چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مرد انتخاباتی رئیس جمهور
تصمیم سران اصولگرا، باعث شده است كه نزدیكترین فرد به احمدینژاد محور این گروه ۹ نفره قرار بگیرد و به كانون انتخاباتی اصولگرایان تبدیل شود؛ این فرد «صادق محصولی» عضو ارشد گروه ۹ نفره وحدتآفرین اصولگرایان است
احمدی نژاد:« وقتی پیشنهاد حضور در دولت را به آقای محصولی مطرح كردم، ابتدا امتناع كرد، بعد استخاره كرده و استخاره منفی آمد. اما بعد از درخواستهای من قبول كرد.»
«محمود احمدینژاد، صادق محصولی، غلامعلی حدادعادل، علی لاریجانی، علیاكبر ولایتی، محمدرضا باهنر، حبیبالله عسگراولادی، مهدی چمران، حسین فدایی، احمد توكلی، علیرضا زاكانی، محسن كوهكن، محمدرضا رحیمی، حیدر مصلحی و علی كردان» اسامی گروه ۱۵نفره اصولگرایان برای ایجاد ائتلاف یكپارچه در میان آنان جهت انتخابات مجلس هشتم هستند كه رئیسجمهور مبتكر تشكیل این گروه است.
«محمود احمدینژاد، صادق محصولی، غلامعلی حدادعادل، علی لاریجانی، علیاكبر ولایتی، محمدرضا باهنر، حبیبالله عسگراولادی، مهدی چمران، حسین فدایی، احمد توكلی، علیرضا زاكانی، محسن كوهكن، محمدرضا رحیمی، حیدر مصلحی و علی كردان» اسامی گروه ۱۵نفره اصولگرایان برای ایجاد ائتلاف یكپارچه در میان آنان جهت انتخابات مجلس هشتم هستند كه رئیسجمهور مبتكر تشكیل این گروه است.
مقدمات شكلگیری این گروه ۱۵نفره از اوایل فروردین امسال آغاز شد تا اصولگرایان در پایان سال پیروز میدان انتخابات مجلس باشند، اما هنوز یكی، دوماه از شكلگیری این گروه نگذشته بود كه تعداد اعضا كاهش یافتن و چندتن از اعضای ارشد گروه، مصلحت دیده شد كه دیگر در جلسات شركت نكنند.
در پی این اقدام، رئیسجمهور هم با این جمع خداحافظی كرد و ترجیح داد، دورادور فضای «ائتلاف یكپارچه میان اصولگرایان» را سرك بكشد. بنابراین تعداد جداشدگان از گروه ۱۵ نفره به ۶ نفر رسید كه آن افراد «حبیبالله عسگراولادی، علی لاریجانی، علیاكبر ولایتی، غلامعلی حدادعادل، مهدی چمران و محمود احمدینژاد» بودند.
در حال حاضر فقط ۹ نفر از ۱۵ نفر باقی ماندهاند و گروه مطلوب رئیسجمهور نام «گروه ۹ نفره» را بر خود برگزیده است. البته این دو خبر را سایتهای اینترنتی نزدیك به دولت چند باری به صورت ناقص وبا اشتباهات كوچك و بزرگ منتشر كردند، اما هیچگاه فعالان سیاسی اصولگرا حاضر نشدند در گفتوگو با سایتهای خبری آن را اعلام كنند.
با این حال از دلایل جدایی این ۶ نفر، حرف و حدیث بسیار است و هر كس دلیلی را بازگو میكند، اما گویی این برنامه برای پیدا كردن تاكتیك انتخابات دوره دوم شوراها یعنی حركت با «چراغ خاموش» و عدم حضور مهرههای شناختهشده در این انتخابات است یا این مقامهای عالیرتبه حكومتی به دلیل جایگاه خود در ساختار حكومت جمهوری اسلامی ایران تصمیم به این امر گرفتهاند.
به هر حال این تصمیم سران اصولگرا، باعث شده است كه نزدیكترین فرد به احمدینژاد محور این گروه ۹ نفره قرار بگیرد و به كانون انتخاباتی اصولگرایان تبدیل شود؛ این فرد «صادق محصولی» عضو ارشد گروه ۹ نفره وحدتآفرین اصولگرایان است. محصولی رفیق قدیمی احمدینژاد است.
او در اوایل انقلاب با احمدینژاد در «انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت» آشنا شد و پس از آن نیز كه جوانان عضو انجمنهای اسلامی سمتهای اجرایی را برعهده گرفتند، در غرب كشور همچون احمدینژاد در فرمانداری مشغول به فعالیت شد. همچنین زمانی كه جوانان انقلابی در ردههای نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفته بودند، محصولی به همراه احمدینژاد در سپاه فعالیت میكرد.
از این آشنایی و رفاقت دور، سالها گذشت و احمدینژاد به سراغ تدریس در دانشگاه علم و صنعت آمد و محصولی در كنار این كار، با خروج از سپاه، ساختوسازهای بزرگ را پیشه خود كرد. با انتخاب احمدینژاد به عنوان شهردار تهران گویا تقدیر بار دیگر این دو رفیق قدیمی را به یكدیگر نزدیك كرد و اینجا بود كه «محصولی» لابیگر احمدینژاد شد.
در آن زمان دولت با شهردارشدن «احمدینژاد» موافق نبود و عبدالواحد لاری، وزیر كشور وقت حاضر نشده بود، حكم او را امضا كند. این مخالفت دولت با احمدینژاد را نیز محمدرضا باهنر از قول علی یونسی، وزیر اطلاعات وقت در گذشته اعلام كرده بود.
به هر حال در پی این مشكل احمدینژاد، محصولی از راه رسید و «علیاكبر ولایتی» باجناق خود را راهی دفتر «موسویلاری» كرد تا با وساطت او حكم شهرداری تهران برای احمدینژاد امضا شود كه اینگونه شد. در آستانه انتخابات ریاستجمهوری دوره نهم، این مرد اقتصادی بار دیگر پای در میدان حمایت از احمدینژاد گذاشت و در پس پرده، رفیق قدیمی خود را تنها نگذاشت.
با رئیسجمهورشدن احمدینژاد، این بار زمان آن رسیده بود كه احمدینژاد به محصولی ادای دین كند و مهربانیهای او را با مهربانی پاسخ گوید.
● نامزد میلیاردر وزارت نفت
البته در آن زمان نامی از محصولی شنیده نشده بود، چراكه او همچون نزدیكان سیاسی احمدینژاد در شهرداری تهران، در معرض دید عموم نبود و در پس پرده با احمدینژاد رفاقت داشت، اما مدتی از ریاستجمهوری رفیق محصولی نگذشته بود كه «آفتاب از پشت ابر» بیرون آمد و محصولی در عرصه رسانهها نامش با هزاران سوال مطرح شد.
چرا كه رئیسجمهور او را پس از «علی سعیدلو» كه نتوانست رای اعتماد برای تصدی وزارت نفت را از مجلس كسب كند، جهت مدیریت این وزارتخانه به مجلس معرفی كرد و این ماجرا «پاشنه آشیل» او شد. زیرا او «مرد در سایه» بود و نباید نام او در رسانهها مطرح میشد.
محصولی سیاستمداری را در كمحرفی و پنهان شدن از دوربین و میكروفنهای خبرنگاران به خوبی بلد بود، اما در برابر چشمان عموم مردم نمیتوانست بازیگر باشد. به هر حال این تصمیم احمدینژاد بود؛ اگرچه محصولی با استخارهای در ابتدای امر مخالفت كرد، اما با اصرار رئیسجمهور راهی جز پذیرش نداشت.
احمدینژاد به زیبایی این صحنه را تعریف میكند: «وقتی پیشنهاد حضور در دولت را به آقای محصولی مطرح كردم، ابتدا امتناع كرد، بعد استخاره كرده و استخاره منفی آمد. اما بعد از درخواستهای من قبول كرد.» تفأل محصولی به استخاره بهدرستی پاسخ داده شده بود.
او اگر نامش برای وزارت نفت در میان نمایندگان شنیده نمیشد، رسانهها به مسائل و ویژگیهای او به عنوان «دستراست رئیسجمهور» پی نمیبردند و اصلاحطلبان و اصولگرایان او را به باد انتقاد نمیگرفتند و «سرمایهدار» بودنش را به رخش نمیكشیدند.
با اعلام نام محصولی در صدر نامه احمدینژاد به مجلس جهت معرفی وزرای باقیمانده كابینه نهم، تمام زندگی شخصیاش در میان گفتارها و اظهارات نمایندگان مجلس مطرح شد. محصولی كه پس از خروج از سپاه پاسداران در مدت ۱۰ سال توانسته بود با تلاش در حرفه «بساز و بفروش» میلیاردها تومان به دست آورد این تلاشش، مورد انتقاد اكثر نمایندگان مجلس قرار گرفت و ناآشنا بودن با نام این مساله را تشدید كرد.
الیاس نادران، عضو جمعیت ایثارگران و یكی از نمایندگان نزدیك به رئیسجمهور درباره نظرفراكسیون اصولگرایان مجلس در آن زمان گفت: «هنوز به جمعبندی مثبت نرسیدهایم.» «كوچكزاده» دیگر نماینده اصولگرای مجلس هم با وجود هواداری از رئیسجمهور در گفتوگو با خبرگزاری وابسته به بسیج دانشجویی اعلام كرد: «ما وزیر میلیاردر نمیخواهیم، زیرا معتقدیم وزیر میلیاردر نمیتواند هیچ نفعی به اقتصاد كشور برساند.»
همچنین غلامرضا مصباحیمقدم، عضو كمیسیون اقتصادی مجلس و سخنگوی جامعه روحانیت در گفتوگو با خبرنگاران پارلمانی مدعی شد: «محصولی نه با وزارت نفت تناسب دارد، نه با كابینه احمدینژاد.» در همین راستا، حسین آفریده، عضو فراكسیون اقلیت و شكراللهعطارزاده، عضو فراكسیون اكثریت و حامی احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری هم بر طبل «ناشناس بودن» او كوبیدند و گفتند: «او كاملا برای ما ناشناس است.»
در همین باره علی عسگری، نایبرئیس كمیسیون اصل ۹۰ مجلس به میدان اعلام نظر آمد و با نامیدن محصولی به عنوان «سردار میلیاردی» ادامه داد: «خانه كوچك و محقر احمدینژاد كه در فیلم تبلیغاتی او بود، با خانه بزرگ محصولی همخوانی ندارد.» البته عماد افروغ، رئیس كمیسیون فرهنگی وقت، پا را فراتر گذاشت و مدعی شد: «چگونه فردی با ثروت باد آورده و ناشی از تعاملات و ارتباطات خاص زمان مسوولیت خود، میتواند وزیری مناسب با كابینه عدالتخواه باشد...
امروز ثروت داشتن مسوولان یك جنبه منفی است و اگر یكی از مسوولان دارای ثروت و مال و منال باشد، از نظر مردم و مسوولان این امر منفی خواهد بود.» افروغ ادامه داد: «وزیری كه از راه بورسبازی و بسازوبفروشی به ثروتهای كلان رسیده است با این وزارتخانه ثروتمند [وزارت نفت] چه خواهد كرد؟» «محمد خوشچهره» دیگر نماینده همنظر با افروغ نیز بر این ادعا صحه گذاشت و گفت: «شائبه در حال حاضر این است كه این ثروتها (ثروت محصولی) در مسیرهای رانت روابط است.»
این ادعاها فقط به اظهارنظر نمایندگان محدود نشد، بلكه پروندهای را نیز در كمیسیون اصل ۹۰ مجلس علیه او مطرح كردند. علی عسگری، نایبرئیس این كمیسیون اعلام كرد: «به كمیسیون اصل ۹۰ گزارشهایی در خصوص محصولی قبل از معرفی ایشان به عنوان مدیر نفت ارسال شده و بعد از معرفی هم مطالبی رسیده است.»
حسین اسلامی، نماینده ساوه و عضو این كمیسیون در تشریح پرونده محصولی قبل از معرفی به مجلس گفت: «در راستای خرید و فروش زمین از املاك تملكی در زمان حضور محصولی در پست پیشین اتفاق افتاده كه این پرونده با حكم برائت قاضی مختومه اعلام شد و محصولی قصور و تقصیری نداشته است.» پس از این ادعا بود كه جمعی از نمایندگان استانهای جنوبی كشور همچون «سودانی» و «عطارزاده» به رئیسجمهور نامه نوشتند و خواستار پسگیری نظر خود درباره وزیر نفت شدن محصولی شدند.
نظر اصولگرایان به محصولی بهگونهای بود كه حتی «حسین شریعتمداری» هم در گفتوگو با روزنامه خود اعلام كرد: «مجلس طبق قانون عمل كند.» و «علیرضا ملكیان» دیگر مقام تحریریه این روزنامه گفت: «مجلس نباید به خاطر اینكه احساس نشود، بین مجلس و دولت اختلاف است، به مصلحتسنجی دست بزند.»
در نهایت درباره محصولی در فراكسیون اصولگرایان مجلس رایگیری شد و فقط محصولی ۳۵ رای مثبت از مجموع ۷۳ رای اصولگرایان را از آن خود كرد و در كمیسیون انرژی هم «آسمان همین رنگ بود» و محصولی از مجموع ۲۳ رای تنها ۸ رای مثبت را دریافت كرد.
بر مبنای این فضای مكدر در میان اصولگرایان نسبت به «محصولی»، قبل از روز رای اعتماد تلاش برخی نمایندگان حامی رئیسجمهور بر این شد كه احمدینژاد، نام محصولی را از اعضای معرفیشده به مجلس حذف كند. اینگونه بود كه «حسین اسلامی» نماینده اصولگرای مجلس گفت: «كسانی كه پشت پرده پیگیریكننده این پیشنهاد بودهاند، الان به فكر افتادهاند كه فرد دیگری را جایگزین كنند.»
فرید مدرسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست