جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
فاصله ۲ ساعته بین افطار و شام برای سلامتی گوارش
یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: برای جلوگیری از بیماریهای شایع گوارشی مانند رفلاکس باید بین افطار و شام دو ساعت فاصله باشد.
دکتر حسین خدمت دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله در گفت وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» ، با بیان این که زخم معده و اثنی عشر یکی از بیماریهای شایع گوارشی است که حدود ده درصد افراد به آن مبتلا هستند، افزود: به این بیماران توصیه میشود که چنانچه در آندوسکوپی اخیر خود زخم معدهشان بزرگ و فعال شده، نباید در سال جاری روزه بگیرند، زیرا این افراد یک دوره ۲ تا ۳ ماهه دستور مصرف دارو دارند و از نظر غذایی باید مراقبتهایی را انجام دهند.
▪ وی در ادامه اظهار کرد: افرادی که سابقه زخم معده داشته اما بیماری آنها ترمیم و درمان شده و در حال حاضر مشکلی ندارند، توانایی روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان را دارند.
▪ دکتر خدمت تصریح کرد: افرادی که سابقه زخم اثنی عشر و معده داشته و درمان شدهاند، اما در حال حاضر علایم این دو بیماری وجود دارد، توصیه میشود با مشورت پزشک معالج با مصرف داروهای خاص اقدام به روزه گرفتن کنند.
وی با بیان این که حدود ۱۰ درصد افراد به بیماری رفلاکس مبتلا هستند، یادآور شد: چنانچه در این بیماران توصیههای گفته شده، رعایت شود، امکان روزه گرفتن وجود دارد اما در غیر این صورت روزه داری دراین بیماران اثر منفی به دنبال خواهد داشت. همچنین بیماران مبتلا به رفلاکس برای روزهداری مشکلی ندارند اما در زمان افطار نباید مایعات و شربتهای شیرین را یکباره به مقدار زیاد و یا حتی مواد غذایی پرچرب و محرک را با حجم زیاد مصرف کنند.
این فوق تخصص گوارش و کبد به افرادی عادی و بیماران گوارشی توصیه کرد: از زمان افطار تا دو ساعت قبل از خواب، باید مواد غذایی به مرور مصرف شود تا هیچ مشکلی برای آنها بروز نکند. به طوری که ابتدا افطار سادهای مصرف شده و سپس با فاصله دو ساعته شام به طور کامل صرف شود.
وی با بیان این که چنانچه حجم زیاد مواد غذایی و نوشیدنی در فاصله زمانی کوتاه مصرف نشود، روزه داری برای بیماران مبتلا به رفلاکس بسیار مفید است، گفت: اما هنگامی که بیماران مبتلا به رفلاکس بعد از ۱۰ ساعت روزه داری، شروع به مصرف حجم زیاد مواد غذایی و نوشیدنی میکنند، در طول روز معدهشان ترش کرده و علایم بیماری تشدید میشود.
دکترخدمت خاطرنشان کرد: چنانچه هنگام افطار حجم زیاد مواد غذایی استفاده شود، در نتیجه معده بزرگ میشود و به دریچه ورودی معده که ناحیه اتصال به مری است، آسیب وارد شده و کارایی خود را از دست میدهد.
از این رو تصور بر آن است که روزهداری باعث بروز چنین مشکلاتی شده، در صورتی که این روش غلط افطار در روزه داری به شمار میرود.
▪ وی تصریح کرد: بزرگ شدن معده، خون رسانی به احشا بدن و تنفس را دچار مشکل میکند، بنابراین عملکرد سیستم گوارش دچار اختلال میشود.
دکترخدمت مصرف یک فنجان آب جوش و چند خرما را بهترین روش برای افطار روزه داران عنوان کرد و گفت: از نان و پنیر به مقدار کم همراه با میوه و سبزی تازه نیز میتوان استفاده کرد. همچنین بدترین ماده غذایی برای افطار مواد بسیار شیرین و مصرف یکباره مواد غذایی پرچرب و پرادویه با حجم زیاد است.
وی خاطرنشان کرد: زولبیا و بامیهای که به شکل عادی در سطح شهر دیده میشود از جمله موادغذایی هستند که باید از مصرف آنها پرهیز کرد زیرا جزو مواد محرک و تشدید کننده علایم بیماری به شمار میروند.
دکتر خدمت در پایان توصیه کرد: باید افراد روزه دار با حوصله و به تدریج و با زمان بندی مشخص افطار کنند و نکتهای که نباید فراموش کرد مصرف سحری به طور کامل است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست