دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

پشت میز کارتان غذا نخورید


پشت میز کارتان غذا نخورید

متاسفانه به دلیل ماشینی‌شدن زندگی و شرایطی که پیش آمده، برخی از افراد، به‌خصوص آقایان، مجبور هستند که غذایشان را پشت میز کار خود میل کنند. این کار به چند دلیل، از نظر متخصصان …

متاسفانه به دلیل ماشینی‌شدن زندگی و شرایطی که پیش آمده، برخی از افراد، به‌خصوص آقایان، مجبور هستند که غذایشان را پشت میز کار خود میل کنند. این کار به چند دلیل، از نظر متخصصان تغذیه، اصلا کار درستی نیست...

اول اینکه میز کار، بسیار آلوده و پر از اشیا و حتی کاغذهای کثیف است. آلودگی‌های میکروبی روی میز کار می‌توانند به راحتی به غذایی که فرد در حال خوردن آن است، انتقال پیدا کنند و باعث ابتلای او به بیماری شوند.

دوم اینکه، فردی که پشت میز کارش غذا می‌خورد، دغدغه اصلی‌اش کار است؛ نه غذا خوردن. یعنی ممکن است در طول صرف ناهار مجبور شود، کاری برای همکار یا ارباب رجوع‌اش هم انجام بدهد و ذهنش از غذا خوردن منحرف شود. چنین مساله‌ای می‌تواند لذتی که ما هنگام غذا خوردن می‌بریم را از ما بگیرد و به نوعی بی‌تفاوتی نسبت به غذایی که می‌خوریم، مبتلا شویم.

سوم اینکه اگر ما پشت میز کارمان غذا بخوریم و متوجه چیزی که می‌خوریم نباشیم، ممکن است پرخوری کنیم و به این ترتیب، بعد از مدت کوتاهی دچار اضافه وزن بشویم. ابتلا به اضافه وزن هم که همه چیز برایمان به ارمغان می‌آورد؛ از فشار خون و زانودرد گرفته تا چربی خون بالا و ناراحتی‌های قلبی.

چهارم اینکه ممکن است غذا خوردن همراه با کار کردن، باعث بدخوری ما هم بشود. یعنی ما ناخودآگاه، از مقدار بیشتری نمک استفاده کنیم یا کلی کره روی برنجمان آب کنیم و اصلا متوجه این کار نباشیم و به همین دلیل به هزار و یک بیماری مبتلا شویم و ندانیم که ریشه آنها کجاست!

بنابراین به همه افراد شاغل توصیه می‌کنم برای صرف غذا، به سالن غذاخوری محل کارشان مراجعه کنند تا از آلودگی‌های محیطی به دور باشند و حتی اگر ۱۵ دقیقه غذا خوردنشان طول می‌کشد، آن ۱۵ دقیقه را هم با آرامش و در محیطی مناسب به خوردن غذایشان بپردازند تا از شر مشکلاتی که به آنها اشاره کردیم، در امان بمانند.

دکتر سیدعلی کشاورز

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران