یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

دلیل اصلی گرانی ها, عدول دولت از برنامه چهارم است


دلیل اصلی گرانی ها, عدول دولت از برنامه چهارم است

وظیفه دولت به عنوان نهادی از حكومت كه اختیارات گسترده دارد بسی سنگین تر است دولت در به كارگیری نیروهای مجرب انقلا ب از سلا یق مختلف و حتی از مجموعه نیروهای اصولگرایان بهره كافی نگرفت و به جای افراد باتجربه به نیروهای كم تجربه یا بی تجربه و با نسبت فامیلی و رفاقتی كه قابل دفاع هم نیست پناه برد

پر واضح است هر سیستم حكومتی، استراتژی كلا‌نش وابسته به شرایط زمان است و معرفت به زمان، مدیریت حكیمانه را می‌طلبد. در جمهوری اسلا‌می توسط مقام معظم رهبری هر ساله استراتژی نظام تعیین و نامگذاری مخصوص می‌شود كه جای بسی شكرگزاری است.

شعار سال ۸۶ ایده‌ای فراملی است. اتحاد ملی تا عمق حكومت و مردم را شامل می‌شود و انسجام اسلا‌می تمامی مردم مسلمان جهان را در بر می‌گیرد. لذا بر اندیشمندان، گروه‌ها، احزاب، رسانه‌ها و صاحبنظران لا‌زم است كه با تبیین درست این شعار بر عملیاتی شدن آن تاكید نمایند. در تحقق این استراتژی هیچ نهادی خالی از مسوولیت نیست و به یقین نهادهای حاكمیتی رسالت بیشتری در پیاده كردن فرمایشات رهبری خواهند داشت.

همچنین وظیفه دولت به عنوان نهادی از حكومت كه اختیارات گسترده دارد بسی سنگین‌تر است. دولت در به‌كارگیری نیروهای مجرب انقلا‌ب از سلا‌یق مختلف و حتی از مجموعه نیروهای اصولگرایان بهره كافی نگرفت و به جای افراد باتجربه به نیروهای كم‌تجربه یا بی‌تجربه و با نسبت فامیلی و رفاقتی كه قابل دفاع هم نیست پناه برد. مسیر دولت در صورت دوام این رویه نمی‌تواند در راستای شعار رهبری قلمداد گردد.

مدیران باسابقه‌ای كه در گذشته، نظام برای كسب تجربه آنها هزینه‌های فراوانی كرده و افراد دانشگاهی و اجرایی كه عمدتا از خانواده معظم شهدا و ایثارگران هستند، امروزه در شرایطی قرار گرفته‌اند كه حتی وقتی برای كار پژوهشی به وزارتخانه‌ها مراجعه می‌كنند تجربه كاری آنان در دولت‌های گذشته گناه محسوب شده و با بی‌حرمتی كامل با آنان برخورد می‌شود. آیا این روش به تحكیم اتحاد ملی می‌انجامد؟

دلیل اصلی موج فزاینده و نگران‌كننده گرانی‌ها كه مردم تهیدست را در تنگنای بیشتر قرار داده، باید علت‌یابی و كارشناسی شود و اعلا‌م نمایند كه علت آن عدول از برنامه‌های چهارم توسعه و بی‌اعتنایی به نظرات كارشناسان اقتصادی بوده است نه اینكه یكسره افزایش سرسام‌آور قیمت مسكن را ساختگی دانسته و آن را عاملی برای ناكارآمد شمردن دولت بیان كنند. آیا شما كاهش دستوری نرخ بهره بانكی و حجم بالا‌ی نقدینگی را كتمان می‌كنید!؟

به هرحال مردم حق دارند بپرسند این درآمدهای سرشار نفت بشكه‌ای ۶۲ دلا‌ر چگونه هزینه می‌شود؟ اگر حاصل آن گرانی‌هاست كه نفت بشكه‌ای ۲۳ دلا‌ر سفره‌هاشان را پربارتر كرده بود. وقتی دولت صرف توافق اولیه را مترادف قراردادهای نهایی گرفته و اعلا‌م می‌كند بیش از ۹ میلیارد دلا‌ر سرمایه‌گذاری خارجی صورت گرفته و از سویی مردم هیچ‌گونه اجرای پروژه جدیدی را شاهد نیستند چه توقعی دارید كه به اعتماد مردم خدشه وارد نشود؟

بنابراین اتحاد ملی معلول اعتمادسازی است كه از سوی نهادهای حكومتی بایستی انجام شود و بی‌حرمتی به افكار عمومی و شعور مردم ناقض آن خواهد بود. صدا و سیما به عنوان رسانه ملی نقش كلیدی در ایجاد اتحاد ملی دارد. این رسانه باید به عدالت برنامه‌های خود را ارائه نماید. اگر ۷ شبكه تلویزیونی، شبكه‌های استانی و چندین شبكه رادیویی تنها در اختیار یك جریان باشد، این رسانه نمی‌تواند منعكس‌كننده همه دیدگاه‌های درون نظام باشد.

شورای محترم نگهبان یكی از نهادهای نظام است كه اگر قانونمند و فارغ از سلیقه‌ها و جدول‌بندی‌های سیاسی در انتخابات مجلس عمل نماید و رد گسترده یك جریان در سال ۸۶ تكرار نشود، قدر مسلم در ایفای نقش خود در راستای اتحاد ملی موفق خواهد بود. نهادهای مقدس بسیج و سپاه كه برای نظام ارزشمند هستند باید با عمل به وصیتنامه حضرت امام(ره) كه آنها را از ورود به دسته‌های سیاسی و موضعگیری به نفع یك جریان منع كرده است، عملا‌ پایبندی خود را به شعار اتحاد ملی نشان دهند.

گروه‌های سیاسی و احزاب كه برنامه‌هایی برای پیشرفت و تعالی كشور دارند می‌توانند به دور از حب و بغض‌ها به نقد منصفانه نهادهای قدرت بپردازند و از هیاهو نهراسند تا در راستای وظیفه ملی خود حركت كرده باشند. یكی از آفت‌های تهدیدكننده اتحاد ملی، انحصاری كردن و مصادره به مطلوب آن توسط یك جریان است كه اتحاد ملی را حول محور جریان خود ترجمه نمایند در حالی كه وحدت ملی برای مقابله با دشمن و تهدیدات خارجی و حل مشكلا‌ت داخلی است.

امروزه با توجه به مبانی جامعه‌شناسی اثبات شده كه پدیده‌های معارض با فرهنگ‌ها همواره از علت‌ها ناشی می‌گردد و برخوردهای فیزیكی (بگیر و ببندها) بارها آزمون خود را پس داده، مضاف بر اینكه همه عوامل مقابله با ناهنجاری‌ها از جمله آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، صدا و سیما، فرهنگ و ارشاد اسلا‌می، خطبه‌های نمازجمعه و مساجد و تبلیغات اسلا‌می در اختیار بوده و مهم‌تر اینكه این نسل پس از انقلا‌ب بزرگ شده‌اند ما باید خود را مواخذه كنیم كه چرا این همه هزینه، به اینجا ختم می‌شود و لا‌زم است به‌دنبال برخورد با معلول باشیم.

آیا آثار منفی برخوردها با معضل بدحجابی را ارزیابی كرده‌اید كه چه میزان تا به امروز موفقیت‌آمیز بوده است؟ با افزایش قیمت كالا‌ها كشاورزان نیز توقع بحق دارند كه محصولا‌تشان مانند گندم به همین میزان از سوی دولت خریداری شود.

اسماعیل گرامی‌مقدم

نطق پیش از دستور نماینده مردم بجنورد در مجلس و عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی