سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
الگو بودن را تمرین کنیم
احتمالا شما هم تابه حال ندیده یا نشنیده اید که عکس و تصویر دانشمندان، هنرمندان و قهرمانان و سایر نخبگان و حتی اسطوره های تاریخی ایران بر روی لباس و سایر ملزومات مردم کشورهای غربی نقش بسته باشد، اما آیا تا به حال از خود پرسیده اید که چرا علی رغم بی توجهی غربی ها به این موضوع، برخی از ما ساده لوحانه و به طور کاملا رایگان و بی هیچ جیره و مواجبی، حاضر می شویم شان و منزلت خود را در حد تابلوهای سیار تبلیغاتی برای معرفی هنرپیشگان فاسد، ورزشکاران معلوم الحال، سیستم ماشینی و شعائر غیراخلاقی بیگانگان تنزل دهیم؟
تردید نیست که این نگاه شامل همه مردم و شخصیتهای علمی و فرهنگی غربی و شرقی نمی شود و انسانهای قابل احترام فراوانی را نیز می توان در دیگر کشورها حتی در آمریکا جست وجو نمود، اما تا چه زمان باید نخبگان و شخصیتهای برجسته علمی، ادبی، دینی، هنری، ورزشی و تاریخی یا شعائر و نمادهای ایرانی اسلامی در گمنامی و مهجوریت به سر ببرند؟ آیا سرقت نام و عنوان دانشمندان و سایر افتخارات فرهنگی و تاریخی سرزمین کهن ایران که در سالهای اخیر توسط سایر کشورها رایج شده، نتیجه کم لطفی و بی توجهی ما به داشته های غنی و ارزشمند این سرزمین نیست؟
چه عاملی باعث شده که فرهنگ غنی و کهن ایرانی اسلامی که سرشار از شعائر ارزشی و نمادهای هنری و دانشمندان و شعرا و نویسندگان مختلف و هزاران اسوه ایثار و شهادت است، نزد دست اندرکاران بخش فرهنگی و هنری ما رنگ باخته و به فراموشی سپرده شود و طراح و تولید کننده یا خریدار و مصرف کننده ایرانی، هنر و سرمایه مادی و معنوی خود را در خدمت چهره پردازی شخصیتهای دروغین و معرفی و ترویج فرهنگ فاسد غرب قرار دهد؟ برای جابه جایی این معادله و جایگزینی عزت نفس و غیرت و خودباوری به جای، خودکم بینی و غفلت، از کی و کجا باید شروع کرد؟ آیا وقت آن نرسیده تا با عمل واقعی به ارزشهای برتر ایرانی و اسلامی، به جای آنکه دیگران الگوی ما باشند، خود به الگویی برای دیگران تبدیل شویم؟
به یاد داشته باشیم که تقلید کردن فی نفسه امری مذموم و ناپسند نیست، اما اولا تقلید در هر مورد و هر موضوعی جایز نیست و ثانیاً فراگیر شدن تقلید کورکورانه، می تواند منجر به نابودی ارزشهای اصیل ایرانی اسلامی و حتی حذف هویت ملی گردیده و در نهایت بهای سنگینی را به فرهنگ غنی و دیرین کشور تحمیل نماید. بنابراین برای رسیدن به این هدف یعنی الگوسازی و الگوپروری باید قلبا و عملا بپذیریم که ما در این عرصه نیز همچون سایر عرصه ها می توانیم، الگوی دیگران باشیم، مشروط بر اینکه بیش از پیش به ارزشهای دینی و اجتماعی خود احترام بگذاریم و توانمندیهای خویش را باور کرده و به جای الگوپذیری محض، برای الگو شدن تمرین کنیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست