چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
روزی که این سبزی ها به خانه شما بیایند
اگر امروز، دقیقا همین امروز قصد دارید برای خرید ماهانه یا هفتگی به فروشگاه بروید بهتر است ابتدا این مطلب را تا انتها بخوانید و بعد با ایجاد چند تغییر جزیی در فهرست خرید خود از خانه خارج شوید. همانطور که میدانید این روزها انواع و اقسام بیماریهای عجیب این روزها به?وجود آمده و افراد را گرفتار خود کرده است. سرطان که روزگاری حتی اسمش هم برای همه وحشتناک بود گویی به یک بیماری معمولی تبدیل شده که البته آخرش معلوم نیست...
با همه این احوال شک نکنید راه پیشگیری همیشه هموار است و فقط کافی است به برنامه زندگیتان بهخصوص برنامه غذاییتان نظم مشخصی بدهید. در همین راستا حتما بارها شنیده و البته خواندهاید که سبزیها بهعنوان منابع غنی از آنتیاکسیدان چطور میتوانند در برابر انواع این بیماریهای آزاردهنده از سلامت شما محافظت کنند. اتفاقا در این مطلب به همین موضوع پرداختهایم و با معرفی ۱۰ نوع از بهترین و دم دستترین سبزیها شما را راهنمایی میکنیم تا گام موثری برای حفظ سلامت خود و خانوادهتان بردارید. پس قبل از خرید، اندکی تامل کنید و بعد با فراغبال بیشتری به قصد خرید از خانه بیرون بروید.
● پیاز، بدبوی خوشاقبال!
پیاز به این دلیل یک نوع سبزی خوشاقبال محسوب میشود که با وجود بوی ناخوشایندش جای ثابتی در برنامه غذایی افراد دارد. بنابراین همه چه خوششان بیاید و چه نه، این نوع از سبزی را نوشجان میکنند. اما بد نیست درباره پیاز بیشتر بدانید. اگر پیاز را خام مصرف کنید باید بدانید بیشترین میزان آنتیاکسیدان را که میتواند در یک جنگ تمامعیار سرطان را شکست دهد به بدن خود رساندهاید. طبخ پیاز روی حرارت زیاد باعث میشود بیشتر خواص شیمیایی این ماده خوراکی از بین برود. غافل از اینکه این خواص میتوانند از سرطان ریه و پروستات جلوگیری کنند. ترکیب پیاز خام و گوجهفرنگی که اتفاقا در سالاد شیرازی ما ایرانیها ترکیب آشنا و خوشمزهای است، میتواند در تثبیت قندخون در شرایط طبیعی موثر واقع شود بهخصوص با چند قطره لیموی تازه.
● ذرت، محبوب همیشگی!
ذرتمکزیکی یا ذرتی که روی آتش زغالهای داغ کباب میشود تفاوتی ندارد، فقط مطمئن شوید ذرت را پخته مصرف میکنید! تحقیقات منتشرشده در مجله غذاهای کشاورزی و شیمی نشان داده است ذرت هر چقدر بیشتر پخته شود آنتیاکسیدانی که از آن نصیب بدن خواهد شد هم بیشتر خواهد بود. بهخصوص آنتیاکسیدانی به نام لوتئین که در افراد پا به سن گذاشته مانع مشکلهای جدی بینایی بهخصوص نابینایی خواهد شد. پس یادتان نرود ذرت را کاملا پخته میل کنید؛ به همین سادگی.
● لوبیایسبز، لوبیای سحرآمیز!
ریزه میزه اما نیرومند. اینها بارزترین ویژگیهای لوبیایسبزی هستند که بیشتر اوقات بدون اینکه توجهی به تواناییهایش بکنید آن را در غذا استفاده میکنید. تحقیقات منتشرشده در مجله بینالمللی سرطان نشان میدهد مصرف روزانه لوبیایسبز خطر ابتلا به سرطان شکم و معده را به حداقل میرساند، بهخصوص اگر آن را همراه حبوبات میل کنید، فواید آن بیشتر هم خواهد شد.
● کلم، رفیق شفیق کاهو!
سبزیهایی با برگهای سبز، بهخصوص آنهایی که برگهای پیچ?در?پیچ دارند، منابع غنی ویتامینC هستند. این ویتامین وقتی به شکل منظم به بدن برسد با کاهش کلسترول بد خون (LDL ) مانع بروز بیماریهای قلبی میشود. با این اوصاف سبزیهای سبز بهخصوص کلم را از پای سفره خود جمع نکنید و اتفاقا مصرف بیشتر آن را در دستور کارتان بگذارید.
● فلفل قرمز دلمهای، مهمان سفره!
یک فلفل دلمهای قرمز متوسط فقط ۳۲ کالری دارد. بنابراین اگر جزو آن گروه افرادی هستید که مرتب کالریهایی را که وارد بدنتان میشوند محاسبه میکنید از بابت این نوع سبزیها نگران نباشید. با این حال فلفل دلمهای قرمز با وجود چنین کالری کمی منبع قوی و غنی از ویتامین C است بهطوری که اگر این ماده غذایی را روزانه مصرف کنید تقریبا ۱۵۰درصد از نیاز روزانهتان را به این ویتامین تامین کردهاید. ضمنا مصرف روزانه این ماده خوراکی باعث میشود خطر تصلب شرایین از شما دور شود. فراموش نکنید تصلب شرایین در نهایت میتواند باعث بروز بیماریهای قلبی شود.
● جوانهگندم، جوانه زندگی!
به ظاهر ظریفش نگاه نکنید چون منبع غنی از بتاکاروتن است. نوعی آنتیاکسیدان که از افراد در برابر سرطان ریه محافظت میکند و سلامت پوست، مو، ناخن، لثه، غدد و دندانها را تضمین خواهد کرد. جوانهگندم مملو از ویتامین Eاست که به خودیخود مانع حملههای قلبی، گرفتگیهای عروقی و سرطان مثانه میشود.
● جوانه کلم، کوچک اما بزرگ!
این کلمها قبلا کمتر در فروشگاهها دیده میشد اما این روزها این کلمهای سبز رنگ کوچک که شمایل توپ مانندش بسیار جالب توجه است بیشتر از قبل به خانهها راه پیدا کرده است. این کلمها که انگار آنتیاکسیدانهای گلوله شده و توپ مانند هستند خطر رادیکالهای آزاد را که باعث بروز سرطان میشوند دفع میکنند. فقط یک دوم پیمانه از آنها بهطور روزانه ۸۰درصد از ویتامین C مورد نیاز بدنتان را تامین میکند. این کلم همچنین از شما در برابر حملههای قلبی محافظت خواهد کرد و البته مانع شکلگیری آب مروارید میشود.
● چغندر، مهمان زورکی!
چغندر سبزی خیلی محبوبی نیست اما آنقدر خواص مختلف دارد که از سر اجبار هم که شده برای خودش جایی در برنامه غذایی خانوادهها باز کرده است. این ماده غذایی را پخته بخورید یا خام خیلی تفاوت نمیکند. آنچه اهمیت دارد این است که چغندر یکی از منابع غنی آنتیاکسیدانهای ضدسرطان است و البته لوتئین هم که محافظی برای چشمهاست در این سبزی به فراوانی پیدا میشود. در ضمن یادتان باشد برگهای تیرهرنگ چغندر را دور نریزید چون مملو از موادمغذی ضروری برای بدن هستند.
● بروکلی، کلم باکلاس!
گفتن درباره خواص کلم بروکلی توضیح واضحات است اما تکرار همین واضحات هیچ ضرری نخواهد داشت. کلم بروکلی مملو از آنتیاکسیدانهای ضدسرطان است. تحقیقات ۱۰ ساله نشان داده مردانی که در هفته حداقل ۵ وعده سبزیهای سبز که اتفاقا کلم بروکلی هم یکی از آنهاست میل میکنند خیلی کمتر از آن عدهای که به ندرت سراغ این نوع از خوراکیها میروند به سرطان مثانه دچار شدهاند. از طعم و خواص بروکلی در هر غذایی که میتوانید لذت ببرید.
صنم بیاناتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست