۱) طبق بخش « ب » عمل نمایید .

۲) آیکون نیروی Drag را در مسیر ذرات قرار داده و تنظیمات مورد نظر را اعمال نمایید .

Gravity که به نحوی شبیه سازی نیروی جاذبه است . کافی است که سیستم ذره ای را ایجاد نموده و سپس به وسیله نیروی جاذبه ، ذرات را وادار کنید در نقطه اوج به سمت پایین و یا به سمت آیکون Gravity برگردند .

Motor نیروی گشتاوری ایجاد می نماید که باعث می شود ذرات حول این نیروی گشتاور حرکت کنند . مثلا ذرات پخش شوند. مثلا مهره های تسبیحی که پاره شده است پس از برخورد به میز ، هر کدام به سمتی می روند و یا حتی زمانی که به یکدیگر بر خورد می کنند نیز پراکنده می شوند .

۱) یک سیستم ذره ای PF Source را به صحنه اعمال نمایید .

۲) از مورد « الف» مراحل را دنبال نمایید .

PBomb باعث ترکیدن ناگهانی جسم یا سیستم ذره ای می شود . و یا جسم به طرفی پرتاب شده و سپس نابود می شود . برای جلوه پرتاب گلوله توپ و یا ضربه به توپ و نمونه های مشابه مناسب است .

۱) یک سیستم ذره ای Super Array ایجاد نموده و نوع ذره را Mesh قرار داده و یک جسم هندسی مانند یک Sphere یا کره را به عنوان ذره آن قرار دهید .

۲) طبق مراحل « ب» می توانید این جلوه را بازسازی نمایید .

Push بر هر دو نوع سیستم particle systems و dynamics systems با اندکی تفاوت اعمال می شود و باعث متفرق شدن ذرات می شوند شبیه به انفجار یک فشفشه در آسمان و سپس پراکنده شدن ذرات آن در آسمان . برای بازسازی صحنه پخش شدن آب به اطراف پس از افتادن جسمی در آن نیز مناسب می باشد .

Vortex که برای شبیه سازی گرداب به کار می رود . کافی است مجموعه ای از ذرات راایجاد نموده و سپس از مورد « ب» مراحل را ادامه بدهید . ذرات حول آیکون Vortex در یک شبه گرداب به حرکت در می آیند .

Wind که جلوه وزیدن باد را شبیه سازی می کند . یک سیستم ذره ای ایجاد نموده و سپس از موارد «ب» مراحل را ادامه بدهید . ذرات در امتداد فلش آیکون وزیدن باد ، پراکنده می شوند . شدت وزیدن و جهت وزش باد را می توانید از رول آوت Parameters تنظیم نمایید .

توسط محمد کریم رضایی

http://honar-computer.blogfa.com