دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
راهنمای خرید نت بوک ها
نتبوکها ونوتبوکها با یکدیگر تفاوت دارند. نتبوکها (Netbook) وزن کمتری دارند و اندازه آنها کوچکتر از لپتاپها است. البته قدرت پردازش پایینتری هم دارند اما به خوبی از عهده کارهای روزمره مانند گشت و گذار در وب، کار با نرمافزارهای اداری و متنی برمیآیند ضمن اینکه قدرت پردازش فایلهای ویدیویی و صوتی را دارند و تقریبا میتوان گفت هر آنچه که از یک لپتاپ متوسط انتظار دارید نتبوکها نیز همان کار را انجام میدهد. با این حال اگر قصد بازی داشته باشید یا بخواهید پردازشهای سنگین را انجام دهید نتبوک گزینه مناسبی نیست. این محصولات تنوع مناسبی در بازار دارند و میتوان گفت برای هرنوع سلیقهای یک مدل در بازار پیدا خواهید کرد. این تنوع باعث شده تا انتخاب از نظر مشخصات فنی کمی دشوار شود. در این مطلب نکاتی را که باید در مورد نتبوکها بدانید اشاره خواهیم کرد و برخی موارد مانند طراحی محصول را که سلیقهای هستند به خود شما واگذار میکنیم.
نتبوکها از پردازندههایی به نام اتم استفاده میکنند. این پردازندهها مصرف بسیار پایینی دارند و فرکانس آنها معمولا بین ۶/۱ تا ۸/۱ گیگاهرتز است. مشکل اینجا است که تا کنون سه نسل مختلف از اتمها تولید شده و همگی هم در این فرکانس اجرا میشوند اما از نظر مشخصات و توان پردازش با یکدیگر تفاوت دارند. یکی دیگر از مشخصاتی که درمورد پردازنده نتبوک باید به آن توجه کنید تعداد هستهها هستند. برخی مدلها یک هسته و برخی دیگر دو هسته دارند. هرچقدر تعداد هستهها بیشتر باشد تعداد دستورالعملهای بیشتری را به صورت همزمان اجرا میکند و مناسبتر است ضمن اینکه اختلاف مدلهای یک و دوهستهای چندان زیاد نیست و بهتر است که به دنبال مدلهایی دوهستهای باشید. البته تنوع این مدلها کمتر است و شاید لازم باشد از برخی مشخصات دیگر چشمپوشی کنید. هسته گرافیکی نیز درون پردازنده قرار دارد و پردازشهای گرافیکی را انجام میدهد. یکی از مهمترین تفاوتها بین مدلهای جدید و قدیمی در نوع هسته گرافیکی و قدرت آن است.
آخرین نسل از اتمها مدلهایی به نام N۲۶۰۰ و N۲۸۰۰ هستند که تا اواسط پاییز وارد بازار میشوند و هنوز موجود نیستند. اگر قصد خرید طی سه ماه آینده را دارید تا آمدن این پردازندهها صبر کنید ولی تا پیش از آن میتوانید به سراغ نتبوکهایی بروید که دارای پردازندههای سری N۵xx هستند. به عنوان مثال پردازنده N۵۵۰ مدل مناسبی است. اگر نتبوکی با پردازنده دوهستهای پیدا نکردید و یا طراحی آن با خواستههای شما سازگار نبوید میتوانید به سراغ مدلهایی بروید که از سری N۴xx هستند. در این سری مدل N۴۷۵ بهترین پردازنده است و بعد از آن هم مدل N۴۵۵ پردازنده مناسبی است. به عنوان آخرین نکته درمورد پردازندههای اتم باید گفت نت بوکهایی که دارای پردازنده N۲۸۰ و N۲۷۰ هستند قدیمی محسوب میشوند و از رده خارج هستند. پس به دنبال این مدلها نباشید.
مانند سایر رایانههای حافطه نتبوک هرچقدر بیشتر باشد کارآیی بهتری خواهد داشت ولی معمولا محدودیتهای بیشتری نسبت به دسکتاپها و لپتاپها متوجه نتبوکها است. زیرا در آنها اغلب از یک ماژول رم استفاده میشود و کل ظرفیت محدود به همان یک ماژول است. در میان مدلهای مطرح، دو ظرفیت یک و دو گیگابایتی برای نتبوکها وجود دارد که بدیهی است ظرفیت دو گیگابایتی کارآیی بهتری خواهد داشت. نکته دیگری که باید در مورد حافظه نتبوکها مورد توجه قرارگیرد نوع رم آنها است. رم در نتبوکها میتواند از نوع DDR۲ یا DDR۳ باشد. رمهای DDR۳ دارای فرکانس بالاتری هستند (این مورد ارتباطی به ظرفیت ندارد) که باعث میشود سرعت انتقال دادهها و پهنای باند در آنها بیشتر باشد. بنابراین در مقایسه با یک نتبوک با رم DDR۲ کارآیی بهتری خواهند داشت. مشخصات رمها توسط پردازنده تعیین و کنترل میشود اگر پردازندههای مدل N۴۷۵ یا N۴۵۵ در نتبوک استفاده شود این مدلها با رمهای DDR۳ سازگار هستند ولی پردازندههای مدل N۴۷۰ و N۴۵۰ فقط از رمهای DDR۲ پشتیبانی میکنند.
صفحه نمایش یکی دیگر از مشخصات مهم در نتبوکها است. اغلب نتبوکها صفحه نمایش ۱۰ اینچی دارند ولی برخی مدلها دارای نمایشگر ۹ اینچی یا ۱۲ اینچی هستند. نمایشگر ۱۲ اینچی فضای بیشتری برای مشاهده تصاویر در اختیار شما قرار میدهد و کار کردن با آن سادهتر است با این حال این صفحه نمایش باعث افزایش اندازه دستگاه میشود و ممکن است اندکی وزن آن را افزایش دهد. این مورد را باید با کاربردهایی که از دستگاه انتظار دارید هماهنگ کنید. همین موضوع را در مورد نمایشگرهای ۹ اینچی هم میتوان گفت. آنها کوچکتر و ظریفتر هستند ولی برای کار در مدت طولانی خستهکننده خواهند بود.
وضوح تصویر با دو عدد در کنار هم نمایش داده میشود و هرچقد بیشتر باشد میتواند جزییات بیشتری را نمایش دهد. البته دقتهای بالا هم ممکن است باعث ریز دیده شدن بخشهای مختلف تصویر شوند. وضوح ۱۳۶۶? ۷۶۸ برای نتبوکها مناسب است. در این دقت تصویر میتوانید فیلمها را با جزییات کامل مشاهده کنید. یکی دیگر از مشخصاتی که برای نمایشگرها میتواند اولویت داشته باشد فناوری نوردهی آنها است. در نمایشگرهای جدید، نور پسزمینه از نوع LED است که باعث میشود کنتراست بهتری ایجاد شود ضمن اینکه مصرف انرژی آن پایینتر از مدلهای قبلی است. البته این روش هنوز در تمام نت بوکها استفاده نمیشود و مدلهای زیادی وجود دارند که از روش نوردهی یکنواخت فلورسنت استفاده میکنند. توجه داشته باشید این فناوری ارتباطی با LCD ندارد و هر دو گروه مجهز به نمایشگر کریستال مایع هستند.
یکی دیگر از نکاتی که در مورد نتبوکها اهمیت دارد تعداد و نوع پورتهای جانبی آنها است. به عنوان مثال اگر تعداد درگاه USB کم باشد به این معنی است که از لوازم جانبی کمتری میتوانید بهطور مستقیم استفاده کنید و لازم است که یک هاب هم همراه داشته باشید.
معمولا از سه درگاه USB در نتبوکها استفاده میشود. خروجی تصویری نیز یکی دیگر از ویژگیهای نتبوکها است. در این محصولات دو نوع خروجی بیشتر کاربرد دارد.
اول خروجی VGA که یک کانکتور با ۱۵ پین است و معمولا به رنگ آبی است. از این طریق میتوانید انواع مانیتورها را به نتبوک وصل کنید. درگاه دیگر HDMI نام دارد که اغلب برای خروجی تلویزیون استفاده میشود. البته برخی مانیتورها نیز مجهز به این درگاه هستند.
نتبوکها دارای مودم نیستند و این موضوع برای محصولات جدید یک ضعف محسوب میشود زیرا مودمهای دایالآپ که کانکتور تلفن به آنها متصل میشود مدتها است که منسوخ شدهاند و در هیچکدام از محصولات جدید استفاده نمیشوند. این مورد فقط مختص نتبوکها نیست و در لپتاپها نیز این پورتها را نخواهید دید. برخی موارد دیگر نیز میتوانند از امتیازات یک نتبوک باشند. به عنوان مثال وزن پایین، وجود بلوتوث، شبکه وایرلس با قابلیت پشتیبانی از استاندارد ۸۰۲.۱۱n، فریم باریک برای نمایشگر، صفحه لمسی بزرگ و کلیدهای مستقل برای تایپ آسان از جمله این موارد هستند.
بابک نقاش
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست