دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

بيماري ديابت و ارتباط با ماه تولد كودكان


شهرزاد: دانشيار گروه غدد داخلي و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: بر اساس تحقيقات صورت گرفته در يك دوره ده ساله مشخص شد كودكاني كه دوران جنيني خود را در فصل پائيز و زمستان طي مي كنند و در فصل بهار به دنيا مي آيند بيشتر در معرض ابتلا ء به ديابت قرار دارند.

رحيم وكيلي روز دوشنبه علت اصلي بروز بيماري ديابت در كودكان متولد فصل بهار را ابتلاء مادرانشان به بيماريهاي ويروسي و عفوني در دوران بارداري عنوان كرد.

وي اظهار داشت: اين امر سبب تخريب سلولهاي پانكراس جنين و فعال شدن استعداد ابتلا به بيماري ديابت نوع اول در كودكان مي شوند.

وي بيماري ديابت را شايعترين بيماري غدد مترشحه عنوان كرد و گفت: احتمال بروز ديابت نوع يك در كودكان 35 در 100 هزار نفر است.

اين فوق تخصص غدد داخلي و متابوليسم اطفال ، عوامل ژنتيكي ، تغذيه با مكمل هاي غذايي ،گنجاندن شير خشك قبل از سنين شش ماهگي در رژيم غذايي و فاكتورهاي غذايي را از ديگر عوامل بروز ابتلا به ديابت نوع يك در كودكان و نوجوانان برشمرد.

وكيلي تنها راه درمان بيماران ديابتي را استفاده از انسولين به روش تزريقي اعلام كرد و گفت: بيماران در صورت رعايت نكات پزشكي 30 تا 40 سال پس از بروز بيماري دچار عوارض اين بيماري نمي شوند.