شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

دیدار با پسران صحرا


دیدار با پسران صحرا

بعد از پایان المپیک ۲۰۰۸ پکن و ناکامی کاروان ورزشی ایران در این رقابت‌ها، شاید پیروزی بر عربستان در رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی، مرهمی هر چند کوچک بر …

بعد از پایان المپیک ۲۰۰۸ پکن و ناکامی کاروان ورزشی ایران در این رقابت‌ها، شاید پیروزی بر عربستان در رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی، مرهمی هر چند کوچک بر زخم‌های ورزش ایران و هواداران باشد.

تیم ملی فوتبال ایران روز شنبه در دیدارهای انتخابی جام جهانی در برابر تیم ملی فوتبال عربستان قرار می‌گیرد. مسابقه‌ای که با توجه به رویارویی‌های پیشین دو تیم و افتخارات آنها در قاره پهناور آسیا، بسیار دشوار و نفس‌گیر خواهد بود.

دو تیم ایران و عربستان بارها، چه در سطح باشگاهی و چه ملی، در رده‌های سنی مختلف با یکدیگر روبه‌رو شده‌اند. با این حال دو تیم برای حضور در جام‌جهانی تاکنون هفت بار در مرحله مقدماتی جام جهانی در برابر یکدیگر قرار گرفته‌اند که حاصل آن سه پیروزی، ۲ تساوی و ۲ شکست برای تیم ملی فوتبال ایران بوده است.

تیم ملی آخرین بار در مرحله مقدماتی جام‌جهانی و در سال ۸۰ در برابر تیم ملی عربستان قرار گرفت که دیدار رفت با برتری ۲ بر صفر ایران همراه بود و دیدار برگشت نیز با تساوی دو تیم پایان پذیرفت.

با این حال اکنون رویارویی دو تیم را می‌توان دیداری متفاوت برشمرد. دو تیم نسبت به گذشته و رقابت‌های انتخابی گذشته با تغییر نسل مواجه شده‌اند. در ترکیب تیم ایران دیگر خبری از علی‌دایی، کریم باقری، مهدی مهدوی‌کیا، خداداد عزیزی و... نیست. عربستانی‌ها نیز ستاره‌های بزرگی چون محمد‌الدعایه، سامی الجابر و.. را ندارند. شاید به همین دلیل هر دو تیم در مرحله اول این رقابت‌ها با اندکی تزلزل روبه‌روی حریفان قرار گرفتند.با این حال رویارویی تیم ایران با فوتبال عربستان، که به پسران صحرا معروف شده‌اند، جدال دو مدعی‌ اصلی صعود از این گروه برای جام‌جهانی خواهد بود.

آشنایی با فوتبال عربستان

فوتبال عربستان به موفقیت‌های زیادی در سطح بین‌المللی و آسیا دست یافته است. آنها سه بار قهرمان جام خلیج‌فارس شده‌اند و از سال ۱۹۸۴ تا ۲۰۰۰ همواره در فینال مسابقه‌های جام ملت‌های آسیا حاضر بودند وفقط یک بار در سال ۲۰۰۴ برمی‌گردد که در مرحله مقدماتی حذف شدند.

عربستان سعودی در مجموع ۵ بار به فینال این بازی‌ها رسید و سه بار آن را در سال‌های ۱۹۸۴، ۱۹۸۸ و ۱۹۹۶ فتح کرده است.

عربستانی‌ها چهار بار در سال‌های ۱۹۹۴، ۱۹۹۸، ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ به جام‌جهانی راه یافته‌اند، اما بزرگ ترین موفقیت آنها فتح مسابقه های زیر ۱۷ سال فیفا در سال ۱۹۸۹ است که با شکست اسکاتلند در فینال به دست آمد و اولین قهرمانی آسیا در سطح جهانی بود. با توجه به این موفقیت‌ها نباید تعجب کرد که فوتبال ورزش اول عربستان باشد.

بنابر آمار نام ۱۶۱۶۰ بازیکن حرفه ای فوتبال در عربستان ثبت شده است؛ ضمن آنکه این کشور ۲۶۰ مربی ، ۵۳۱ داور و ۱۰ داور بین‌المللی فعال دارد.

علی کهن‌نسب