پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

استفاده یا سوءاستفاده از اینترنت


استفاده یا سوءاستفاده از اینترنت

اینترنت در سال‌های اخیر به عنوان ابزار کار برای بیشتر گروه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای دانش‌آموزان و دانشجویان به عنوان وسیله‌ای برای تحقیق و یافتن پروژه‌های مورد …

اینترنت در سال‌های اخیر به عنوان ابزار کار برای بیشتر گروه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای دانش‌آموزان و دانشجویان به عنوان وسیله‌ای برای تحقیق و یافتن پروژه‌های مورد نظر، برای افراد شاغل به عنوان ابزار بایگانی اطلاعات و دسته‌بندی امور مالی و برنامه‌ریزی و حتی ساخت و تغییرات عکس و فیلم و... در ضمن برای سرگرمی افراد و بازی‌ها و دریافت و ارسال نامه‌های الکترونیکی و اطلاع از احوال دوستان و آشنایان از راه دور نیز کاربرد دارد. اما همگام با رشد سازنده فناوری افراد سودجو نیز به دنبال راه‌هایی برای کلاهبرداری و فریب افراد جهت اخذ وجه یا ایجاد اختلال در کارهایشان هستند. یکی از کارشناسان معتقد است؛ افراد سودجو، از طریق اینترنت براحتی کلاهبرداری می‌کنند؛ زیرا این کار نیاز به ابزار و تلاش زیادی ندارد و فرد بدون این‌که حتی از اتاقش در منزل خارج شود، می‌تواند از مردم پول بگیرد یا برایشان ایجاد مزاحمت کند.

جرایم اینترنتی به طیف وسیعی از سوءاستفاده‌های اینترنتی که آنلاین صورت می‌‌گیرد، اطلاق می‌شود و آنها را به گروه‌های زیر تقسیم می‌کنند: کلاهبرداری اینترنتی، ارسال اسپم یا ایمیل‌های بی‌ارزش، ویروس‌ها ، هک کردن و پخش یا ارسال تصاویر غیراخلاقی به منظور بی‌آبرو کردن افراد. فقط در سال ۲۰۰۸ در کشور آمریکا بیش از ۲۷۵ هزار و ۲۸۴ مورد شکایت قانونی درخصوص جرایم اینترنتی به ثبت رسیده و این رقم در مقایسه با سال ۲۰۰۷ حدود ۱/۳۳ درصد افزایش داشته است. بیش از ۸ درصد شکایات نیز در ارتباط با کلاهبرداری با استفاده از کارت‌های اعتباری در خرید‌ها یا پرداخت‌های اینترنتی است. یکی از مهم‌ترین گزارش‌های به ثبت رسیده در آمریکا در مورد حراج‌های اینترنتی است که جنس به نمایش گذاشته شده همسطح قیمت آن نیست و پس از پرداخت اینترنتی، دیگر امکان بازگشت پول وجود ندارد.

در انگلستان نیز در سال گذشته خسارات مالی ناشی از جرایم اینترنتی به ۲۱۲ میلیون پوند در سال ۲۰۰۶ رسیده که ۱۶ درصد بیشتر از سال ۲۰۰۵ بوده است.

۹/۴۴ درصد شکایات مردم در مورد این گونه خریدهاست. ۱۹ درصد شکایات در مورد خرید‌های اینترنتی و عدم تحویل کالا به خریدار است. ۹/۴ درصد موارد نیز مربوط به کارت‌های اعتباری است.

به طور کلی در سال ۲۰۰۵ یکی از کشورهایی که بیشترین جرایم اینترنتی را داشته، آمریکا بوده است. از جمله برجسته‌ترین موارد درخصوص جرایم اینترنتی، موارد زیر است:

-‌ در حال حاضر بیش از ۲۰ درصد سازمان‌ها و شرکت‌ها، چندین مورد از حملات کلاهبرداران اینترنتی را تجربه کرده‌اند و به همین دلیل حدود ۹ مورد از هر ۱۰ شرکت یا سازمان، از خدمات امنیتی استفاده می‌کنند.

- ویروس‌ها حدود ۷/۸۳ درصد و اسپای‌ور‌ها در حدود ۵/۷۹ درصد مشکلات را برای سیستم‌های اینترنتی ایجاد می‌کنند و یک مورد از هر ۵ سازمان یا شرکت با برنامه‌های امنیتی و اسکن‌های رایانه‌ای را ویروس‌یابی کرده‌اند.

- حدود ۶۴ درصد از مشکلات مربوط به خسارات مالی ناشی از عملکرد ویروس‌ها و یا اختلالات اینترنتی است که از ۱۲ تا ۳۲ میلیون دلار برآورد شده است.

- منشأ مشکلات ناشی از حملات اینترنتی عموما از جانب ۳۶ کشور است و آمریکا با ۱/۲۶ درصد و چین با ۹/۲۳ درصد در صدر جدول قرار دارند و نیمی از حملات هکرها مربوط به این دو کشور است.

- در حال حاضر اکثر شرکت‌ها و سازمان‌ها و حتی رایانه‌های خانگی به برنامه‌های ویروس‌یاب و نرم‌افزارهای امنیتی مجهزند؛ اما تکنیک‌های امنیتی مانند بیومتریک و کارت‌های هوشمند، تنها در ۴ تا ۷ درصد موارد مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ضمن در ۴۴ درصد موارد نیز سازمان‌ها و شرکت‌ها خواستار سیستم امنیت درون‌سازمانی هستند تا از داخل خودسازمان اقدام به حمله نشود.

- مساله قابل ملاحظه این است که تنها در ۹ درصد موارد حملات هکرها و یا وقفه و کلاهبرداری‌های اینترنتی به مراجع قضایی اطلاع داده می‌شود؛ زیرا بسیاری افراد بر این باورند که دستگاه‌های مربوط قادر به انجام کار چندانی در این خصوص نیستند.

بررسی‌ها نشان داده متاسفانه حدود ۴۰ درصد از کاربران رایانه اطلاعات دقیق و جامعی در زمینه کار کردن با اینترنت ندارند و در بسیاری شرایط، موجب سوءاستفاده افراد خاطی می‌شوند. به منظور کاهش میزان خطر، بهتر است افراد به صورت آنلاین از سایت‌هایی که نمی‌شناسند، کمتر خرید کنند.

مترجم: سحر کمالی‌نفر / منبع: CNN