جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نمره انتظار


نمره انتظار

خود را منتظر امام زمان(عج) می خوانیم. دعای فرج، کم نخوانده ایم، دعای عهد را نیز تجربه کرده ایم. برای «انتظار» شعر خوانده ایم آن قدر که بسیاری از شعرها، آشنای همیشگی واژه های ما شده …

خود را منتظر امام زمان(عج) می خوانیم. دعای فرج، کم نخوانده ایم، دعای عهد را نیز تجربه کرده ایم. برای «انتظار» شعر خوانده ایم آن قدر که بسیاری از شعرها، آشنای همیشگی واژه های ما شده است و حتی ادبیات گفتاری و نوشتاری ما را هم تحت تاثیر قرار داده است.

امام زمان را هم دوست داریم، اما ... یک «اما» در کار ما وجود دارد که تبدیل به مسئله می شود در زندگی ما. از جمله این که این دوست داشتن چقدر از روی معرفت عملی است و چقدر ساختارشناسی این دوست داشتن متناسب با حقیقت های دولت حضرت است؟ من که فکر می کنم دوست داشتن های ما بیشتر جنبه احساسی دارد. این احساس - که عزیز هم هست - ما را بر سر شوق می آورد و یا چشم هایمان را به باران می کشاند. اما آیا توانسته ایم بر اساس مولفه های ترسیم شده در دولت ایشان زندگی خود را طراحی و اجرا کنیم یا مهندسی زندگی ما فرسنگ ها فاصله دارد؟

اجازه بدهید این گونه عرض کنم که شاخصه اصلی دولت امام زمان و اساسا شاخصه اصلی و اولویت دار مکتب حق، عدل است. عدالت! خب حالا ما چقدر این مفهوم را باور داریم؟ چقدر آن را عملی کرده ایم. گفتم عملی، چون در حوزه شعار همه عدالت طلب هستیم. زیبایی عدل هم آن قدر پرشکوه است که «ناعادلان» را هم مبهوت می کند. حالا بیاییم و زندگی مان را فهرست کنیم ببینیم چقدر اهل عدالت هستیم.

۱) پست و مقامی داریم و می دانیم افرادی تواناتر و لایق تر از ما در آن حوزه وجود دارد، آیا حاضریم بر اساس عدالت جای خود را به او بدهیم؟ نمی خواهد جوابش را به کسی بگوییم، با خود حساب کنیم و پاسخش را هم به خود بگوییم و به خویشتن نمره بدهیم.

۲) فرزندمان، بیکار است. فلان اداره و سازمان و کارخانه استخدام دارد، آیا متناسب با توان و تخصص فرزندمان پی کار می رویم یا بر اساس رابطه ای که داریم یا می توانیم ایجاد کنیم؟ نگوییم دیگران هم چنین می کنند دیگران هم مخاطب این پرسش هستند، راستی همه ما چه می کنیم؟

۳) خطا کرده ایم، آیا حاضریم هزینه اش را بپردازیم یا گیر کار را جور دیگری باز می کنیم. رشوه، شیرینی، حق حساب و ... نام های متفاوتی است برای «کلید خلاف» آیا از آن استفاده می کنیم یا کار را بر مدار قانون پیش می بریم؟

۴) فرزند ما خطا کرده و دست به جرم آلوده است. برای در بردن او از مجازات قانونی چه می کنیم؟

۵) حق و حقوق دیگران به اراده و قلم ما بستگی دارد، ملاک پرداخت این حقوق، کار و تلاش است یا رابطه. دوست داشتن ها چقدر در این مسئله تاثیر دارد؟

۶) در خانه و خانواده، چه جور رفتار می کنیم، آیا حق همسر و فرزندان را آن گونه که باید در نظر داریم یا « دیکتاتور خانه» هستیم ولو در عرصه نظر و در جامعه، داد آزادی خواهی می دهیم؟

۷) ...

خب این فهرست می تواند خیلی طولانی باشد و طولانی تر. از خود بپرسیم و پاسخ بدهیم، آن وقت به خود نمره بدهیم تا معلوم شود چقدر منتظر هستیم و نمره انتظار ما چند است...

رهگذر