شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

طلاق توافقی


طلاق توافقی

طبق قانون، طلاق حق انحصاری مرد است و می تواند هر وقت که بخواهد زنش را طلاق دهد. اما اگر تقاضای طلاق از سوی زن مطرح شود، او باید مواردی هم چون بد رفتاری همسر، ندادن نفقه، اعتیاد …

طبق قانون، طلاق حق انحصاری مرد است و می تواند هر وقت که بخواهد زنش را طلاق دهد. اما اگر تقاضای طلاق از سوی زن مطرح شود، او باید مواردی هم چون بد رفتاری همسر، ندادن نفقه، اعتیاد یا زندانی بودن شوهر و... را اثبات کند. بسیاری می دانند که اثبات این موارد در دادگاه چقدر مشکل است. در بیشتر اوقات زن پس از چند سال دوندگی موفق به اثبات آن می شود. البته در این موارد نیز زنان برای رهایی از ظلم شوهر، اغلب مجبور می شوند مهریه خود را ببخشند.

در طلاق هایی هم که با توافق زن و شوهر انجام می شود موارد بسیاری را می بینیم که زن تمام حقوق مالی خود را بخشیده تا توانسته به اصطلاح موافقت شوهرش را بگیرد، در بسیاری از موارد حتی هزینه های محضر و جاری شدن صیغه طلاق را نیز زن پرداخت کرده است.

این در حالی است که حتی در قوانین شرع هم به روشنی ذکر شده است که طلاق خلصی، طلاقی است که اگر زن مهریه خود را ببخشد می تواند طلاق بگیرد، اما در قوانین موجود به دلیل این که رضایت شوهر هم علاوه بر بخشیدن مهریه اضافه شده، طلاق را برای زنان بسیار مشکل کرده است.

مراجعه به دادگاه های خانواده نشان می دهد که حتی وقتی مردان می خواهند زن خود را طلاق دهند برای این که مهریه و حقوق زنان را پرداخت نکنند، چنان زن را تحت فشار قرار می دهند تا او به بن بست برسد و خود خواستار طلاق شود و از حقوق نا چیزش هم بگذرد.

(مواد ۱۱۲۰، ۱۱۲۲ ،۱۱۲۳، ۱۱۲۹، ۱۱۳۰، ۱۱۳۳ ،۱۱۴۵ و ۱۱۴۶ قانون مدنی)

رضایی